Ucrainenii l-au executat pe un temut terorist Wagner, care primise de la Putin „Medalia pentru Curaj”

0
7961
Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, alături de patronul său, Putin

Sceleratul Vladimir Putin a pierdut pe frontul ucrainean unul dintre cei mai fioroși teroriști din gruparea paramilitară privată PMC Wagner. La 43 de ani, Serghei Holin avea o mare experiență militară, înainte de a participa la „operațiunea specială” începută la 24 februarie 2022. În trecut, Holin a participat la numeroase misiuni de luptă, în care a torturat și lichidat civili nevinovați.

În 2014, Serghei Aleksandrovici Holin (43 de ani) a ajuns în Donbass, unde și-a pus în aplicare cunoștințele de spion dobândite în stagiul militar în Compania 876 cu destinație specială din Direcția Generală de Informații.

Kremlinul l-a transferat apoi în Siria. În primul an de conflict, 2017, războinicul a fost grav rănit de un obuz și transportat de urgență la spital.

S-a recuperat în mod miraculos, iar în anul următor, 2018, s-a întors în Siria pentru a-și lua revanșa față de teroriștii din gruparea ISIS, afiliată la al-Qaida.

De acolo, șefii săi l-au detașat în Libia (2020) și ulterior în Republica Centrafricană (2021).

A doua sa prezență pe câmpul de bătălie din Ucraina i-a adus însă sfârșitul. Armata ucraineană l-a distrus pe „wagnerovit”, cel mai probabil, pe teritoriul Donbass-ului.

Sâmbătă, 3 decembrie, camarazii lui l-au înmormântat în localitatea natală, așezarea de tip urban Losinîi, în prezența familiei și a cunoscuților. Portalul propagandistic al Moscovei, E1.ru, a publicat mai multe imagini de la fața locului. Iar un anunț oficial despre dispariția „denazificatorului” a apărut pe canalul de Telegram al șefului districtului Berezovski, Evgheni Pistov.

Holin a lăsat în urma sa doi fii și o fiică. De-a lungul activității militare, el a primit numeroase distincții. Prin decrete semnate de dictatorul Vladimir Putin i-au fost acordate:

  • Medalia „Pentru Curaj” (2018)
  • Medalia „Pentru eliberarea lui Șugalei și Sueifan” – doi sociologi ruși (2020)
  • Medalia „Pentru victoria asupra ISIS” – Siria (2017)
  • „Crucea Șanțului” PMC Wagner (2017 și 2019).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Primul „sfert” la Mondiale: Argentina – Olanda, reeditarea finalei din 1978! Din „optimi”, marile favorite încep să facă legea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.