sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainTopul miniștrilor, după execuția bugetară la 6 luni. Fruntași: Raluca Turcan și...

Topul miniștrilor, după execuția bugetară la 6 luni. Fruntași: Raluca Turcan și Stelian Ion (96%). Codași: Virgil Popescu (28%) și Claudiu Năsui (46%)

-

Premierul Florin Cîțu a publicat, vineri, execuția bugetară pe ministere, în primele 6 luni. Guvernul a cheltuit 84% din fondurile programate din bugetul de stat în prima jumătate a anului 2021.

„Campionii” execuției bugetare sunt Stelian Ion (Ministerul Justiției) și Raluca Turcan (Ministerul Muncii), cu 96%, iar pe ultimul loc se află Virgil Popescu (Ministerul Energiei), cu 28%.

Totalul execuției bugetului de stat în prima jumătate a anului este de 84%.

Execuția bugetară pe ministere

1-2. Raluca Turcan (Ministerul Muncii și Protecției Sociale) – 96% – PNL

- Advertisement -

1-2. Stelian Ion (Ministerul Justiției) – 96% – USR-PLUS

3-4. Sorin Cîmpeanu (Ministerul Educației) – 95% – PNL

3-4. Daniel Nazare (Ministerul Finanțelor) – 95% – PNL

- Advertisement -

5. Lucian Bode (Ministerul Afacerilor Interne) – 94% – PNL

6. Eduard Novak (Ministerul Tineretului și Sportului) – 91% – UDMR

7. Bogdan Gheorghiu (Ministerul Culturii) – 90% – PNL

8. Bogdan Aurescu (Ministerul Afacerilor Externe )– 88% – apolitic

9. Attila Cseke (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) – 83% – UDMR

10. Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă (Ministerul Sănătății) – 80% – USR-PLUS

11-13. Adrian Oros (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – 79% – PNL

11-13. Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 79% – USR-PLUS

11-13. Nicolae Ciucă (Ministerul Apărării Naționale) – 79% – PNL

14. Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor și Infrastructurii) – 73% – USR-PLUS

15. Tanczos Barna (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor) – 67% – UDMR

16. Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Digitalizării și Inovării) – 64% – USR-PLUS

17. Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriat și Turismului) – 46% – USR-PLUS

18. Virgil Popescu (Ministerul Energiei) – 28% – PNL

Totodată, din bugetul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale a fost cheltuit un procent de 82%. Acest buget cuprinde fondul de rezervă al premierului, contribuțiile României la UE sau dobânzile pe care le plătește Guvernul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* „Dosarul din SUA” al lui Florin Cîțu, detonat de un site care militează pentru legalizarea canabisului! Amenințări timp de două zile, înainte de publicarea datelor

* CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

* FOTO. Presa americană în 2000: Florin Cîțu a fost oprit de polițiști la ora 2.11 noaptea. Intersecția în care a fost prins + casa în care locuia

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* Radu Herjeu a fost recuperat de PSD la Metropola TV. E plătit de clanul Firea-Pandele, ca „invitat permanent”, cu banii cetățenilor din Voluntari

* Un fost ministru s-a înecat cu un un cățel de usturoi, pe litoral, la ora 2.00 noaptea. L-a salvat un medic adus de acasă

* Ministrul Sportului, Eduard Novak, se antrenează în Bulgaria, pentru că în România nu există un velodrom practicabil!

* Mărturii din infernul lui Lukașenko: „Plângeam, mă chinuiam să respir cu o pungă de plastic pe cap, iar ei râdeau”. Un nou val de arestări în Belarus

* America își trimite Infanteria Marină să evacueze Ambasada din Afganistan, amenințată de ofensiva talibanilor

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Sincer…, NU nivelul-„execuției-bugetare” este criteriul-de-PERFORMANȚĂ IMPORTANT (!!!) pentru un ministru/Minister!!!

  Uiteee… de ce-i arde lu’ Cîțu, în aceste zile deee… PLIN-SCANDAL (care-l privește… DIRECT!!!): „FOCU’-PE-EL”, daaa’ (ÎNCĂ!) premierul CONTINUĂ cearta cu ministrul Cătălin Drulă (U.S.R.P.L.U.S.), care i-a cerut un buget mai mare pentru INFRASTRUCTURA-de-TRANSPORT, explicându-i domnuluiii… ECONOMIST-FINANȚIST (!!!) că banii care apar ca „necheltuiți” la acest minister sunt, DE FAPT,… „ANGAJAȚI” DEJA (!!!), în proiecte la care sunt în curs procedurile-LEGALE de licitație și, succesiv, de semnare-a-contractelor pentru lucr[rile-PROGRAMATE!!!

  Altfelll…, este NORMAL/LOGIC ca la ministerele care au puține INVESTIȚII (inclusiv… „premiantele” în materie de execuție-bugetară nominalizate acum: Muncă și Justiție!) și prin natura lor cheltuiesc banii în-mod-curent, lunar, în primul rând pe RETRIBUȚII și pe ÎNTREȚINERE-și-CONSUMABILE, să nu rămână sume în conturi!

  Altele, precum Agricultura de exemplu, cheltuiesc majoritatea banilor numaidecât, în cazul Agriculturii: pe SUBVENȚII-și-AJUTOARE (deși n-ar strica DELOOOOC să mai realizeze și niște… INVESTIȚII!!!).

  Dimpotrivă, ministerele cu… MULTE INVESTIȚII (prin-natura-lor!), cum ar fi Transporturile, Economia sau Energia, apar în mod LOGIC, TOT-TIMPUL, cu sume disponibile în cont, pentru că banii sunt cheltuiți-EFECTIV abia la semnarea contractelor de achiziții-și-lucrări, funcție de rapiditatea parcurgerii procedurilor de licitație, întotdeauna trebuind a fi surmontată șiii… DUREROASA problemă aaa… NESFÂRȘITELOR întârzieri datorateee… CELEBRELOR CONTESTAȚII, care ajung mai toate să se judece în Instanțele… SUPRA-AGLOMERATE!!!

  Așadar…, ‘GEABA încearcă acest domn, Florin Cîțu, să[[… DEVIEZE (!!!) atenția OPINIEI-PUBLICE în altă direcție: NU stadiul execuției-bugetare îi preocupă cel mai intens pe români în aceste zile-FIERBINȚI (și la propriu…, dar mai ales la figurat!), ciii… SOARTA GUVERNĂRIIIII (sub aspect… POLITIC!), daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -