O familie străină venită în vizită în România a fost decimată, între Sibiu și Avrig, de un șofer din Gorj care a depășit pe linie continuă. Trei adulți morți și o adolescentă grav rănită

0
63
"Șmecheria" în trafic a unui șofer din Gorj a dus duminică seară la moartea a 3 cetățeni străini și rănirea gravă a unui al patrulea. FOTO: IPJ Sibiu

Trei cetățeni străini au fost uciși duminică seara, pe Drumul Național 1, într-un accident provocat între Sibiu și Avrig de un șofer din Gorj, care s-a băgat în depășire pe linie continuă. Impactul a fost devastator, românul a intrat frontal în mașina care venea din sens opus și circula regulamentar.

Șoferul român din Gorj care „n-a putut” să mai aștepte înainte de a depăși o autoutilitară a făcut un adevărat masacru. Mașina care transporta 4 cetățeni străini dintre Brașov a fost distrusă total. Conducătorul acesteia, un bărbat de 67 de ani, a murit împreună cu două femei, una în vârstă de 55 de ani și o alta de 21 de ani. A patra persoană, membră a aceleiași familii, o adolescentă de 15 ani, a fost rănită foarte grav.

De asemenea, a fost lovit și un alt autoturism, dar șoferița acestuia, o femeie de 20 de ani, a scăpat fără răni.

Șoferul gorjean care a produs tragedia, un bărbat de 63 de ani, e internat în spital în stare gravă.

Comunicatul Poliției din județul Sibiu: „Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Veștem spre Brașov, la km. 293+500m, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Gorj, s-ar fi angajat în depășirea unei autoutilitare, încălcând marcajul longitudinal continuu și ar fi pătruns pe contrasens unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia. În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier“.

România, campioană absolută la morți pe șosele. Agresivitatea, lipsa de educație, indisciplina și lipsa infrastructurii rutiere sunt principalele cauze pentru care avem de două ori mai multe decese la milionul de locuitori decât media UE

România e campioana europeană absolută a morților rezultați din accidente rutiere. Conform statisticilor date publicității de Comisia Europeană în octombrie, anul trecut țara noastră a avut 93 de morți la 1.000.000 de locuitori din cauza accidentelor produse pe șosele, de două ori și ceva mai mult decât media UE – de 44 morți/1.000.000 de oameni.

Pe locul 2, la foarte mare distanță, se situează Bulgaria, cu 81 de decese/1.000.000 de locuitori.

România și Bulgaria sunt, dealtfel, țările care trag mult în sus media europeană, pentru că în rest cifrele sunt, în general, de 2-3 și chiar 4 ori mai mici, în medie, decât în cele două țări menționate. Danemarca are, spre exemplu, 23 de victime la milion, Germania – 31, Estonia – 41, Irlanda – 27 etc.

Destul de rău mai stau Croația – 72, Letonia – 78, Polonia – 59 și Ungaria – 56. Dar toate sunt mult sub carnagiul din România.

În sondaje, românii se arată îngrijorați în cel mai înalt grad de siguranța lor și a celor dragi pe șosele. În trafic, însă, sunt campioni absoluți la nerespectarea legislației, la șofatul agresiv, nepurtarea centurii și multe alte lucruri care măresc riscul de deces în caz de accident. Lipsa de educație, indisciplina șoferilor și absența infrastructurii rutiere sunt principalele cauze ale dezastrului.

România are cei mai mulți copii uciși în accidente rutiere din Europa, raportat la numărul locuitorilor sub 18 ani. Cei mai mulți părinți ignoră măsurile de siguranță pentru cei mici, care nu sunt transportați în scăunelele speciale – ba mai mult, adesea sunt ținuți în brațe, pe scaunul din față –, iar copiilor mai mari nu li se pune centura de siguranță.

În 2021, România a avut 27 de morți la 1.000.000 de locuitori pe șosele, la copii sub 18 ani. Prin comparație, în Marea Britanie, Norvegia ori Suedia sunt 4 cazuri la milion!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Motivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din Belarus: „Makei a dat garanții Occidentului, în numele lui Lukașenko, în legătură cu expulzarea prizonierilor politici spre Europa”

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* CM 2022. Se știu deja două „sferturi” din patru: Argentina – Olanda și Franța – Anglia. Marile favorite calcă totul în picioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here