Minciuni ordinare: secretarul general al Guvernului spune că salariile profesorilor nu pot fi mărite din cauza PNRR, deci a UE și a USR! Marian Neacșu (PSD): „Nu poate fi vorba de niciun fel de creștere salarială” pentru că nu ne lasă UE. Interdicția nu există!

4
1556
Marian Neacșu, secretar general al Guvernului din partea PSD, le-a transmis sindicaliștilor din învățământ că Guvernul nu le poate mări salariile din cauza PNRR - o minciună sfruntată. FOTO: Agerpres

Un adevărat festival al minciunilor și manipulărilor e orchestrat de PSD și PNL în acest moment, împotriva profesorilor intrați în grevă pentru salarii decente. Fostul condamnat penal Marian Neacșu, secretar general al Guvernului PSD-PNL, a mințit cu nerușinare miercuri seară, pretinzând că nu se pot mări salariile pentru că nu permite PNRR! În realitate, această interdicție nu există, iar Guvernul a mărit deja veniturile altor categorii de bugetari mai influenți și cu conexiuni în partidele aflate la putere.

După atacurile la adresa greviștilor și prezentarea tendențioasă a situației apărute la unele televiziuni și pe mai multe site-uri, a venit rândul PSD-istului Marian Neacșu (condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupție) să toarne o minciună grosolană: „Este foarte clar în momentul acesta că, determinat de condiționalitățile europene stabilite prin PNRR, nu poate fi vorba despre niciun fel de creștere salarială. Colegii din învățământ sunt în momentul acesta la maximul grilei, iar acest Guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul ăsta de acordare de sporuri“.

„Maximul grilei“ despre care vorbește PSD-istul înseamnă 2.440 de lei pe lună salariu pentru un profesor debutant – adică nici măcar 500 de euro. Pentru pensionarii speciali pe care Guvernul PSD-PNL îi apără eroic nu există nicio „grilă maximă“, cuantumul banilor înghițiți de aceștia crescând abrupt an de an. În 2022 s-a ajuns subvenții de 11,724 miliarde lei (aproape 1% din PIB) pentru pensiile speciale, iar în cel mult 3 ani se așteaptă ca, în acest ritm, proporția să crească la 1,5% din PIB, avertizează Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate Financiară din BNR.

De asemenea, Guvernul și Parlamentul dominate de coaliția PSD-PNL nu mai descoperă nicio restricție legată de PNRR când e vorba de anumite categorii de bugetari privilegiate, unde sunt angajate cu predilecție pilele de partid.

Doar în acest an s-au hotărât, fie prin votul Parlamentului, fie prin OUG-uri ale Guvernului, sporuri și salarii mai mari pentru bugetarii care lucrează cu fonduri europene, pentru angajații Agenției Naționale de Integritate (ANI), pentru cei de la Administrația Fondului de Mediu, pentru cei de la Academia de Științe Agricole și Silvice, de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Luna trecută, magistrații și-au votat singuri creșterea retroactivă a salariilor cu 25% începând din 2018, ceea ce a însemnat zeci de mii de euro dintr-o dată. Tot ei au cerut și recalcularea pensiilor speciale deja uriașe (ajung și la 50.000 de lei pe lună), pentru a crește corespunzător cu această mărire retroactivă de salarii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.