În timp ce lângă Capitală se ard zi și noapte ilegal deșeuri, șefa Gărzii de Mediu îi amendează cu 18.000 de euro pe autorii unui brad de Crăciun din doze goale de vaccin!

3
1412
"Periculosul" brad din doze goale de vaccin, la care au muncit voluntar cadrele medicale de la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor. Șefa Gărzii de Mediu, liberala Marioara Gătej, a dispus dărâmarea lui și amendarea celor care au avut inedita idee cu 90.000 de lei!

În timp ce, în jurul Bucureștiului, arderile ilegale de deșeuri toxice au reapărut precum ciupercile după ploaie și sufocă orașul, Garda de Mediu le-a „ars” o amendă exemplară, 90.000 de lei, autorilor unui brad de Crăciun construit din doze goale de vaccin la Palatul Copiilor. Șefa instituției, Marioara Gătej, care le spune oamenilor indignați de aerul poluat din Capitală că, ghinion!, n-a bătut vântul, s-a arătat acum neîndurătoare, cerând și suspendarea activității pentru firma care n-a luat deșeurile medicale.

Bradul de Crăciun construit din doze de vaccin consumate (goale) a fost realizat, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor. O idee inedită, tematică, expusă într-un mod inofensiv, deoarece respectivele doze consumate erau, așa cum recunoaște și Garda de Mediu în comunicat, „deșeuri medicale nepericuloase”.

La realizarea bradului inedit, înalt de 3 metri, au muncit mai multe zile, voluntar, cadrele medicale de la centrul de vaccinare. S-au folosit 19.000 de doze goale. Ro-Vaccinare a popularizat știrea, lăudând inițiativa pe 6 decembrie: „După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!“.

Cadrele medicale de la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor au muncit câteva zile ca să facă, din 19.000 de doze goale, un brad tematic, de aproape 3 metri. Șefa Gărzii de Mediu le-a dat amenda maximă, aproape 20.000 de euro!

În timp ce ignoră zecile de focare cu arderi ilegale de deșeuri, șefa Gărzii de Mediu dă de pământ cu cei care au făcut un brad tematic din „deșeuri medicale nepericuloase”

Paralizată în fața mafiei arderilor de deșeuri, care a repornit activitatea la turație maximă după înlocuirea lui Octavian Berceanu, Garda de Mediu a sosit la fața locului, în urma unei reclamații, și a decis să dea sancțiuni exemplare.

Organizatorul centrului de vaccinare și operatorul care transporta deșeurile au fost amendați cu 90.000 de lei (!), iar Garda de Mediu a notificat Agenția pentru Protecția Mediului, ca să fie suspendată activitatea companiei de transport!

Marioara Gătej, repusă de Cîțu în funcția de șef al Gărzii de Mediu, a anunțat marea ispravă: „Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea. Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum şi operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale, din acelaşi centru, au fost amendaţi cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM)“.

Marioara Gătej, șefa Gărzii de Mediu, după o noapte în care valorile maxime admise de poluare a aerului au fost depășite de 10 ori: „N-a bătut vântul”

Marioara Gătej, 62 de ani, a fost repusă de Cîțu în funcția de șef al Gărzii de Mediu la sfârșitul lui octombrie. De atunci, poularea a revenit la cote maxime în București, dar gălățeanca nu e deranjată, spune că avem ghinion, nu bate vântul. În schimb, bradul din doze goale de vaccin i s-a părut incredibil de periculos

Pe 8 noiembrie, după ce într-o noapte de vineri spre sâmbătă zecile de focare de arderi ilegale din jurul orașului au făcut aerul irespirabil, cantitatea de particule toxice depășind în București de 10 ori valorile maxime admise, aceeași Marioara Gătej ridica din umeri: „N-a bătut vântul și poluarea nu s-a dispersat”.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu – în mandatul căruia „vântul” a bătut tot timpul, pentru că aerul din București n-a mai depășit deloc valorile maxime admise după ce jandarmii și inspectorii au intervenit în forță, eliminând arderile ilegale – spune însă altceva. „Deşeurile, cablurile rezultate şi materialul rezultat din arderile deşeurilor este dus spre colectori luni şi marţi, miercuri, joi si vineri se face aprovizionarea cu aceste cabluri, iar vineri după-amiază, în general, se ard cablurile şi deşeurile, caciucurile, anvelopele“, a explicat Berceanu de ce valurile de poluare apar cu predilecție în weekend.

Marioara Gătej (62 de ani) a fost plimbată de PNL în funcții de șef la tot felul de instituții în ultimii 30 de ani. A fost șefă a Gărzii de Mediu până în martie 2021, în mandatul său consemnându-se valori-record ale poluării în București din cauza arderilor ilegale de deșeuri. Explicațiile servite publicului: n-avem ce face, mașinile sunt de vină, nu bate vântul, sunt senzorii defecți etc. A fost înlocuită din martie până în septembrie de Octavian Berceanu, controalele energice ale acestuia aducând pentru prima oară aerul din oraș pe „verde”.

De la sfârșitul lui octombrie,a fost reinstalată în funcție de Florin Cîțu. Imediat, „grătarele” (așa cum le spun ironic bucureștenii focarelor unde se ard deșeuri toxice) s-au reaprins pretutindeni.

CV-ul Marioarei Gătej, cadru de neînlocuit pentru PNL la Protecția Consumatorului și Garda de Mediu

1. Inginer tehnolog la Întreprinderea de Colectare și Achiziționare a Produselor Agricole – Siloz Port Galaţi (1983-1988);

2. Inspector la Inspectoratul General de Stat (1988-1990);

3. Inspector la Comisia pentru Standarde, Metrologie şi Calitate Galaţi (1990-1992);

4. Șef serviciu la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi (1996-1997);

5. Director executiv la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi (1997-2007);

6. Inspector şef la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi (2007-2009);

7. Comisar superior la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi (2009-2012);

8. Prim comisar la Gărzii de Mediu Galaţi (28 mai 2012-februarie 2020);

9. Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu (februarie 2020- martie 2021).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Buzăianu în fața judecătorilor: „Radu Budeanu mi-a zis că «se duce să ducă mortul», adică pachetul cu bani, la sediul PDL”. Budeanu are Cancan, Gândul și ProSport

A fost prins hoțul care i-a furat portofelul reporterei RTV la Alba Iulia: activist AUR din Bacău, adus de partid să participe la „marșul Unirii”

Pensiile speciale pentru primari au fost amânate încă un an, după ce PSD și PNL au explicat cât sunt de necesare. Crize la Antena 3: „Terminați cu populismele, primarii au pensii mici!”

Bomba cu ceas pusă de Firea sub București: de la 1 martie, PUZ-urile criminale emise de fosta primăriță vor permite blocuri de 30 de etaje pe spațiile verzi

Influent ziar elvețian despre Kovesi: „Această femeie hotărâtă a condus DNA până a fost alungată de post-comuniștii aflați la putere”

Dragnea s-a despărțit de „nepoțica” Irina, dar a rămas cu feciorelnicul Codrin. Lacheul ar fi lucrat pe partea de gelozie

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

3 COMENTARII

 1. De 30 de ani numai sinecuri pentru oameni slab pregatiti. Asta s-a calificat la locul de munca din zbor ocupand functia unor oameni capabili. Nu vad nimic rau in a face din gunoi o opera de alta. Mai apare unul ca Gheorghe Piperea care propovaduieste apocalipsa, ca acolo vor pune mana copiii si se vor imbolnavi sau ca se inoculeaza idea vaccinarii. Oricum acele sticlute vor fi duse unde le este locul dupa sarbatori. Dar a sarit incapabila asta cu o amenda sa dea bine la sosoci. Daca o contesta in instanta vor castiga, amenda este exagerata.

 2. De la Gheorghe Piperea pe Facebook:

  „Garda Națională de Mediu a dat o amenda de 90 de mii de lei iresponsabililor care au construit și expus la Palatul Copiilor din București din fiole goale de vakseen!
  Dar asta e o nimica toată!
  Trebuie băgați la pușcărie “artiștii” care au construit această oroare! Pentru că expunerea în public a unor deșeuri chimice și, mai ales, permisiunea ca niște copii inocenți să le atingă ca pe niște cadouri de Crăciun este infracțiune gravă.
  În plus, monumentul imbecilității covidismului ar trebui distrus urgent, pe costurile demenților care au avut această idee de o prostie cruntă. Și închis centrul, până la ecologizarea completă. Și demis de urgență directorul Palatului Copilului.
  Și plătite daune tuturor părinților (un pic cam inconștienți) care și-au dus copiii să admire “bradul”.
  Și restituiți toți banii plătiți “eroilor din linia întâi” care s-au strofocat sute de ore ca să pună în ordine ”artistică” 19 mii de doze folosite, în loc să se ocupe cu medicina.
  Că aia sunt bani adunați din taxele noastre.”

  Asta este din ciclul Sapoca, Obregia, Voila, Balaceanca. Unde sunt medicamentele? Camasa de forta? Tratamentul cu curent?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here