Tu vorbești de coafeze, Romașcane? Nu pe tine te-au „coafat” PSD-iștii la Ministerul Culturii, deși te ocupai de „fata de la pagina 5”?

1
2688
Lucian Romașcanu

Vorbești despre coafeze cu o nonșalanță ieșită din comun, Romașcane! De parcă tu le-ai fi depistat în ilegalitate, nu ministrul liberal al Agriculturii, Adrian Oros. De parcă ar fi fost angajate de PNL la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, nu de amicii tăi din PSD, prin „Mister Oaie” – Petre Daea. Câtă nesimțire zace în tine, Romașcane!

Nu, serios: tocmai tu te-ai trezit să vorbești despre coafeze? Despre stoparea angajării coafezelor pe funcții bănoase? Nu pe tine te-au „coafat” PSD-iștii în saloanele lor de „înfrumusețare”, în frunte cu „frizerul” Mișu Tudose, ca să ocupi una din cele mai înalte poziții în statul român – cea de ministru al Culturii?

Și prin asta s-a remarcat Tudose în mandatul său catastrofal de premier al României: în 2017, te-a transformat dintr-un angajat specializat în producția de produse din plută pentru industria vinului, apoi de expert în vânzarea de tabloide, într-un ditamai șef peste cultura națiunii. Revoltător! Ce repede ai „uitat”, Romașcane! Dacă mai stăteai mult în acel post, ne-ai fi vândut și identitatea națională ca pe o sticlă de vin destinată exportului.

Ce schimbare, nu? Să treci de la butelca de vin roșu la cultura de „ciumă roșie”, pe care te-ai chinuit s-o implementezi în adevărata cultură a țării. Din ea – la cultura adevărată mă refer – fac parte personalități precum Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Nicolae Manolescu, Horia-Roman Patapievici. Tu cine mai ești, Romașcane? Fost culturnic pe la diverse tabloide, unde făceai cronica Biancăi Drăgușanu, nicidecum pe cea a lui Virgil Ierunca sau I. D. Sârbu.

Habar n-ai cine sunt acești cărturari! Ei au luptat prin scrierile lor pentru dărâmarea regimului comunist, punându-și viața în pericol. Tu susții copia, năravurile acelei dictaturi prin noii săi membri. Ia pune mâna pe carte! Citește – „românește” – „Fenomenul Pitești”, Romașcane! Sau îți pasă doar de „fata de la pagina 5”? Dacă-i așa, întoarce-te acolo unde ți-e locul! La producția de produse din plută sau la „cultura” vedetelor de carton.

Ai mai zis că toate contractele trebuie să se facă transparent, cu licitație. Corect! Ai uitat un lucru, Romașcane: suntem în pandemie de Covid-19. Nu putem aștepta luni de zile ca să primim o mască, spre exemplu. S-ar putea să fie prea târziu. Mai e un lucru: în ultimii 7 ani, PSD-ul tău a fost la guvernare. N-a fost nicio pandemie. Cu toate astea, PSD și ALDE au atribuit în mod nejustificat o grămadă de contracte fără licitație. Așa că… mucles, prea-culturalule!

P. S. Precizare pentru cititorii mai puțin avizați cu „fata de la pagina 5”: Lucian Romașcanu este purtătorul de cuvânt al PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un criminal în serie, condamnat pe viață și eliberat pe baza „legilor lui Dragnea”, a incendiat o minoră pe care o violase. Până la 19 ani a omorât 5 oameni

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

1 COMENTARIU

  1. FOARTE CORECT,acest individ este inca o dovada ca acest „partid” este de fapt o adunatura de tot ce poate fi mai rau pentru o tara !Toti incompetentii, toti ratatii cu diplome cumparate-deci cu studii pe hartie ,au demonstrat ce pot cel mai bine in astia 4 ani,cand hotia ,odata ajunsa la putere a facut praf justitia,economia ,sanatatea ,lasand tara fara resurse in fata unor calamitati de genul acestei pandemii!😡😡😡Iar acum,pentru ca simt miros de bani si sunt alegeri,le tataie osanza dupa ei si dupa voturi ,incercand sa-si adune voturile de la cei ce nu se pot dezlipi de terase,malluri,distractii la pacanele-ca tot strigau ei asta la mitingul lui catarama-imunul la covid!!😈😈😶

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here