Tragedie în Rusia: două avioane s-au ciocnit în aer

0
616

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit vineri, în timpul zborului, în raionul Lomonosov din regiunea Leningrad. Un pilot și doi pasageri (soț și soție) au murit pe loc. Celălalt pilot a supraviețuit miraculos.

În aeronava Piper se aflau pilotul și doi pasageri. Toți trei au murit pe loc.

În aeronava Cessna se afla doar pilotul. Acesta a supraviețuit cumplitului impact, fiind spitalizat, anunță Ministerul Federației Ruse pentru Apărare Civilă, Urgențe și Eliminarea Consecințelor Dezastrelor Naturale, citat de site-ul Obozrevatel.com.

Conform datelor preliminare, avionul Cessna, care aparținea unei companii private, a decolat la ora 13.38 (ora Moscovei), iar Piper – un minut mai târziu, din același loc.

Coliziunea s-a produs la 13.40. Ca prin miracol, după șocul ciocnirii, Cessna a reușit să aterizeze pe pistă. În schimb, Piper s-a prăbușit.

Deocamdată nu se cunoaște cauza tragicului accident: fie a fost vorba despre o eroare de pilotaj, fie de o defecțiune tehnică la una dintre aeronave.

Pilotul decedat de pe Piper a fost chiar directorul aerodromului, plecat într-o cursă de agrement de 15 minute la rugămintea a doi soți – pieriți și ei –, pentru care au plătit 5.000 de ruble (aproximativ 300 de lei sau 60 de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here