Al 8-lea mort se încadrează în profilul standard: bărbat, 70 de ani, suferind de boli cronice. A venit recent din Italia

0
941
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Craiova

Al 8-lea deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost înregistrat marți dimineața la Craiova, a anunțat Grupul Strategic de Comunicare. Victima era bărbat, avea 70 de ani și suferea de boli cronice și obezitate.

Bărbatul în vârstă de 70 ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

Cronologia unei drame:

 • 7 martie: bărbatul a sosit din Italia împreună cu fiica sa, care în prezent se află în izolare la domiciliu.
 • 19 martie: a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, în secția de terapie intensivă, având insuficiență respiratorie.
 • 19 martie: imediat după internare, a fost testat la coronavirus, iar în aceeași zi a fost confirmat pozitiv.
 • 24 martie: bărbatul a murit.

Bărbatul suferea de boli preexistente (diabet), pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, avea obezitate gradul II.

Cel de-al 8-lea deces înregistrat pe teritoriul României se înscrie în profilul majoritar al precedentelor 7 cazuri fatale: bărbat (acum sunt 7 din 8), vârsta de 70 de ani (toți 8 se încadrează în intervalul 64-74), cu boli cronice preexistente.

În cazul bărbatului din Craiova se adaugă și particularitatea că se întorsese recent, cu numai 12 zile înaintea internării și cu 17 zile înaintea decesului.

Cei 8 morți dintre românii infectați cu coronavirus

 1. 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.
 2. 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.
 3. 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.
 4. 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.
 5. 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava.
 6. 23 martie / Bărbat de 64 de ani, internat vineri, 20 martie, în stare gravă, la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean Arad.
 7. 23 martie / Bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Era dependent de dializă.
 8. 24 martie / Bărbat de 70 de ani, internat joi, 19 martie, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Suferea de boli cronice și obezitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here