„Călăul-șef” de la Curtea Supremă a Belarusului a ajuns la terapie intensivă. Sub conducerea sa, în toate procesele politice, acuzații au fost condamnați!

0
2
Valentin Sukalo

Dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, rămâne tot mai singur. Oamenii lui de nădejde încep să dispară subit din funcțiile în care i-a plasat. La o săptămână după moartea ministrului de Externe, a răsuflat informația că președintele Curții Supreme se află în stare gravă, la terapie intensivă.

Pe 26 noiembrie a murit ministrul de Externe al belarusului, Vladimir Makei (64 de ani). Decesul acestuia ar fi fost cauzat de un infarct, dar diverși oficiali – în primul rând ucraineni – vorbesc despre un asasinat pus la cale de regimul Putin.

De curând, a apărut informația că președintele Curții Supreme, Valentin Sukalo (80 de ani), se află de mai multă vreme la terapie intensivă, confruntându-se cu grave probleme de sănătate.

Dezvăluirea a fost făcută de ediția belarusă a publicației Nașa Niva, citată de site-ul Obozrevatel.com.

„În timpul lui Sukalo, verdictele de vinovăție au ajuns la 99,7%, iar în cauzele politice – la 100%”

În perioada sovietică, Sukalo a deținut funcția de ministru al Justiției, dar și pe cea de vicepreședinte al Curții Supreme a URSS.

Imediat după venirea la putere în Belarusul devenit independent, Lukașenko l-a numit din nou ministru al Justiției. Iar din 1997 – președinte al Curții Supreme a Belarusului, post pe care îl deține și în prezent, la 80 de ani.

Publicația Nașa Niva dezvăluie: „În timpul președinției lui Sukalo, procentul de verdicte de vinovăție a ajuns la 99,7%, iar în cauzele politice – la 100%. Adică, a devenit absolut imposibil ca cetățenii să-și dovedească nevinovăția în instanță, iar instanța s-a transformat într-un ritual care pur și simplu exprimă decizii luate în avans în structurile puterii politice”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Continuă seria marilor surprize la Mondialul de fotbal: Tunisia – Franța 1-0, Australia – Danemarca 1-0!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here