Ucrainenii au lichidat întreaga conducere a Armatei a 58-a din Melitopol! Plus: 3 instalații de artilerie și 10 unități de echipamente militare

0
4860

Regimul criminal de la Kremlin a suferit o nouă înfrângere umilitoare pe frontul din Ucraina. Apărătorii lui Zelenski au decapitat întreaga conducere a Armatei a 58-a – dislocată la Melitopol, oraș din regiunea Zaporojie (în sud-estul Ucrainei) – și, odată cu ea, 3 instalații de artilerie și 10 unități de echipamente militare.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți, 13 decembrie, de către Statul Major General de la Kiev, citat de site-ul Obozrevatel.com. Tot în regiunea Zaporojie, Putin a pierdut 150 de cadre militare pe teritoriul localităților Energodar, Tokmak și Guliaipole, aflate temporar sub ocupație rusă.

Acest dezastru înregistrat de Federația Rusă vine la scurtă vreme după ce ucrainenii au distrus un cartier general al „denazificatorilor” în autoproclamata Republică Populară Lugank, dar și un regiment format din 1.000 de luptători.

Statul Major General al Ucrainei: „A fost confirmată înfrângerea inamicului de către Forțele de Apărare ucrainene în zilele precedente în regiunea Zaporojie. Astfel, pe lângă distrugerea conducerii Armatei a 58-a în orașul Melitopol, trei instalații de artilerie, până la 10 unități de echipamente militare de diferite tipuri și 150 de cadre militare au fost spulberate în zonele așezărilor inamice Energodar, Tokmak și Guliaipole”.

Șefii armatei ucrainene amintesc și de pierderile inamicilor în Lugansk: „Ca urmare a înfrângerii din punctul de desfășurare a personalului forțelor de ocupație ruse, înregistrată pe 11 decembrie în apropierea așezării Kadievka, regiunea Lugansk, inamicul a pierdut până la 60 de militari. Alți 100 de militari au fost răniți”.

Obozrevatel.com: „În dimineața zilei de 13 decembrie, pierderile iremediabile ale Federației Ruse în războiul împotriva Ucrainei au depășit 95.000 de oameni. Numai în ultimele 24 de ore, aproximativ 500 de ocupanți au fost eliminați. Ocupanții ruși au suferit cele mai mari pierderi în direcția Donețk”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Redacția Sport a TVR produce un nou scandal: șeful delegației la Mondialul din Qatar, acuzat că făcea bișniță cu bilete!

* Boicotacii. O campanie de tip AUR-ist în care s-au implicat și oameni serioși. Sau cum poți să faci rău convins fiind că faci bine

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

* Super-finală mondială: Argentina – Franța, dar și două mari erori de arbitraj în semifinale, ambele în favoarea favoritelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here