JURNAL DE FRONT (marți): 8 morți, 762 de infectați (186 în ultimele 24 de ore), 154 de dosare penale

1
452

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Marți, 24 martie 2020, ora 13.00

* De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

* De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

* Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

* Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

* 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

* De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (luni, 23 martie, ora 13.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

* La ATI (Anestezie – Terapie Intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

* Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

* Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

* În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

* Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352, alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

* De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

* Începând de aseară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

* Reiterăm faptul că, începând din data de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

* În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța.

* De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate (7 în Italia și unul în Franța) au decedat.

* Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

* De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 23 martie 2020, au fost raportate 160.233 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

1 COMENTARIU

  1. La acești morți mai adăugați și pe cei care i-ați închis în case… să vezi drame,cine își va asuma răspunderea ???,…de dragul diasporei , nenorociți bătrâni de acasă… frumos !!!..in Germania, Olanda,Belgia în țările cu cap la scaun!.. libertatea de mișcare pentru necesitățile zilnice e permisă!!!..nu poți tu să vi cu măsuri dictatoriale să suprimi un drept fundamental al drepturilor omului…asta arată neputința voastră în a gestiona eficient aceasta situație critică…și cel mai bine închideți țara, aruncați cheile și dați drumul la câini….voi vă vedeți de-ale voastre ,iar proștii stau închiși în case…. aveți liniște, aia mor pe bandă rulantă, că oricum n-aveti medicamente, aparatura,… și trecere criza !!!….și după aia să vezi cum zboară cărămizile prin piepturi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here