Ucrainenii au pornit contraofensiva în sudul țării. 44 de localități au fost deja eliberate de sub ocupația rusească

0
5701

Trupele ucrainene au lansat o contraofensivă puternică în sudul țării asediate de teroriștii lui Putin. Rezultatele sunt foarte bune. Au fost eliberate deja 44 de așezări controlate până nu demult de Kremlin.

Afirmația îi aparține lui Yigal Levin, expert militar și ofițer al Forțelor de Apărare Israeliene. Acesta a declarat într-un interviu acordat postului de radio Novosti Vremea, preluat de site-ul Obozrevatel.com, că luptătorii lui Zelenski întețesc și dezvoltă contraatacurile de la o zi la alta.

Yigal Levin: “Nu va exista o contraofensivă, așa cum se spune în mod constant despre ea, care va începe brusc. Pentru că ea este deja în desfășurare. În timp ce vorbim acum, are loc o contraofensivă. În sud, au fost eliberate oficial 44 de așezări… Te trezești dimineața și nu vei vedea semnul «contraofensiva a început», ci vei vedea știrea că o altă așezare a fost eliberată de Forțele Armate ale Ucrainei”.

Tot din acest asalt asupra pozițiilor Moscovei fac parte “lucrările” de pe podul Antonovski și de pe cel ce traversează râul Inguleț. Ambele sunt amplasate în regiunea Herson. Primul asigură legătura peste râul Nipru, fiind deschis circulației rutiere la 24 decembrie 1985, iar al doilea – peste râul Inguleț.

Ucrainenii au bombardat podul peste râul Inguleț pe 23 iulie. Au folosit în acest sens celebrele sisteme americane M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Anterior, Institutul American pentru Studierea Războiului (ISW) raportase că armata ucraineană se pregătește de o contraofensivă în regiunea Herson. Conform unor date oficiale, Kremlinul a trimis pe front peste 85% din personalul său militar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here