luni, mai 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUcraina primește prima tranșă de ajutor american, în valoare de un miliard...

Ucraina primește prima tranșă de ajutor american, în valoare de un miliard de dolari: rachete ATACMS și HIMARS, obuze de artilerie, lansatoare Javelin și blindate Bradley

-

Primul pachet de ajutor militar american a plecat deja către Ucraina și conține arme și muniție în valoare de un miliard de dolari, a anunțat președintele Joe Biden. Forțele Kievului înregistrează o criză teribilă mai ales de muniție pentru sistemele antiaeriene și pentru artilerie.

În orele următoare, Ucraina urmează să primească de la americani proiectile antiaeriene, rachete pentru HIMARS, dar și ATACMS cu rază de acțiune de 300 de kilometri, obuze de calibrul 155 mm pentru artilerie, vehicule blindate Bradley, Javelin (celebrele lansatoare de rachete antitanc) și Stinger (lansatoare portabile antiaeriene). De asemenea, se vor livra arme de infanterie și muniție, inclusiv mitraliere de calibrul 12,5 mm, pentru a doborî dronele rusești, precum și muniție pentru mortierele de tranșee de calibrul 60 mm, blindate rezistente la mine și remorchere pentru vehiculele avariate.

Aceste arme și muniții trimise Ucrainei „vor consolida securitatea Americii și securitatea lumii“, a comentat Joe Biden. El a adăugat: „Noi nu ne înclinăm în fața nimănui! Și, cu siguranță, nu în fața lui Vladimir Putin. Noi nu ne abandonăm aliații, îi susținem. Nu lăsăm tiranii să câștige, ne opunem lor. Nu asistăm ca spectatori la evoluțiile lumii, le modelăm”.

În esență, primul pachet de ajutor trimis Ucrainei are două destinații.

- Advertisement -

Există armele care vor permite soldaților de pe linia frontului să riposteze, dar și sistemelor antiaeriene să doboare rachetele și dronele rusești trimise asupra orașelor.

Și mai există rachetele de tip HIMARS, dar mai ales ATACMS, care permit lovirea unor obiective strategice adânc în spatele liniilor rusești.

În special rachetele ATACMS, cu rază de acțiune de 300 de kilometri, vor transforma Crimeea într-o zonă extrem de periculoasă pentru ruși. Există deja discuții despre faptul că următoarea țintă majoră a ucrainenilor este podul Kerci, care leagă Crimeea de continent.

- Advertisement -

Toate aerodromurile, punctele de comandă, depozitele de muniții, sistemele defensive antiaeriene și radar aflate pe teritoriul ocupat de ruși al Ucrainei se vor afla în raza de acțiune a rachetelor ATACMS.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -