Craiova s-a transformat în Veneția din cauza inundațiilor. Olguța dă vina pe alții. PSD și Antena 3 – așteptate să ceară referendum pentru demitere

6
2597
Antena 3 și RTV n-au avut timp să facă emisiuni speciale cu dezastrul de la Craiova, unde străzile au fost înghițite de ape și viața oamenilor - pusă cu adevărat în pericol.

Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei, afirmă că ea n-are nicio vină și că nu e lăsată să facă lucrările de întreținere cum ar dori după ce, marți seara, străzile orașului s-au transformat în fluvii, iar un drum s-a surpat de-a dreptul. Exact așa cum făcea și Gabriela Firea când era primărița Bucureștiului, Olguța țipă acum că Ministerul Dezvoltării e de vină, pentru că n-a schimbat niște normative.

Deși imaginile de marți seara au fost terifiante, viața craiovenilor fiind pusă la propriu în pericol – după o ploaie de o oră, străzile s-au inundat, zeci de mașini au fost acoperite de apă, copacii s-au prăbușit și numeroase case și instituții au fost avariate –, posturile TV ale oligarhilor n-au difuzat secvențele în buclă și nici n-au făcut emisiuni în care să ceară demisia Olguței Vasilescu. Nici de la PSD nu s-a auzit niciun scâncet, deși altfel partidul țipă că în București ar fi dezastru. Dan Voiculescu, oligarhul care a ordonat demararea preparativelor pentru un referendum de demitere a lui Nicușor Dan și Clotilde Armand, tace și el.

Olguța a găsit vinovații: Dumnezeu, că schimbă clima, și Guvernul, că nu dă voie să se pună țevi mai groase la canalizare

În schimb, vorbește fără întrerupere Olguța Vasilescu – ea a mai fost primăriță în Craiova, așa că dezastrul de acum i se poate imputa într-o măsură destul de mare, pentru că nu s-a ocupat de infrastructură.

Fosta PRM-istă și aghiotantă a lui Liviu Dragnea în perioada 2017-2019 încearcă să se scoată și pretinde că vina e a Guvernului: “Putea fi mult mai rău, a plouat torenţial. Am cerut în repetate rânduri Ministerului Dezvoltării să se schimbe normativele, pentru că noi funcţionăm după normative din 1983. Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori. Toate conductele de canalizare din România, nu numai cele din Craiova, sunt proiectate să reziste la 20 de litri/metru pătrat. Noi am avut marţi 80 de litri/metru pătrat. Vă daţi seama că, în aceste condiţii, nu putea să facă faţă nicio reţea de canalizare din România. Dacă nu se înţelege că cel puţin pe sudul României, unde au început să se planteze curmali, noi nu mai avem climă temperată de muţi ani şi trebuie să ne adaptăm la noile condiţii climatice, vom mai trece prin astfel de situaţii. Măcar de acum înainte, când începem să schimbăm reţelele de canalizare, să ne permită normativele să punem conducte mult mai mari, care să preia o capacitate măcar de 50 de litri/metru pătrat şi nu de 15-20 de litri/metru pătrat, cum sunt acum“.

După ce a patronat catastrofa și s-a spălat pe mâini de vină, Olguța a plâns nițel pe umerii victimelor, trimițându-le în final la Guvern, să le despăgubească: “Sunt mulţi oameni care au avut de suferit. Toate echipele noastre au fost în teren. A fost foarte greu, dar am reuşit să ţinem situaţia sub control. Dacă vom avea solicitări pentru despăgubiri, vom face anchete sociale şi sper ca actualul Guvern să facă aşa cum făceau guvernele anterioare. Adică să se dea despăgubiri cetăţenilor din fondul de rezervă al primului ministru pentru situaţii de calamitate“.

Conform declarației de avere, Olguța Vasilescu a primit acum doi ani, doar din darul de la nunta cu Claudiu Manda (PSD-ist și el), 246.000 de euro și 334.000 de lei, iar presa locală scrie că în una din vilele familiei robineții ar de la băi și chiuvete ar fi din aur.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

6 COMENTARII

    • Întrebați-l și pe Mand(E)a al ei…, că ăla (ca șiii… MUUUUULȚI ALȚIIIII, din trecutul , poate și… prezentul – că soțu’ e plecat la Bruxelles mai mereu… – „dUamnei”-primar de-altfel!) tre’ să știe!…

    • Problema asta este cam in toate orasele. Ne-am cam intins cu asfaltul. Si in Brasov pe la trecerile de pietoni e jale cand ploua. Ploaie normala.
      Cu Volguta, las-o in puii mei acolo la juveti. Macar nu o mai vedem prin Parlament.

  1. Oh, Doamne! De ce, dacă va avea cereri de despăgubiri, Olguța le va trimite la Guvern? De ce nu direct lui Dumnezeu, că doar „El a schimbat clima”.
    Câtă minte să ai să scoți asemenea „perle” pe guriță?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here