Gata cu jocul dublu al Ungariei! Comisia Europeană a cerut blocarea a 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru regimul Viktor Orban

4
2291
Viktor Orban primește o lovitură teribilă din partea Comisiei Europene. FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Viktor Orban, coada de topor a lui Putin în UE, va rămâne fără fondurile din bani europeni. Comisia Europeană a constatat că Ungaria n-a făcut reformele necesare pentru a limita corupția și a sprijini instituțiile democratice din țară. Prin urmare, Executivul comuniar a propus Consiliului European suspendarea a 7,5 miliarde de euro destinați Budapestei. Pentru Ungaria, țară deja izolată în interiorul UE, evitată de aliații NATO și cu mari probleme economice, vestea este una cu adevărat extrem de proastă.

Cei 7,5 miliarde de euro reprezintă banii din 3 programe operaționale din politica de coeziune, scrie Comisia Europeană într-un comunicat oficial publicat miercuri.

E nevoie ca, la votul din Consiliul European, 15 din cele 27 de state membre UE, care să reprezinte 65% din populația Uniunii, să voteze în favoarea acestei sancțiuni pentru ca banii să fie blocați. Ținând cont de imaginea externă a Budapestei în acest moment, de aliată a Rusiei și de „cal troian” al lui Putin în Europa, condiția de mai sus nu pare o problemă. Votul se va da pe 19 decembrie.

Conform comunicatului UE, Ungaria nu a luat măsurile necesare pentru a exista siguranța că banii europeni nu vor fi deturnați prin corupție.

Comunicatul Comisiei Europene: „Comisia constată că, în pofida măsurilor luate, există în continuare un risc pentru bugetul UE, având în vedere că măsurile de remediere care mai trebuie îndeplinite sunt de natură structurală și orizontală. Deși o serie de reforme au fost întreprinse sau sunt în curs de desfășurare, Ungaria nu a reușit să pună în aplicare în mod adecvat aspectele centrale ale celor 17 măsuri de remediere necesare, convenite în cadrul mecanismului general de condiționalitate, până la termenul-limită de 19 noiembrie, așa cum se angajase. Acestea se referă, în special, la eficacitatea autorității de integritate nou înființate și la procedura de control judiciar al deciziilor de urmărire penală.
Comisia a concluzionat că rămân condițiile de aplicare a regulamentului și că vor fi necesare măsuri esențiale suplimentare pentru a elimina riscurile rămase pentru bugetul UE în Ungaria. Prin urmare, Comisia a decis să-și mențină propunerea inițială din 18 septembrie de a suspenda 65% din angajamentele pentru trei programe operaționale din cadrul politicii de coeziune, în valoare de 7,5 miliarde EUR. De asemenea, Comisia își menține propunerea de a nu se încheia niciun angajament juridic cu niciun fond de interes public“.

Comisia Europeană cere de multă vreme Ungariei să ia măsuri pentru a proteja de clientelism, corupție și favoritism fondurile primite de la Bruxelles. Mai multe anchete și rapoarte arată că, în majoritatea cazurilor, rețelele de interese care acaparează contractele pe fonduri UE în Ungaria duc direct la Orban sau la persoane din anturajul acestuia, inclusiv la membri ai familiei sale (sute de milioane de euro deturnați de tatăl și de ginerele premierului maghiar).

Această situație n-ar trebui separată de constatarea că Ungaria a înregistrat, dintre toate țările est-europene intrare în UE, cea mai redusă creștere economică în ultimii 22 de ani. Economia Ungariei a crescut, într-adevăr, cu 310%, dar vecina Slovacia a crescut cu 464%, iar Cehia – cu 367%. Polonia, care are de asemenea probleme cu instituțiile democratice și independența Justiției, a crescut cu 313%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

4 COMENTARII

  1. Ungurii au jucat la doua capete. Au fost curva Rusiei si prietena UE. Nu merge, Orban sigur a furat alegerile, insa cand se va termina razboiul in Ucraina in 1 – 2 ani se va regla relatia Ungariei cu tarile din jur. O sa vedem atunci cum mai vede Organ acapararea de teritorii care cica au apartinut de drept Ungariei in Cehia, Ucraina si Romania. O sa suga degetul mijlociu cu toti boccii sai. Americanii nu vor uita curvasaria actuala.

  2. Se descurcă Viktor Orban. E în Schengen, nu ca noi.
    Mai explodează și mămăliga. E prea mare batjocura și îndelungată. Eșecul neprimirii în Schengen înseamnă a pierde 10% din pib. Merită rupte relațiile diplomatice, ca la o agresiune, dacă ne dușmănește o singură țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here