Galerie foto: 23 de ofițeri ruși lichidați într-o singură lună în regiunea Donețk. Erau absolvenți de academii și școli superioare de comandă militară

2
20548
Patru ofițeri ruși care au pierit în Ucraina: lt.-col. Lisițki, lt. Kazareț, lt. maj. Ivliev, lt. Kișliar

„Operațiunea militară specială” a Kremlinului se dovedește în fiecare lună o catastrofă pentru armata rusă, dar și o mare suferință pentru poporul ucrainean. Bătăliile mari se dau acum doar în regiunile Donețk și Lugansk, unde ofițerii putiniști mor pe capete. Doar în luna martie a acestui an au pierit pe front zeci de ofițeri ruși, de la colonei până la locotenenți. Erau absolvenți de academii și școli superioare de comandă militară.

Informațiile despre lichidarea ofițerilor invadatori au apărut pe rețelele de socializare din Federația Rusă, cu precădere pe paginile de VKontakte ale unor instituții oficiale de stat sau ale unor agenții de știri din zonele din care proveneau militarii.

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă 23 dintre acești ofițeri morți pe câmpul de bătălie în luna martie a acestui an. Unii comandaseră plutoane, companii, batalioane și regimente. Toți au fost lichidați în regiunea Donețk.

Un locotenent-colonel omorâse sute de militari ucraineni încă din 2014

Kirill Valerievici Kișliar (49 de ani). Locotenent și comandant al unei companii de puști motorizate dintr-un regiment de tancuri, parte a unei divizii din Districtul Militar de Sud al Federației Ruse. Provenea din orașul Sevastopol, peninsula Crimeea (anexată în 2014 de Kremlin). Până în 2014, invadatorul a servit ca marinar pe nave civile. A participat la „operațiunea militară specială” ca voluntar începând cu luna octombrie a anului trecut. Lichidat pe 18 martie 2023 lângă Bahmut, regiunea Donețk.

Dima Lisițki (48 de ani). Locotenent-colonel și comandant al Batalionului 2 de asalt aerian al armatei ruse. Declarat de Kremlin „Erou al Rusiei”. Provenea din satul Burlațkoe, regiunea Stavropol. Considerat criminal de război de ucraineni. A fost unul dintre organizatorii încercuirii de la Ilovaisk din 2014. Tot el a participat la masacrul realizat de ruși în timpul retragerii forțelor ucrainene din acea zonă. În urma acelei acțiuni odioase, au murit 366 de militari și voluntari ucraineni. Lichidat pe 20 martie 2023 în regiunea Donețk.

Andrei Aleksandrovici Blohin (32 de ani). Locotenent major și comandant adjunct al Regimentului 481 de rachete antiaeriene staționat în orașul Mozdok. Absolvise Academia Militară de Apărare Aeriană a Federației Ruse. A primit post-mortem, din partea Kremlinului, Ordinul „Steaua de Aur”. Lichidat pe 23 martie 2023 în regiunea Donețk.

Căpitan din Wagner și profesor în Academia Ministerului rus de Interne, „denazificat” la 72 de ore de la aniversarea zilei sale de naștere

Aleksei Kutanov (34 de ani). Locotenent major din satul Znamenka, districtul Nikiforovski, regiunea rusă Tambov. Absolvise Academia Spațială Militară Superioară din Sankt Petersburg. S-a înrolat voluntar pentru „operațiunea militară specială” în octombrie 2022, deținând funcția de comandant de pluton într-o companie de parașutiști, parte a Brigăzii 31 de asalt aeropurtat. Lichidat pe 10 martie 2023 în regiunea Donețk.

Valeri Bocikov (36 de ani). Căpitan în gruparea paramilitară private PMC Wagner și profesor în cadrul Academiei Ministerului de Interne al Federației Ruse. Provenea din orașul Volgograd, regiunea rusă Volgograd. A participat în trecut la misiuni de luptă în Cecenia în calitate de luptător al OMON (Garda Națională Rusă). S-a înscris voluntar în tabăra mercenarilor lui Prigojin. A murit pe frontul din Donețk pe 15 martie 2023, la trei zlie după aniversarea zilei sale de naștere.

Artem Mihailovici Burakov (33 de ani). Locotenent major din orașul Togucin, regiunea rusă Novosibirsk. Absolvent al Institutului de Inginerie a Tancurilor din Omsk. Era șeful unui echipaj din Brigada 27 de puști motorizate a invadatorilor, parte a Armatei 1 de tancuri de gardă din Districtul Militar de Vest. A fost lichidat pe 26 martie 2023, în regiunea Donețk, și înmormântat la Moscova, lăsând în urma sa trei fiice cu vârste de 9 ani, 7 ani și 1 an.

Putin i-a băgat în mormânt pe locotenenții și căpitanii care au absolvit academii militare și școli superioare de comandă 

Dmitri Viaceslavovici Gavrilenko (44 de ani). Era ofițer în armata rusă. Nu se cunosc alte informații despre el. Se știe doar că a pierit tot în regiunea Donețk, la fel ca ceilalți ocupanți, în luptele pentru orașul Avdiivka la data de 7 sau 8 martie 2023.

Aleksei Viktorovici Petrovski (42 de ani). Căpitan din satul Vîgornoe, regiunea rusă Kursk. A fost lichidat în apropiere de orașul Bahmut din regiunea Donețk, pe 25 martie 2023.

Aleksei Nizovțev (48 de ani). Locotenent și comandant de companie. Provenea din satul Kija, situat în Republica Buriatia (parte componentă a Federației Ruse). Avea specialitatea de lunetist. A primit post-mortem Ordinul Curajului. Lichidat în regiune Donețk la data de 18 martie 2023.

Serghei Viktorovici Berejnoi (46 de ani). Ofițer în cadrul Serviciului Federal de Pompieri. Se trăgea din orașul Omutninsk, regiunea rusă Kirov. Lichidat pe 21 martie 2023 în regiunea Donețk.

Mihail Nikolaevici Kazareț (22 de ani). Locotenent din orașul Tavda, regiunea rusă Sverdlovsk. Absolvise Școala superioară de inginerie militară din Tiumen. A fost lichidat în regiunea Donețk pe 4 martie 2023.

Danil Alekseevici Petrușin (25 de ani). Locotenent major și șef de serviciu auto al unui regiment putinist. Absolvise Academia Militară de Logistică din Omsk. Lichidat pe 21 martie 2023 în regiunea Donețk, la câteva zile de la întoarcerea din permisie.

Un locotenent major a fentat moartea de două ori. A treia oară nu i-a mai mers

Iuri Hlebnikov (55 de ani). Maior și comandant al departamentului medical al batalionului de tancuri „Molot” din Perm. Lichidat în regiunea Donețk pe 28 martie 2023.

Serghei Ivliev (26 de ani). Locotenent major și comandant de pluton, originar din localitatea urbană Rjaksa, regiunea rusă Tambov. După ce a fost rănit de două ori pe front s-a întors în prima linie și și-a găsit sfârșitul pe 31 martie 2023 în regiunea Donețk.

Dmitri Nikolevici Paderin (24 de ani). Locotenent major din Regimentul 291 de puști motorizate a Federației Ruse și comandant de companie. Era absolvent al Școlii superioare de comandă militară din Novosibirsk. Provenea din orașul Ust-Ilimsk, regiunea rusă Irkutsk. Lichidat pe 28 martie 2023 în regiunea Donețk.

Serghei Sergheevici Kolodi (32 de ani). Ofițer din orașul Ust-Labinsk, ținutul Krasnodar. Lichidat de armata ucraineană pe 25 martie 2023 în regiunea Donețk.

Iuri Nikolaevici Stiajkin (51 de ani). Căpitan și comandant al unei companii de tancuri. Provenea din satul Iug-Hutor, Republica Bașchiria (aflată în componența Federației Ruse). Absolvise Institutul de inginerie blindată din Omsk. Lichidat pe 25 martie 2023 în regiunea Donețk.

Andrei Vladimirovici Savinov (38 de ani). Locotenent-colonel din districtul Kirișski, regiunea rusă Leningrad. Nu se cunosc împrejurările în care a murit ofițerul putinist.

A fost ucis și un component al naționalei de arte marțiale a Rusiei

Serghei Vladimirovici Uvarov (44 de ani). Căpitan dintr-o unitate de geniști a armatei putiniste. Era cunoscut cu porecla „Șahtior” („Minerul”). Provenea din orașul Mîski, regiunea rusă Kemerov. Lichidat pe 22 martie 2023 în raionul Avdiivka, regiunea Donețk.

Serghei Ossenev (54 de ani). Maior, absolvent al Școlii superioare de tancuri din Kazan. Era originar din orașul Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod. Lichidat pe 23 martie 2023 în regiunea Donețk.

Artem Sergheevici Noskov (39 de ani). Locotenent și comandant de pluton. Absolvise Academia de securitate, apărare și probleme de aplicare a legii. Era originar din Nurek, oraș din Tadjikistan (fostă republică sovietică). Lichidat pe 15 martie 2023 în regiunea Donețk.

Artem Andreevici Pavlușenko (26 de ani). Locotenent în detașamentul „Ștorm-Z”. Originar din orașul Volgograd. Era absolvent al Școlii superioare de comandă militară din Moscova și fost component al naționale ruse de arte marțiale. Lichidat pe 18 martie 2023 în regiunea Donețk.

Andrei Alekseevici Bocikov (24 de ani). Locotenent și comandant al unui sistem rusesc de război electronic mobil. Provenea din orașul Rostov-pe-Don. Lichidat în regiunea Donețk, în direcția Lugansk pe 26 martie 2023.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În timp ce țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

2 COMENTARII

  1. Vorbești de oameni, domnule Hubali. De oameni pe care îi urăști cu pasiune democratică, altfel nu-mi explic utilizarea cuvântului „a lichida”. Susțin rușii, dar mă doare să văd câți bărbați ucraineni mor într-un război declanșat de lăcomia finanței new-yorkeze. Pot astfel să afirm că sunt mai „uman” decât dumneata. Sper să fii consecvent și, la momentul în care aliații noștri McDonalds ne vor trimite armata să lupte în Ucraina, să te duci pe front, să-ți pui viața la bătaie pentru interese americane. Sper, cu toate că nu cred că ești atât de prost pe cât de manipulator

    • Vai de steaua ta milogule,cum să susții cel mai mare dușman al României,ia arunca un ochi prin istorie sa vezi ce au facut dragii tai ruși românilor,sa susții Rusia înseamnă că ori ai memoria scurta ori ești retardat mintal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here