Tot echipajul unui submarin nuclear de atac chinezesc a murit după ce nava a rămas blocată într-o capcană pregătită pentru submarinele americane și britanice!

0
3540
Harta cu locul din Marea Galbenă unde s-a produs catastrofa navală chineză

Catastrofă de proporții pentru armata chineză: toți cei 55 de marinari aflați la bordul unui submarin de atac cu propulsie nucleară au murit după ce nava a rămas blocată în adâncuri, într-o capcană instalată în Marea Galbenă de chinezi pentru submarinele americane și britanice! Incidentul, dezvăluit de Daily Mail, s-a produs în luna august, dar a fost dezmințit vehement de Guvernul din Beijing și de Armata Populară de Eliberare a Chinei comuniste.

Submarinul nuclear la bordul căruia s-a produs tragedia este Tip 093 și are indicativul 093-417. Printre victime este inclusiv căpitanul vasului, colonelul Xue Yong-Peng.

Chinezii au desfășurat în Marea Galbenă rețele de capcane subacvatice în care speră să prindă submarinele americane și britanice. Numai că, de fapt, în această rețea a intrat chiar unul dintre submarinele lor. La scurt timp după ce nava a rămas blocată în adâncuri, sistemul de alimentare cu oxigen s-a defectat. Toți membrii echipajului au murit asfixiați.

China nu doar că a negat incidentul, dar Beijingul ar fi refuzat și să primească asistență internațională pentru a recupera submarinul nuclear blocat în propriile capcane.

Submarinul ar fi lovit un obstacol format dintr-un lanț și o ancoră, pe care chinezii îl puseseră acolo ca să prindă în capcană submarinele americane și britanice

Conform raportului serviciilor secrete britanice, „incidentul a avut loc pe 21 august, la ora locală 8.12, și a dus la moartea a 55 de membri ai echipajului – 22 de ofițeri, 7 ofițeri cadeți, 9 subofițeri, 17 marinari. Printre morți se numără și căpitanul”.

Mai departe, jurnaliștii britanici notează: „Din informațiile noastre, moartea a fost cauzată de hipoxie din cauza unei defecțiuni a sistemului de oxigen de pe submarin. Submarinul a lovit un obstacol, format dintr-un lanț și o ancoră, folosit de marina chineză pentru a prinde în capcană submarinele americane și aliate. Acest lucru a dus la defecțiuni ale sistemelor care au necesitat șase ore pentru a fi reparate și pentru a aduce nava la suprafață. Sistemul de oxigen de la bord a otrăvit echipajul după o defecțiune catastrofală”.

Acesta nu e primul incident grav de acest fel în care sunt implicate forțe de luptă ale marinei din China. Luna trecută, Taiwan a dezvăluit un caz similar cu un submarin al puterii comuniste.

Încercările Chinei de a copia tehnologiile occidentale duc adesea la catastrofe. Rapoarte ale serviciilor secrete occidentale spun că aceasta e posibil să fi fost și sursa pandemiei de Covid

La fel ca și în alte domenii, China a încercat să copieze ce fac occidentalii, dar fără să reușească să-și însușească nici calitatea produselor acestora, nici protocoalele de siguranță. Inclusiv pandemia de Covid ar fi izbucnit, conform rapoartelor înaintate de servicii secrete occidentale, după ce Institutul de Virologie de la Wuhan n-a fost capabil să asigure nivelul de siguranță necesar, iar virusul Sars-CoV-2 ar fi scăpat din laborator.

China a recurs la o stratagemă pentru a fura know-how-ul necesar lucrului cu virusurile. În urmă cu mai bine de un deceniu, Universitatea din Beijing s-a asociat în proiecte civile de cercetare a agenților patogeni cu instituții din Australia și SUA. După ce și-a școlit savanții la laboratorul din Australia, China a ieșit din proiect și a înființat centrul de virologie din Wuhan, dar sub comanda armatei – scopul nu era de a studia virusurile și de a găsi leacuri, ci de a produce arme biologice.

Numai că, deși și-au instruit oamenii de știință după standarde occidentale, chinezii n-au obținut și metodologia de protecție adecvată, pentru a nu exista accidente. E foarte posibil ca un astfel de incident, generat de necunoașterea procedurilor din Occident în astfel de institute, să fi dus la scăparea virusului din laboratorul de la Wuhan. Așa se explică și refuzul total al Chinei de a permite o anchetă oficială a Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a descoperi condițiile în care a apărut pandemia de Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Șoc la „Gazeta Sporturilor”: redactorul-șef Cătălin Țepelin – concediat de patronii elvețieni de la Ringier! Jurnaliștii, în frunte cu Cătălin Tolontan, l-au aplaudat la plecare

* Pleacă Tolontan de la Ringier? Ruptură totală: „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor” au deschis edițiile online cu protestul jurnaliștilor față de imixtiunea patronilor în politica editorială

* Tolontan sugerează că Mihnea Vasiliu a fost demis astă-vară de la șefia Ringier România pentru că s-a opus imixtiunilor patronatului în politica editorială. „O să vină după voi, cei din editorial!”

FMI, din nou la București! Delegația a atras atenția Guvernului Ciolacu că România are probleme financiare majore, iar cheltuielile bugetare nu vor scădea prin măsurile anunțate până acum

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Judecătorii au câștigat deja un miliard de euro de la statul român, din procese pe care tot ei le-au judecat. Urmează alte 3,2 miliarde euro – peste 1% din PIB-ul României!

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here