Purtătorul de cuvânt al Guvernului, către profesori: „Aici nu suntem la piață, să operăm cu oferte. Nici măcar la mall”

3
1353
Dan Cărbunaru

Insolență, aroganță și dispreț din partea coaliției PSD-PNL față de români. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, le-a dat joi seara peste nas profesorilor care nu mai suportă salariile mizerabile. El le-a transmis că nu li se fac oferte pentru că „aici nu suntem la piață, nici măcar la mall“.

Răspunsul lui Dan Cărbunaru spune totul despre felul în care membrii Guvernului gândesc despre românii „simpli”, „nespeciali”, fără proptele, pile, învârteli și rădăcini în instituțiile de forță. E greu de spus ce ar putea face un profesor la mall, când el câștigă 2.440 de lei pe lună. Dar acest lucru nu-l interesează pe Dan Cărbunaru, personaj „construit“ și el în fabrica de „intelectuali“ a Ministerului de Interne.

Întrebat joi seara de ce Guvernul nu le face o altă ofertă profesorilor aflați în grevă de 4 zile, Cărbunaru a răspuns: Aici nu suntem la piaţă şi, ca atare, nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall. Guvernul României prezintă măsurile pe care le poate lua având o susţinere financiară verificată, asigurată, consistentă, relevantă. Aş putea să fac trimitere şi la alte măsuri, din alte registre de măsuri pe care acest Guvern şi le-a asumat în perioade foarte complicate şi care au fost discutate sau interpretate. (…) Nu aş putea să cred că acest Guvern poate jigni sistemul educaţional dn România alocând 8 miliarde de lei în plus, în bugetul sistemului educaţional. N-aş putea să cred şi n-aş putea să spun că Guvernul României jigneşte sistemul educaţional elaborând pentru prima dată pentru învăţământul preuniversitar şi universitar. (…) Nu aş putea să spun că acest Guvern care urmează să implementeze, ceea ce de fapt a început, dar mă refer acum strict la partea de educaţie, cheltuirea a 3,6 miliarde de euro până în 2029 pentru dotarea şcolilor, pentru ridicarea din ruine a unor şcoli care acum sunt îngropate în moloz, pentru dotarea de laboratoare. (…) Este adevărat, aşteptările celor care astăzi lucrează în sistemul educaţional şi care şi noi ca cetăţeni avem aşteptări, dar acum mă raportez la ce aşteaptă ei să primească, sunt foarte mari. Iar aceste aşteptări sunt legitime, aşa cum legitime sunt aşteptările tuturor cetăţenilor din această ţară, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat, să trăiască mai bine în aceast ţară. Şi se fac eforturi în acest sens”.

Dar cine este autorul acestor cugetări în limbaj cazon, de ofițer care-și privește semenii din avion?

Absolvent al unei universități particulare, Dan Cărbunaru este un produs sută la sută al „școlii“ Ministerului de Interne, plantat la un moment dat, la fel ca mulți alții, în societatea civilă. A făcut Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, apoi a trecut printr-una din instituțiile „obligatorii“ dacă vrei să ai carieră publică în România: Colegiul Național de Apărare (fabrica de cadre păstorită de generalul Gabriel Oprea). Ulterior, până în 2008, a fost director la relații publice în Ministerul de Interne.

De aici, toate porțile i s-au deschis. Dan Cărbunaru a primit emisiune de televiziune la postul B1 TV și spațiu publicistic la „Gândul”. Și-a făcut și ONG, cu misiunea de a se specializa pe zona relațiilor cu Uniunea Europeană.

În toamna lui 2021, când Klaus Iohannis a fabricat coaliția PSD-PNL încălcând angajamentele luate față de populație timp de 8 ani, Dan Cărbunaru a fost readus din societatea civilă pentru a prelua postul de purtător de cuvânt al Guvernului. A spus că nu mai e membru al Marii Loje Naționale din România, de unde ar fi demisionat exact când Iohannis a dat afară de la guvernare USR-ul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.