Ucraina a „demilitarizat” Insula Șerpilor: „zeci de explozii” au distrus armamentul depozitat de ruși pe stânca din Marea Neagră

0
7774
Insula Șerpilor a fost înțesată de ruși cu armament în ultimele două luni. În zorii zilei de luni, ucrainenii au "demilitarizat-o"

Zeci de explozii au zguduit Insula Șerpilor în dimineața zilei de luni, raportează multiple surse ucrainene și rusești, inclusiv celebrul blogger și militant pro-rus Igor Strelkov (pe numele real Girkin). Ucrainenii au lansat un bombardament masiv, nimicind armamentul depozitat de ruși pe mica insulă capturată în primele zile ale invaziei.

Potrivit presei, mai multe incendii au izbucnit pe insulă. Martori oculari au relatat că „exploziile au putut fi auzite începând cu 4.30 dimineața. Rachetele zburau spre insulă”.

Experți militari bănuiesc că a fost vorba de un atac cu muniție fragmentată, iar majoritatea exploziilor au fost produse de muniția rușilor depozitată pe Insulă și aruncată în aer de rachete ucrainene M31.

După scufundarea navei „Moscova”, în aprilie, rușii au fortificat Insula Șerpilor, dotând-o masiv cu sisteme antiaeriene prin care urmăreau să controleze spațiul aerian de deasupra Mării Negre, dar și din sudul Ucrainei, Moldova și chiar zona de coastă a României și Bulgariei.

Deși bombardarea insulei a fost relatată din multiple surse, cele oficiale continuă să păstreze tăcerea.

Acest lucru poate fi legat și de faptul că au fost atacate, de asemenea, mai multe platforme petroliere rusești din Marea Neagră, situate între Insula Șerpilor și Crimeea ocupată de trupele Moscovei.

Potrivit lui Strelkov (fost comandant al forțelor separatiste din Donbass și ministru al Apărării din autoproclamata republică Lugansk), “prima lovitură s-a produs la ora 8.37, a doua la 8.52, a treia la 9.23“.

Gazul din conducte s-ar fi revărsat, iar extracția a fost oprită, evitându-se astfel o explozie. „Prima platformă este acum reparată, iar cea de-a doua și a treia nu sunt grav avariate”, a menționat Strelkov pe contul său.

În replică, spre după-amiază, rușii au lansat un atac de represalii, cu rachete, asupra orașului Odessa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. George Simion a încercat o nouă provocare de tip rusesc la adresa Maiei Sandu. A zburat la Chișinău deși are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. A fost trimis la București cu primul avion

* VIDEO. George Simion: „Politicienii sunt ăia care au distrus România”. Fata din Congo: „Adică tu ai distrus România, nu?”

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Victor Rebengiuc, la 89 de ani: „Gata, s-a terminat! Nu mai am nicio speranță. Ce-am votat eu nu mai există. S-a dus, s-a împrăștiat, s-a înălțat la ceruri”

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Ticăloșia șoferiței bete care a omorât 4 oameni: susține că nu ea se afla la volan, deși SMURD-ul a găsit-o pe locul șoferului!

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Țări mici, dar curajoase: Lituania rupe legătura terestră a Rusiei cu enclava Kaliningrad, Moldova interzice propaganda TV rusească

* Ministrul Apărării din Ucraina: „Vom porni să ne eliberăm teritoriile ocupate. Toate! Inclusiv Crimeea”

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* Un ofițer rus a scris că Ucraina nu mai există ca stat. Acum nu mai există el ca om. A fost lichidat, la 23 de ani

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here