vineri, mai 31, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaAu fost capturați putiniștii care-i amenințaseră cu moartea pe locuitorii din Herson...

Au fost capturați putiniștii care-i amenințaseră cu moartea pe locuitorii din Herson dacă nu votau pentru anexarea regiunii la Rusia

-

Serviciul de Informații al Ucrainei (SBU) a arestat câțiva colaboratori putiniști extrem de periculoși din regiunea Herson. Aceștia i-au amenințat pe localnici în perioada ocupației că, dacă nu vor participa la pseudo-referendumul Kremlinului, vor fi executați. Trei dintre trădători riscă să facă până la 10 ani de pușcărie.

SBU a emis în acest sens un comunicat pe site-ul oficial al instituției.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai importante informații aduse la cunoștința opiniei publice de către ofițerii de la Kiev. Aceștia precizează că, în cazul prezenței la vot, Kremlinul ar fi promis fiecărui alegător o recompensă de 50.000 de ruble (circa 4.200 de lei).

Instrucțiuni de la Moscova. „Făptașii s-au dovedit a fi foști reprezentanți ai «comisiilor electorale» create de invadatori în timpul ocupării temporare a unei părți a regiunii. În «pozițiile» lor, aceștia au îndeplinit instrucțiunile Moscovei privind pregătirea și desfășurarea unui referendum ilegal privind «alipirea» regiunilor capturate din sudul Ucrainei la Federația Rusă.”

- Advertisement -

Vizite terorizante la domiciliu. „În cazul asigurării «prezenței la vot», inamicul le-a promis acoliților săi o «recompensă» în valoare de 50.000 de ruble rusești pentru fiecare. În plus, colaboratorii au efectuat vizite în gospodăriile private ale oamenilor, cerându-le să pună «marcajul necesar în buletinele de vot».”

Cu mitraliera la tâmplă. „În caz de refuz, atacatorii s-au «îndreptat» imediat către rusciștii înarmați, care au pătruns în casele cetățenilor și au amenințat că vor trage asupra lor. În acest fel, invadatorii au încercat să intimideze oamenii și să suprime mișcarea de rezistență pe teritoriul regiunii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Boicotacii. O campanie de tip AUR-ist în care s-au implicat și oameni serioși. Sau cum poți să faci rău convins fiind că faci bine

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Jaf pe banii PNRR: nașa PSD-istului Alfred Simonis și verișoara ei câștigă contracte în serie, pentru „consultanță IT” de „digitalizare a instituțiilor”. 40 de contracte de peste 500.000 de euro doar în 2022!

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

* Super-finală mondială: Argentina – Franța, dar și două mari erori de arbitraj în semifinale, ambele în favoarea favoritelor

* Croația – pentu a treia oară pe podium la Campionatul Mondial, în 24 de ani! Cum a ajuns Mare Putere a fotbalului o țară de 3,9 milioane de locuitori

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -