Un iordanian școlit în România deține cea mai scumpă casă din Rusia, de peste 170 de milioane de euro

0
1859
Ziad Manasir

Ziad Manasir are 54 de ani și este de origine iordanian. E putred de bogat. Conform revistei „Forbes”, în 2013 el a avut o avere de peste 2,5 miliarde de dolari. În 2015, însă, activele companiei sale de construcții (cea mai mare din fostul spațiu sovietic) au scăzut, valorând 1,1 miliarde de dolari. Asta nu l-a împiedicat pe oligarh să-și construiască cea mai scumpă casă din Rusia. A plătit pentru ea 172 de milioane de euro!

Imobilul se întinde pe 7.000 de metri pătrați. Ce este în interiorul acestei clădiri grandioase cu trei etaje, decorată în stiluri clasice și europene? Printre altele, trei camere de zi, un șemineu, televizoare, sală de muzică, sală de mese și o bucătărie de lungimea a trei apartamente de lux.

Etajul 2 este rezervat în exclusivitate pentru copiii săi – doi băieți și trei fete. Culorile sunt asortate în funcție de gen: albastru și turcoaz în camerele băieților, roz și bej în cele ale fetelor.

Etajul 3, decorat cu elemente pseudo-gotice, îi aparține lui Manasir. Are apartamente private, o suită de vestiare, o bibliotecă și o sală specială pentru muzică.

Casa mai conține câteva crame, o sală de cinema, una pentru bowling, un simulator de golf și karaoke.

Într-o aripă separată, Manasir și-a construit propriul Spa în stil oriental, o cameră cu mătase pe pereți, în care trage din narghilea, și o piscină.

„Serviciile române de securitate au racolat studenți”

Înainte să devină miliardar, Manasir a studiat preț de un an de zile în Republica Socialistă România. Se întâmpla în 1983, în plină epocă a austerității comuniste. „M-am născut la Amman, capitala Iordaniei. Există o universitate foarte bună în Iordania, dar este și singura de profil și nu poate accepta pe toată lumea. Prin urmare, tatăl meu m-a trimis să studiez în România. Un an mai târziu, m-am transferat în URSS, în cadrul programului de schimb de studenți. Inițial am fost la Moscova. Apoi am ajuns, prin repartizare, la Institutul de Petrol și Gaze din Azerbaidjan. Când m-am întors din România, am descoperit că părinții mei știau totul despre viața mea. Cert este că toată lumea a turnat acolo. S-au turnat unii pe alții. Serviciile de securitate românești au racolat studenți ca să scrie denunțuri”, a declarat Manasir într-un interviu acordat publicației rusești „Vedomosti”.

GALERIE FOTO: Imagini din casa lui Ziad Manasir

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

Ministrul Sporturilor a rezistat șantajului lui Ion Țiriac. Miliardarul le-a folosit și pe tenismene, cu Simona Halep în frunte

WhatsApp nu va mai funcționa, de la 1 februarie, pe milioane de telefoane. Vezi dacă telefonul tău va fi afectat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here