Prima zi de carantină totală pentru Marea Britanie. Speriat, Boris Johnson renunță la „imunizarea de turmă”

2
4721
Boris Johnson

După săptămâni de bâjbâială periculoasă, în care a mers pe „imunizarea prin infectare” a populației, premierul Boris Johnson a schimbat placa: a luat măsuri dure, de carantinare a marii Britanii. Spaima de coronavirus l-a făcut să cedeze.

Măsurile adoptate de Guvernul de la Londra sunt cele mai dramatice pe care țara le adoptă în timp de pace. Ele au intrat în vigoare de marți, 24 martie.

Adresându-se națiunii de la reședința sa din Downing Street 10, Boris Johnson a anunțat că evenimentele majore de mai mult de două persoane, precum nunțile, botezurile și alte adunări publice (exceptând înmormântările), trebuie anulate. Explicația oferită de premierul britanic: să nu se ajungă la un număr de îmbolnăviri care să suprasolicite sistemul național de sănătate.

Toate magazinele care vând bunuri neesențiale vor fi închise, ca și locurile de joacă, sălile de sport și lăcașurile de cult.

Oamenii pot ieși pentru a cumpăra produse esențiale (alimente, medicamente), pentru a căpăta ajutor medical sau pentru a merge la serviciu, dacă este inevitabil.

Exercițiile fizice în parcuri vor fi admise o dată pe zi, dar parcurile vor fi patrulate de poliție, care este autorizată se amendeze pe cei care nu respectă regulile și să disperseze adunările publice.

„Din această seară trebuie să le ofer britanicilor o instrucțiune foarte simplă: trebuie să rămâi acasă!”, a spus Boris Johnson.

Comitetul de urgență al Guvernului, Cobra, a semnat noile restricții extraordinare, similare celor care au fost deja impuse în restul Europei.

Restricțiile vor dura inițial trei săptămâni, dar experții Guvernului au sugerat că situația poate dura până la un an, pentru rezolvarea crizei medicale.

Decizia a fost luată după ce Marea Britanie a ajuns luni 335 de persoane infectate cu coronavirus care au decedat și la 6.650 de îmbolnăviri.

Inițial, Marea Britanie luase în calcul un scenariu al „imunizării de turmă”. Această metodă – controversată pentru unii, scandaloasă pentru alții – presupune infectarea unui număr cât mai mare de cetățeni, care după vindecare devin imuni și îi protejează astfel și pe cei neinfectați. Metoda a fost susținută de o comisie de specialiști, care a argumentat că altfel coronavirusul se va întoarce mai puternic în viitorul sezon de iarnă.

„Nu se poate opri în totalitate această epidemie, astfel că nu trebuie să încerci să o stopezi în totalitate. Ar fi oprită doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sănătate (NHS) este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, afirma Patrick Vallance, consilier guvernamental britanic pe tema ştiinţifice, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a fost criticată de celelalte țări pentru această abordare extrem de riscantă. Inclusiv SUA, aliatul strategic de peste Ocean, i-a închis porțile, interzicând călătoria cetățenilor britanici în Statele Unite.

În cele din urmă, Boris Johnsosn a cedat, recurgând la metodele dure de izolare și carantinare adoptate de majoritatea țărilor europene, dar și de SUA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

2 COMENTARII

  1. Căsătoriile trebuie blocate pe perioada de manifestare a Covid19. Putem duce demografia la 6 miliarde oameni cu un venit mimim de 300 dolari. Noua economie exclude averile imense sau un număr restrâns de miliardari. Avem nevoie de puțină înțelepciune. Nu ne trebuie demografie de 7,7 miliarde oameni. Cinci ani dacă nu se mai nasc copii, e bine.

    Federal Reserve America

    • O fi bine sa scada natalitatea acolo unde familiile fac 5-9 copii nu in Europa unde este natalitate negativa.
      Daca exista pericolul suprapopularii atunci se poate rezolva controlind natalitatea. Nu e nevoie sa se recurga la solutii de crima in masa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here