Prăpăd Covid la Casa Albă: pe lângă soții Trump, s-au infectat și 12 senatori, consilieri, asistenți și manageri, inclusiv purtătorul de cuvânt!

0
598

Casa Albă, reședința președintelui SUA, a devenit un masiv focar de infecție cu coronavirus – caz nemaiîntâlnit nicăieri în lume la acest nivel. Pe lângă Donald Trump, până acum au fost descoperite cu Covid-19 încă 11 persoane din anturaj: soția președintelului, consilieri, asistenți, senatori, șefi de comisii și manageri, ba chiar și purtătorul de cuvânt!

Deși nemaipomenită la nivel mondial – cazuri de infectare a unor șefi de guvern sau de stat au mai fost, dar asemenea focare cu zeci de oameni la vârful administrației nu –, situația nu e chiar atât de surprinzătoare.

Respectarea regulilor de precauție a fost, în mod evident, tratată cu multă lejeritate la Casa Albă, tonul dându-l însuși președintele Trump, care în repetate rânduri a minimalizat problema pandemiei. Nu mai departe de acum două zile, când a revenit la reședința sa după ce a fost internat în spital și tratat de Covid-19, Trump și-a dat masca jos în public, pentru fotografii și discurs, deși este în continuare bolnav și contagios.

Până acum, la Casa Albă au fost descoperiți infectați cu coronavirus:

– președintele Donald Trump,

– soția sa, Melania Trump,

– consiliera Hope Hicks și consilierul Stephen Miller,

– asistentul Nicholas Luna,

– senatorii republicani Thom Tillis, Mike Lee și Ron Johnson, toți apropiați ai lui Trump,

– fostul guvernator al statului New Jersey, Chris Christie,

– șefa Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel,

– fosta consilieră Kellyanne Conway,

– managerul de campanie Bill Stepien,

– președintele Universității Notre Dame, John Jenkins,

– purtătoarea de cuvânt Kayleigh McEnany.

S-au anunțat acum mai multe restricții pentru personalul Casei Albe care intră în contact cu președintele, dar respectarea lor rămâne în continuare sub semnul întrebării, ținând cont de felul de a fi al lui Trump.

Oamenii ar trebui să meargă la Biroul Oval doar dacă sunt chemați, trebuie să poarte tot timpul mască și să se dezinfecteze permanent pe mâini, cei care se apropie la mai puțin de doi metri de președinte trebuie să poarte halate galbene, măști chirurgicale, ochelari de protecție și mănuși.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here