sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsCTP: "Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El...

CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

-

Publicistul Cristian Tudor Popescu (CTP) e de părere că premierul Florin Cîțu nu trebuie să-și dea demisia după dezvăluirea faptului că în urmă cu 20 de ani a fost închis două zile în SUA și a plătit o amendă de 1.350 de dolari, pentru că fusese prins conducând mașina sub influența alcoolului.

Într-un editorial de pe Republica.ro, intitulat „Mardeală național liberală”, CTP explică de ce nu se poate face comparație între „cazul Cîțu” și „cazul Dragnea”.

CTP: „Reabilitarea se produce de drept, în cazul cuiva care a suferit o condamnare cu amendă sau mai puțin de 2 ani închisoare, dacă în termen de 3 ani de la încheierea executării pedepsei nu a săvârșit o altă infracțiune. Liviu Dragnea se afla în 2016 în executarea unei condamnări la 2 ani cu suspendare, pronunțată împotriva lui în aprilie 2016, deci nici vorbă nu putea fi de reabilitare. Pe cale de consecință, nu putea ocupa o funcție în guvern. Florin Cîțu, însă, îndeplinește toate condițiile de reabilitare pentru condamnarea la 2 zile arest și 1.000 $ amendă, nu a comis o altă infracțiune și s-au scurs de atunci 20 de ani”.

Editorialul lui Cristian Tudor Popescu

„Ca Florin Cîțu să-și dea demisia din funcția de premier fiindcă a comis o infracțiune în circulație, în SUA, acum 20 de ani, infracțiune pentru care a fost condamnat și a executat pedeapsa, mi se pare absurd. Ar însemna încălcarea unui principiu juridic care vine din dreptul roman: «Non bis in idem» – «Nimeni să nu fie pedepsit de două ori pentru aceeași greșeală». Și a bunului simț: cu privire la a demisiona sau a fi demis, dl Cîțu trebuie să dea socoteală pentru activitatea sa ca premier, eventual pentru fanfaronada triumfalistă și răspunsul stupid superior «Nu știu cât costă o pâine, că nu mănânc pâine», nu pentru nerespectarea regulilor de circulație într-o tinerețe în care era atât de departe de a deține o asemenea funcție. Traian Băsescu, da, s-a urcat la volan sub influența alcoolului în văzul unei țări întregi, fiind președinte în exercițiu al României, și n-a plătit în niciun fel pentru asta.

- Advertisement -

Ce ar trebui să facă acum dl Cîțu? Să relanseze «pe piață», în replică la această «torpilare» a sa de către gruparea Orban, faptul că dl Ludovic Orban s-a răsturnat cu mașina în decor, între Iași și Focșani, în ianuarie 2015, conducând cu viteză excesivă, într-o curbă periculoasă? Sau că același Orban a lovit cu mașina, în decembrie 2007, în zona Cotroceni, o minoră de 14 ani?

Și așa încăierarea din PNL pentru funcția de președinte tinde să depășească daunele provocate partidului de campaniile electorale ale PSD. Până acum, mi-a fost pur și simplu scârbă să comentez această mardeală dezgustătoare, născută din inconștiența setei de putere – n-au decât să se facă albie de porci unii pe alții cât doresc. Problema e însă că liberalii sunt principalul partid la guvernare. Indiferent cine va câștiga și se va tolăni în fotoliul Brătienilor, PNL va pierde, pierde deja. Și cu partidul, guvernul. Și cu guvernul, România.

P. S.

- Advertisement -

Văd că unii dintre cititori consideră cazul Cîțu similar cu cazul Dragnea – șeful PSD nu putea fi premier în 2016, deoarece, potrivit unei legi din 2001, cine a suferit o condamnare penală nu poate fi membru al guvernului – prin urmare Cîțu ar trebui să demisioneze din pricina condamnării din SUA. Nu au dreptate. Iată de ce:

În legătură cu aplicarea respectivei legi, Curtea Constituțională a făcut, în 20 iunie 2016, precizarea că interdicția încetează în caz de reabilitare a persoanei respective. Reabilitarea se produce de drept, în cazul cuiva care a suferit o condamnare cu amendă sau mai puțin de 2 ani închisoare, dacă în termen de 3 ani de la încheierea executării pedepsei nu a săvârșit o altă infracțiune.

Liviu Dragnea se afla în 2016 în executarea unei condamnări la 2 ani cu suspendare, pronunțată împotriva lui în aprilie 2016, deci nici vorbă nu putea fi de reabilitare. Pe cale de consecință, nu putea ocupa o funcție în guvern.

Florin Cîțu, însă, îndeplinește toate condițiile de reabilitare pentru condamnarea la 2 zile arest și 1.000 $ amendă, nu a comis o altă infracțiune și s-au scurs de atunci 20 de ani.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Dosarul din SUA” al lui Florin Cîțu, detonat de un site care militează pentru legalizarea canabisului! Amenințări timp de două zile, înainte de publicarea datelor

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Robert Turcescu către cei care o susțin pe Clotilde Armand: „Asta e democrație, tembelilor? Hai, acum liber la înjurat, că doar asta știți!”

VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* Presa lui Viktor Orban îl atacă violent pe Ludovic Orban: „Transilvania e bântuită de un zombi al lui Ceauşescu”

* VIDEO. „Nesimțitul cu BMW” a blocat o parcare din Mamaia Nord. Mașina cu număr obscen a fost ridicată cu platforma

* Prietenia cu Eros Ramazzotti i-a fost fatală lui Dragoș Săvulescu. Fosta soție a cântărețului italian a făcut gafa decisivă. Și fugarul român a luat o decizie sinucigașă

* Radu Herjeu a fost recuperat de PSD la Metropola TV. E plătit de clanul Firea-Pandele, ca „invitat permanent”, cu banii cetățenilor din Voluntari

VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Presa chineză a răspândit minciuni despre Covid citând „declarațiile” unui biolog elvețian care nu există!

- Advertisement -

11 COMENTARII

 1. CTPul bate campii in veselie….aici ,in Romanica,nimeni nu trebuie sa-si dea demisia!! Caci la noi nu se da doi bani pe onoare,inclusiv pentru acest domn,onoarea nu conteaza…ajuns un fel de mafalda ,un guru de presa,pentru care politicienii sunt buni sau rai,doar din punctul sau de vedere,un punct de vedere „de necontestat”,tataaaa!!!

 2. Fariseismul si dubla masura a romanilor in toata splendoarea. Romanii care au votat si ales primari si parlamentari pedofili, traficanti de persoane, criminali acuzati de genocid, spagari, aflati in puscarie la momentul votului, romanii campioni la amenzi neplatite toaca nonstop de 24 de ore in om care a primit o amenda acum 20 de ani!!!Si daca ar fi comis o crima, daca s-ar fi reabilitat conform legilor, Constitutiei si Drepturilor Omului,Citu ar fi avut dreptul sa ocupe orice functie in stat. De asta exista chiar si in tarile bananiere reabilitarea! Orban a comis accidentul in timp ce era ministru al transportului, bode la fel, tariceanu s-a dat peste cap cu motocicleta cand era premier si nu s-a facut atat circ ca pentru o fapta comisa de citu cand era student! Ca sa nu mai aducem in discutie sminteala majoritatii romanilor in care urla prost-ortodoxia, dar care nu sunt in stare sa isi ierte aproapele! Sa il criticam pe citu pentru greselile pe care le face in functia de premier, daca a comis infractiuni in timp ce ocupa o functie publica cum a fost cazul lui dragnea sa se pronunte justitia, insa nu il criticam pe citu pentru greselile din viata privata comise cand nu ocupa functii publice.

  • Acuma este ordin-pe-unitate…, la voi, la RUSKOI, săăă… „țineți” cu Cîțu, că-iii… COMPROMIS și-iii…, implicit,… LA CHEREMUL VOSTRU, AL „CIUMAȚILOR” PUTINIȘTI!!!

   Maaari… HAHALERE mai sunteți voi, măi „tudor”OV-și-ceata, TRĂDĂTORI-de-NEAM și SLUGOI-ai-MUSCALILOR!!!

 3. C.T.P…. SE (PRE)FACE CĂ NU PRICEPE SPEȚA, căci este un tip prea inteligent ca să nu realizeze căăă… NU latura… LEGALĂ contează în acest caz, de altfel, ORICE comparație cu situația lui… Dragnea fiind TOTAL-DEPLASATĂ, în primul rând pentru că Florin Cățu NU a suferit, în S.U.A. sancțiuni… PENALE, ciii… (DOAR!) CONTRAVENȚIONALE, inclusiv reținerea sa fiind o astfel de măsură, conform legislației americane!!!

  NU, NU ceea ce a făcut în S.U.A. este de natură a-l… OBLIGA (!!!) pe Cățu să-și dea demisia și să-și retragă candidatura la șefia P.N.L., ciii… ceea ce a făcut în… ROMÂNIA, adică faptul că… A ASCUNS ACEST „ACCIDENT” AL VIEȚII SALE, mai ales atunci când a acces la… DEMNITĂȚI-PUBLICE (IMPORTANTE!) ÎN STATUL-ROMÂN (ministru și, apoi, chiar… prim-ministru!), nespunând OPINIEI-PUBLICE din România că este… ȘANTAJABIL (!!!), NU NUMAI aici, în Țară, dar și de către… NEPRIETENII ROMÂNIEI din exterior: ne îndoim de faptul că serviciile-secrete din… Rusia, de exemplu, nu ar fi aflat, până acum, de acest episod COMPROMIȚĂTOR din tinerețea premierului!!!!

  Practic, Florin Cîțu… A PUS ÎN PERICOL STATUL ROMÂN (!), pe care-l reprezintă la unul dintre cele mai înalte niveluri, ca… ȘEF-de-GUVERN (!), daaaaaaaaaaaaaa?!!!

  Așadar, pe lângă CULPA… MORALĂ (a… MINȚIT-PUBLIC, prin-omisiune!), Cîțu este și sub o CULPĂ… INSTITUȚIONALĂ!!!

  Prin-urmare, este… JALNICĂ încercarea-DISPERATĂ a C.T.P. de-al… „spăla” (Sic!) pe Cîțu, introducând în discuție comparații (repetăm: TOTAL-DEPLASATE!) cu alte cazuri, gen Dragnea…, și vorbind despreee… „REABILITARE”, de parcă despre asta ar fi vorbaaa…, când, de fapt, discutăm despre… NECINSTE și, mai grav chiar, despre… PUNEREA-ÎN-PERICOL-A-STATULUI-ROMÂN!!!

  • Iată ce scriam încă de ieri (reluăm, pentru că derularea evenimentelor ne arată că am intuit corect ceea ce va urma, ca ABORDARE-PUBLICĂ!):

   Uiteee…, DE-AIA NU ESTE BINE CA POLITICIANUL SĂ-ȘI… ASCUNDĂ TRECUTUL: ORICE „SCHELET-din-DULAP”… IESE-la-LUMINĂ, LA UN MOMENT DAT…, de obicei… „CÂND-ȚI-E-LUMEA-MAI-DRAGĂ”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

   Bănuim că dosarul acesta era deja prin… fișetele „SERVICIILOR” (atenție: NU DOAR… ROMÂNEȘTI!): NUMAI BUN DE ȘANTAJ, nuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

   (MĂCAR:) În clipa în care a ajuns… ministru-de-finanțe (NU MAI VORBIM… când a devenit Șef-al-Guvernului-României!!!), Florin Cîțu ERA… OBLIGAT (deee… LEGE, chiar!!!) să facă public acest „amănunt” (Sic!) din biografia sa: acum… ar trebui să se retragă din cursa pentru președinția P.N.L. și să cedeze postul de premier!!!

   Atenție: NU pentru ceea ce a făcut în tinerețe…, ci… pentru că A ASCUNS ACEL LUCRU, la maturitate(-POLITICĂ), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

   • Halucinezi la greu, a marturisit cumva Barna singur cu gurita lui ca a fraudat fonduri europene cand candida pentru functia cea mai inalta din stat, cea de presedinte al tarii sau investigatia riseproject l-a fortat sa dea explicatii?! La fel cu stelica,a marturist cumva el singur ca a mintit in documentele pentru garsoniera „sociala” cand candida la primaria orasului Constanta, sau a fost fortat de dezvaluirile jurnalistilor locali?! Bine ca e Citu santajabil si compromis, dar vicepremierul si ministrul justitiei de la USR+ nu sunt!!!

    • IAR V-AU DAT RAȚIA deee… VOTCĂ-„PUFOAICĂ”, de la Ambasada Rusiei, mă, „tudorov”OV-ule, VÂNZĂTORULE-de-NEAM, SLUGOI al RUSKOILOR NESPĂLAȚI, CRIMINALII CARE NE-AU CIOPÂRȚIT ȚARA și NE-AU NENOROCIT PENTRU 45 de ani???!

     Transmite-i lui Kuzmin AL VOSTRU că noi, ROMÂNII, îi URÂM în continuare pe RUSKOII COTROPITORI, daaaaaaaaaaaa?!!!!!

    • Băăă…, „tudor”OV-ule, SLUGOI-al-RUSKOILOR-ÎMPUȚIȚI:

     1. Cîțu a fost CONDAMNAT (este adevărat: CONTRAVEN”IONAL, conform Legii Americane!) de c[tre o INSTANȚĂ!!!

     2. Așa-zisele „dezvăluiri” (Sic!) ale „Rise Project”, referitoare la Dan Barna, NU au fost CONFIRMATE… NICI MĂCAR DE CĂTRE PARCHET (care… NU a considerat că sunt PROBE pentru începerea uneui urmăriri-penale!), ce să mai vorbim de o… Instanță!!!

     3. IDIOȚENIILE și MINCIUNILE despre garsoniera lui Stelian Ion NU sunt rodul… NICIUNEI „DEZVĂLUIRI” A JURNALIȘTILOR LOCALI (presa locală, constănțeană, în proporție de PESTE 90%, i-a dat dreptate actualului ministru al Justiției!!!), ciii… REZULTATUL BANILOR FAMILIEI FIREA-PANDELE, dați… „FANTOMASULUI-din-VOLUNTARI”, omul lor „de-casă”!!!

 4. TRĂDĂTORULE-de-ȚARĂ, ești IDENTIFICAT-și-MONITORIZAT de către S.R.I.: VEI PLĂTI PENTRU CĂ TE-AI VÂNDUT RUȘILOR, VÂNZĂTORULE-de-NEAM!!!

  Voi, PORCII de RUȘI-PUTINIȘTI, în frunte cu ORIBILA de Șoșoacă și ANALFABETUL de George Simion, o să sfârșiți (ÎN CURÂND!) prin a da socoteală pentru că v-ați vândut Țara!!!

  (Știm și cum te cheamă, știm și cine ești și, în general, știm… TOTUL despre tine, RUSKOIULE, CIUMATULE, DUȘMAN-al-ROMÂNIEI!!!)

  • MESAJ către vajnicul A.U.R.-ist „tudorov”OV, repartizat (CONTRA-COST, desigur!!!) de ambasada RUSIEI-PUTINISTE să arunce „petarde” MUSCĂLEȘTI pe-aici!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -