Oreste și Rareș Bogdan, amendați de CNA cu 10.000 de lei la plângerea col. Paraschiv – „Fantoma albă” din 10 august 2018

4
6258
Colonelul Cătălin Paraschiv, dirijând concertul violenţelor din 10 august 2018, în Piaţa Victoriei (sursa foto: Google)

Colonelul de jandarmi Cătălin Paraschiv, supranumit “Fantoma albă”, unul dintre principalii coordonatori ai represaliilor sălbatice instrumentate de Dragnea și acoliții săi pe 10 august 2018, împotriva manifestanților anticorupție, a făcut plângere la CNA împotriva lui Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu. Colonelul s-a plâns de afirmațiile acestora într-o emisiune de la Realitatea Plus, luna trecută.

În urma plângerii colonelului – care nici azi nu a plătit pentru abuzurile sale, deși la dosar s-au depus inclusiv mărturii video ale fărădelegilor sale –, postul de televiziune a fost amendat cu 10.000 de lei.

„Cum de-a dispărut din paginile dosarului cu desăvârşire «Fantoma albă»? Acel diliman îmbrăcat în alb care dădea ordine pentru a fi călcaţi în picioare nişte oameni nevinovaţi“

Conform Pagina de Media, la CNA au fost judecate afirmațiile făcute la Realitatea Plus, pe 10 august 2020, de moderatorul Oreste Teodorescu și invitații săi, Rareș Bogdan și Andrei Caramitru.

Oreste Teodorescu (realizator): „Hai să revenim la 10 august. Tu ţi-ai explicat vreodată cum de-a dispărut din paginile dosarului cu desăvârşire «Fantoma albă». Acel diliman îmbrăcat în alb, marele alb cu eşarfă neagră, care dădea ordine pentru a fi călcaţi în picioare nişte oameni nevinovaţi. El nici măcar nu figurează în dosar… ca nimic… e chiar o fantomă. (…) Procurorul Doru Stoica, o rușine pe obrazul magistraților români. Sinistrul personaj care ar trebui exclus urgent din corpul procurorilor a comis abuzuri peste abuzuri în instrumentarea dosarului 10 august cu ecopul evident de a exonera șefii Jandarmeriei. (…) Să vină acest procuror infect și să claseze dosarul comițând un șir de abuzuri care, practic, s-au mai întâlnit doar prin anii ’50 când Securitatea venea cu Volga neagră, te lua și a doua zi rudele tale primeau, așa, o notificare că ai răcit și că pe drum ai și murit. (…) Vine un procuror diliu și clasează dosarul «10 august». (…) Nu, dar firul narativ e simplu… cercetăm pe cei care au primit ordinul ca cei care au primit ordinul să nu indice judecătorului cine a dat ordinul… nu-i luăm pe șefii Jandarmeriei care au dat ordinul ca să nu ne indice decidentul politic care a dat ordinul și, de fapt, este o întreagă mușamalizare a unui grup infracțional politic care a pus mâna pe PSD și apoi a încercat să pună mâna pe toată România… și nu mă ascund după deget să spun că este grupul infracțional Scroviștea cu Vâlcov, cu Dragnea, da?, cu Carmen Dan, cu nefericita de păpușică nevorbitoare… doamna Dăncilă… și așa mai departe“.

Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte PNL și invitat în emisiune): „Voi spune şi cine l-a scos din dosar si cine îl protejează pe Cătălin Paraschiv! (…) A fost adus de acasă pentru a coordona opresiunea de acolo!“.

Andrei Caramitru (invitat): „Sistemul în sine e putred de la A la Z… atât în Ministerul de Interne, cât și în Ministerul de Justiție. Legislația penală e complet distrusă… avem un CCR și un Avocat al Poporului… și-mi măsor cuvintele… sunt infiltrați ruși, sunt spioni ruși, da? Și chiar îi rog să mă dea în judecată pentru ce spun, da?“.

Colonelul Paraschiv s-a plâns la CNA că “mi-au fost asociate fapte ilegale și imorale”!

Cu un tupeu inimaginabil, colonelul Cătălin Paraschiv – care apare într-un filmuleț smulgând și distrugând telefonul mobil cu care un jurnalist de la Hotnews.ro îi filma abuzurile, iar în numeroase poze, cum își îndeamnă trupele să fie cât mai agresive – s-a plâns la CNA că:

  • „Mi-au fost asociate fapte ilegale sau imorale în exercitarea atribuţiilor se serviciu, cum că aş fi dat ordine să fie călcaţi oameni în picioare”;
  • „A fost susţinută ideea că aş beneficia de protecţia cuiva, care m-a scos din dosarul «10 august»”;
  • „S-a afirmat că aş fi fost adus de acasă pentru a coordona intervenţia”;
  • „Au fost făcute afirmaţii de natură a-mi prejudicia imaginea şi demnitatea: că aş fi «diliman», «călău»”.

Pentru toți cei care au fost pe 10 august în Piața Victoriei, este clar că numai niște scelerați ar fi putut emite ordinele pe care comandanții Jandarmeriei Române le-au dat.

La comanda ofițerilor superiori ai trupelor de jandarmi masate în Piață, au fost gazate zeci de mii de persoane. Jandarmi călare au năvălit peste grupuri de femei, bătrâni și copii. Sute de oameni neînarmați și pașnici au fost bătuți bestial de jandarmii ațâțați, inclusiv cu informații mincinoase, de un grup de ofițeri superiori care i-a cuprins, printre alții, pe Sindile (teleormăneanul lui Dragnea), Cucoș și Paraschiv.

Membrii CNA au argumentat amenda acordată postului Realitatea Plus prin faptul că nu s-a cerut părerea celor acuzați, iar moderatorul și invitații săi n-au prezentat dovezi care să ateste că, într-adevăr, colonelul Paraschiv ar fi „diliman” și “călău”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

4 COMENTARII

  1. Nu zic ca Rares si Oreste nu au zis bine insa cei doi ajuta Realitatea sa se recredibilizeze si sa apara ca luptatoare antimafia, ca mai apoi in momente cheie, sa serveasva din nou mafia. Patronii sunt aceiasi lupi si nu-si schimba decit blana nu si naravul.

  2. Mda, asta e dreptatea in Romania, ala a dat ordine batausilor sa dea cu sete in manifestantii pasnici iar Oreste si Rares platesc bani grei pentru ca se intreaba de ce pana acum individul nu a platit pentru faptele lui mizerabile!!!!!
    Traiasca nemernicii din CNA si procurorii din Romania care ii apara tot pe batausi si nu fac nimic contra lor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.