Alex Ştefănescu: „Rareş Bogdan, nu mai pot să vin la Realitatea TV! Jocuri de Putere nu mai e ce-a fost. Am văzut circ de prost gust în emisiunea lui Guşă”

11
6437

Criticul literar Alex Ştefănescu i-a scris pe Facebook realizatorului emisiunii „Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, anunţându-l cu regret de ce a fost nevoit să-i refuze invitaţia la o emisiune recentă: Cozmin Guşă. Iată mesajul distinsului cărturar.

MESAJ PENTRU RAREȘ BOGDAN

 • M-ați invitat la emisiunea dv., sâmbătă sau duminică (urmând să stabilim ziua exactă prin telefon), iar o invitație din partea dv. mă emoționează de fiecare dată. Când vin la o emisiune a dv. simt ceea ce simțeam pe vremuri când participam la un miting în Piața Universității sau când mergeam la o ședință a PNȚCD ca membru al acestui partid. Și anume că pătrund într-un spațiu moral curat, într-o „zonă liberă de neocomunism”.
 • De data aceasta nu mai pot să dau curs invitației dv. Dv. ați rămas același, un om admirabil, cinstit și curajos. În mintea mea sunteți, alături de Laura Codruța Kövesi, un erou al luptei împotriva acțiunii unor oameni de nimic, comunistoizi, care au luat România ostatică, se îmbogățesc cu o lăcomie porcească și își bat joc de viețile noastre. Ca și fosta conducătoare a DNA, dv. riscați foarte mult, vă riscați chiar viața, pentru binele colectivității.
 • Dv. sunteți același, dar Realitatea TV nu mai e ce-a fost. În emisiunea lui Cozmin Gușă, recent inaugurată, am văzut un circ de prost-gust, cu cântece lăutărești și cu o ministreasă a educației nefrecventabilă (după ce a manifestat toleranță față de plagiatul unui prim-ministru și a dat, recent, o dovadă de lipsă de onoare renunțând să mai critice situația din PSD numai pentru că i s-a oferit un loc în guvern). Emisiunea lui Cozmin Gușă nu e numai o eroare de gust, inocentă, ci și o încercare ‒ vinovată ‒ de a relativiza gravitatea situației din România și de a arunca în deriziune lupta împotriva celor care duc țara la dezastru.
 • Dv. ați rămas același, dar emisiunea dv., „Jocuri de Putere”, nu mai e chiar ce-a fost, în condițiile în care nu mai aveți voie să invitați anumiți oameni. Cum să particip eu la o emisiune la care sunt interziși publiciști de înaltă ținută profesională și morală, ca Grigore Cartianu, Oreste Teodorescu sau Oana Stănciulescu?
 • Dacă aș participa, nefiind interzis de Cozmin Gușă, mi-aș face eu însumi o părerea proastă despre mine.
  În aceste condiții, vă rog să mă iertați că vă dezamăgesc, dar nu mai pot să vin la Realitatea TV, la nicio emisiune. Sunt alături de dv., din tot sufletul, și sper să învingeți. Deși nu îmi fac mari iluzii.

Alex. Ștefănescu

 

11 COMENTARII

 1. Realitatea 3 Tv este, de ceva vreme, un post pe care-l sar cu telecomanda televizorului, asa cum fac, de ani buni, cu Antena 3, Romania Tv, B1 Tv sau TVR. Ceea ce nu pricepe Gusa este faptul ca segmentul de alienati a fost deja adjudecat de posturile amintite si efortul sau de a cobora Realitatea Tv sub nivelul OTV este reprobabil. Sa continui sa privesc spectacolul de proasta calitate oferit de Gusa ar insemna sa trec de la Dan Puric la Dan Capatos. Exclus!

 2. Textul trimis de Dl. Stefanescu e EXACT ce simtim cu totii…Totusi, oare in felul acesta va fi izolat si Rares Bogdan?…Mie mi s-ar fi parut normal sa vad niste oameni in strada care sa protesteze impotriva PSD, cand atatea emisiuni ake lui Rares aduceau atat de clare argumente ca era de neacceptat ceea ce se petrecea in justitie…Din pacate, nu a fost asa, ceea ce e FOARTE GRAV! Dar nu numai atat, culmea e ca si programul lui Rares a fost atacat, prin interzicerea unor jurnalisti si chiar reducerea la 4 zile de emisie in loc de 5!….Deci mergem din rau in mai rau.

 3. Gusa il mai tine acolo sa aduca profit la TV realitatea ..el este doar folosit pentru interes …
  EU sincer sa fiu nu stiu cum se simte in postura asta …eu cred ca rares e slab nu are tare si mandrie eu il mai suspectez si de naivitate

  • Cata vreme nu a gasit clar o alta solutie, alt spatiu de emisie in timpul orar respectiv, si cu acoperire nationala si internationala, pentru diaspora, Rares Bogdan pur si simplu va face ”Jocuri de putere” la aceleasi standarde ca si pana acum, iar emisiunea lui este singura oaza de libertate din acea realitatea3 a lui gusa. Bineinteles ca este o jigodie psdoasa gusetul, si-l obstructioneaza pe Rares cu tot ce poate. In alta ordine de idei, amintesc faptul ca Digi24 a luat decizia sa-si inchida statiile de emisie locale, si s-a despartit de mai multi oameni de la statia centrala, deci atacul psd-draknea este cumplit pentru controlul masmedia. Trebuie incurajati toti acesti oameni SA REZISTE, de ei depinde si rezistenta noastra. Imi pare foarte rau ca dl. Alex Stefanescu a luat aceasta decizie, nu pot spune ca n-are dreptate, insa il lasa si el singur pe Rares. Porkul de gusa nu a incetat cu interdictiile lui, si e foarte prost, pentru ca ma duc sa-i vad pe Oana si Oreste pe B1, si le fac lor rating, si pe Grigore Cartianu pe Nasul, si-i fac lui rating. gusa, un comunistoid infect manelist!

 4. Mesajul scriitorului si criticului literar Alex Stefanescu(care-i deosebit, in toata activitatea sa), este corect, serios si transmite ,intocmai, parerile noastre. Ii dorim sanatate si succes in activitatea literara.

 5. O scrisoare si o atitudine demna de caracterul si de inteligenta lui Alex Stefenescu. Are dreptate. Gusa e un individ atat de murdar, incat murdareste intraga televiziune Realitatea.
  De fapt, partidul lui si emisiunea lui sunt pretexte pentru a obtine un post politic, punandu-le in slujba unor ticalosi deja lansati.
  A primit ordin sa-l saboteze pe Rares Bogdan, si asta face. Vrea sa-l enerveze, sa-l fava sa plece. Are un caracter mzerabil, abuzeaza de faptul ca e sef, angajatii fac sluj, se labarteaza peste emisiunea lui Rares Bogdan, dar si peste toate celalalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here