TRAGEDIE. Pacienta arsă în operație, la Floreasca, a murit. Echipa doctorului Beuran o are pe conștiință

4
9635
Medicul Mircea Beuran, fost ministru al Sănătății în Guvernul Năstase

Pacienta de 66 de ani care a fost arsă grav la Spitalul Floreasca, în timp ce era operată de echipa doctorului Mircea Beuran, a murit duminică seara, după o săptămână de suferință. 

Duminică, 22 decembrie. Femeia de 66 de ani, bolnavă de cancer pancreatic, a suferit arsuri grave pe 40% din suprafața corpului, după ce dezinfectantul folosit de echipa medicală s-a aprins, iar pacienta a luat foc. Torța vie a fost stinsă cu găleți de apă, nu cu extinctorul.

Duminică, 29 decembrie. Femeia arsă la Spitalul Floreasca a murit, anunță Digi 24. Informația fost confirmată de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Horațiu Moldovan declarase, cu câteva ore înainte de decesul pacientei arse, că echipa medicală a doctorului Beuran a făcut o greșeală extrem de gravă: a folosit bisturiul electric în condițiile dezinfecției cu biocid cu alcool, ceea ce este interzis!

„Accidentul combustional este rezultatul combinației între un  biocid cu concentrație mare de alcool, folosit la aseptizarea tegumentelor și a câmpului chirurgical textil, și folosirea electrobisturiului, care are interdicție de a fi utilizat în combinație cu biocidul respectiv”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Edificatoare sunt mărturiile celor doi brancardieri din zona sălii de operație, martori oculari ai nenorocirii.

Brancardier 1: „Pacienta fumega”

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1, am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului, după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Brancardier 2: „Era mult fum și foc. Pacienta era în flăcări. Doctorul era speriat”

„Mă aflam pe holul blocului operator, auzind țipete și gălăgie. Îndreptându-mă către Sala 1, m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator, care avea o galeata de apă în mână. I-am luat găleata, ducându-mă în sală. Ajunsă acolo, era mult fum și foc. Domnul doctor, speriat, s-a aplecat peste pacientă, care era în flăcări. Am aruncat apa, stingând focul. Am mutat pacienta în sala 2, la solicitarea medicului.”

Cum s-a întâmplat barbaria

Emanuel Ungureanu (deputat USR, cel care a scos cazul din starea de mușamalizare): „Din spusele asistentelor și ale brancardierilor, rezultă faptul că echipa coordonată de Beuran, care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă. La contactul cu electrocauterul, pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc. Pacienta a ars ca o torță câteva secunde, până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.”

Deputatul Emanuel Ungureanu a comentat și finalul tragic al pacientei arse. „Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă și până la momentul în care s-a întâmplat tragedia, în această seară, vorbim despre omor din culpă și putem vorbi fără nicio problemă de neglijență gravă, atâta vreme cât informațiile contradictorii pe care le-a dat în aceste zile medicul curant Mircea Beuran incriminau pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală. Același medic curant a strecurat și o altă minciună, care nu poate fi contestată, și anume că pacienta ar fi fost dezinfectată cu o substanță pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod. Or, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanță pe bază de iod”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Stati linistiti baieti super bomba abia acum urmeaza. Au fost facuti o gramada de doctori e spaga si multi soferi. Dar au fost facuti si o gramada de piloti de avioane de pasageri pe spaga. Piloti care zboara cu cite 2-300 de pasageri pe deasupra noastra. Cind sint intr-un avion si aud ca pilotul e roman ma ia cu friguri.

  2. Dumnezeu sa o odihneasca! Am vazut aseara la un post tv explicațiile Dr. Beuran, probabil ancheta va elucida sursa focului, se pare ca a fost un scurt circuit ( la oasa de operarie noua- asa e cand se iau toate rahaturile ), ancheta va elucida misterul. In alta ordine de idei, dr. Beuran a amintit ceva de INSTINCTOARE… sa da-i cu INSTICTORUL de câteva ori…pai e bun asa stimate domn, sa faci confuzie intre INSTINCTOR si EXTINCTOR? Hmmmm?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here