Ucigașii jurnalistului Jamal Khashoggi trăiesc în vile de lux în capitala Arabiei Saudite. Ei sunt protejați de prințul moștenitor, după o „prefăcătorie” de proces

0
1113
Prințul Mohammed bin Salman și victima sa, Jamal Khashoggi

Cel puțin trei membri ai echipei de asasini condamnați de justiția din Arabia Saudită pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi trăiesc și lucrează în „locuri de cazare de 7 stele”. Vilele de lux s-ar afla în interiorul unui complex păzit de forțele de securitate ale Guvernului de la Riad, potrivit unei surse cu relații în rândul serviciilor de spionaj saudite, scrie The Guardian.

Cu toate că au fost condamnați, unii chiar la moarte, asasinii locuiesc departe de închisorile în care ar trebui să-și ispășească pedepsele.

În cadrul procesului, care a fost aspru criticat și catalogat drept „o prefăcătorie”, numai unul dintre ucigași – Salah al-Tubaigy – a fost numit de judecătorii saudiți.

Sursa dezvăluirilor din „The Guardian” a vorbit cu doi martori care i-au văzut pe acuzați. Ei au spus că sunt vizitați frecvent de membrii familiilor acestora și că au acees la o sală de sport și spații de lucru.

Observațiile martorilor ridică și mai multe semne de întrebare asupra asigurărilor date de Guvernul de la Riad, care a declarat că-i va trage la răspundere pe criminali.

În același timp, cel mai de încredere consilier al Prințului Mohammed bin Salman, liderul Arabiei Saudite, a reapărut în curtea regală după mai bine de trei ani de izolare. Consilierul a fost achitat de orice implicare în asasinarea jurnalistului, în ciuda faptului că serviciile de informații occidentale îl consideră creierul operațiunii. El a acționat la comanda prințului.

Unul dintre ucigașii depistați în vilele de lux a ajutat la dezmembrarea cadavrului lui Khashoggi

Sursa a confirmat că unul dintre asasinii care au fost văzuți în vilele de lux este chiar Salah al-Tubaigy, singurul ucigaș identificat oficial. Acesta este criminalist și a ajutat la dezmembrarea cadavrului lui Khashoggi în interiorul Consulatului de la Istanbul.

Martorii l-au văzut și pe Mustafa al-Madani, dublura jurnalistului care a ieșit din consulat după uciderea lui Khashoggi pentru a crea impresia că victima a părăsit clădirea în viață.

De asemenea, l-au văzut în vilele de lux și pe Mansour Abahussein, considerat liderul operațiunii.

Martorii au vizitat complexul de mai multe ori în ultimii doi ani și i-au observat pe condamnați în timp ce-și vedeau de treabă relaxați. Potrivit sursei, aceștia primesc în mod frecvent o serie de vizitatori, printre care servitori, grădinari, tehnicieni, precum și membrii de familie.

Al-Madani și Abahussein sunt ofițeri ai serviciilor de informații, iar șeful lor a fost văzut de mai multe ori în compania lor și a altor acuzați.

Al-Tubaigy, Al-Madani și Abahussein au fost văzuți în 2019 și 2020 de către martori, care au preferat să rămână anonimi, pentru a nu deveni ținta serviciilor de securitate saudite.

Jamal Ahmed Hamza Khashoggi, un proeminent jurnalist saudit cu vederi moderne, democratice, pro-occidentale, a fost ucis pe 2 octombrie 2018, cu 11 zile înainte de a împlini 60 de ani.

Khashoggi și-a găsit sfârșitul în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul (Turcia). El a fost sugrumat, asfixiat și apoi tranșat de o echipă de ucigași profesioniști trimiși de Prințul Mohammed bin Salman, moștenitorul tronului Arabiei Saudite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rareș Bogdan: „Am o soție frumoasă și foarte bogată. E fiică de multi-milionari” / „A plâns când au criticat rochia ei de mireasă, au zis că e kitchoasă” / „Au fost senzaționale negocierile cu «pieile roșii»”

* VIDEO. Expertă: valul Omicron va fi nimicitor. „Risc foarte mare, suntem extrem de vulnerabili. În 20 de zile vom avea 1.500 de paturi ATI ocupate“

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Ghinea distruge propaganda PSD: „Să se calmeze Nistorescu, Chireac și alți borfași! Budăi este și idiot, și ticălos. Nu voi lucra cu fonduri din PNRR”

* Guvernul PSD-PNL mărește accizele la carburant: de la 1 ianuarie, benzina și motorina se scumpesc cu încă 7 bani pe litru. În 2022, prețul va ajunge la 7 lei/litru

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (46) / Ceaușescu voia o represiune ca în Piața Tienanmen

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Ion Țiriac ar vrea să trăiască într-o dictatură comunistă! „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.