VIDEO. Teroristul din Bruxelles a fost prins: Abdesalem Lassoued e judecat în Tunisia pentru terorism și se ascundea ilegal în Belgia

1
619
Abdesalem Lassoued, 45 de ani, e însurat și are un copil. Stă în Belgia din 2016, urăște de moarte țara unde s-a mutat, creștinii și evreii, și este membru ISIS

Teroristul arab care a ucis doi suporteri suedezi luni seara, la Bruxelles, a fost rănit și capturat de poliție marți dimineață, anunță Parchetul Federal belgian. E vorba de tunisianul Abdesalem Lassoued, 45 de ani, un islamist care pretinde că e membru ISIS.

Criminalul este cetățean tunisian, se află în Belgia ilegal și este judecat în țara sa de origine pentru acte teroriste.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare după comiterea dublei crime, el a spus că urmărea să omoare suedezi pentru a se răzbuna astfel pentru că, în Suedia, un individ a ars Coranul.

„Allahu Akbar! Sunt un luptător pentru Allah! Sunt din Statul Islamic. Trăim pentru religia noastră și murim pentru religia noastră! Alhamdulah! Fratele tău s-a răzbunat în numele musulmanilor. Am ucis trei suedezi până acum, Alhamdulillah!”, a spus acesta în mesaj.

N-a fost vorba însă de trei oameni uciși și nu toate victimele erau suedezi. Șoferul de taxi care-i transporta pe turiști era belgian și a fost doar rănit de arab, el scăpând cu viață.

Purtătorul de cuvânt al Poliției belgiene spune că forțele de ordine au deschis focul când l-au surprins pe terorist în zona Schaerbeek, din Bruxelles. Criminalul a fost împușcat în piept. La percheziție s-au găsit mai multe arme, din care unele – ascunse într-un parc.

Atacul s-a produs lângă Place Sainctelette. Imagini filmate de un trecător îl arată pe terorist în jachetă portocalie și cu o cască albă, ținând în mână o mitralieră. Acesta a venit pe un scuter, a tras cu arma de asalt Kalașnikov asupra unor oameni, pe stradă, aceștia fugind în holul unei clădiri. Apoi a plecat în trombă mai departe, tot pe scuter.

Cazul Abdesalem e încă unul elocvent pentru toleranța nejustificată a autorităților din țările europene față de pericolul terorist. Poliția belgiană îl cunoștea pe tunisian ca un personaj care făcea trafic de persoane, comisese infracțiuni contra ordinii publice și ședea ilegal în țară.

Abdesalem Lassoued a depus cerere de azil în Belgia – țară pe care o ura profund, la fel ca și pe evrei, și pe creștini. Cererea i-a fost respinsă, iar în 2021 a fost radiat ca rezident. Însă autoritățile n-au emis și ordinul ca Abdesalem să părăsească Belgia, astfel că el a rămas până acum, când a omorât doi oameni și a rănit un al treilea.

Mai mult de atât, serviciile de informații ale unui alt stat îi avertizaseră pe belgieni încă din 2016 că Abdesalem Lassoued este un radical musulman și că e atât de fanatizat, încât ar fi dispus să plece să lupte în Orientul Mijlociu, pentru ISIS.

Ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne, s-a justificat astfel acum: „Aceasta era doar una din zecile de semnalări zilnice de acest tip” în 2016, așa că autoritățile n-au reacționat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Atentatul terorist de la Bruxelles a dus la suspendarea meciului de fotbal Belgia – Suedia. Doi suporteri suedezi au fost împușcați mortal de un ucigaș tunisian, care a strigat „Allah Akbar!”

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Comisarul Berbeceanu îl ridiculizează pe Ciolacu: „Văd că v-ați umplut frigiderul cu suta aia!”. Festival de ironii și critici dure la postarea premierului despre cumpărăturile „consistente” făcute cu 100 de lei

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

* VIDEO. Opriți grupa! Fotografiați clasamentul! Anulați ultimele două etape: suntem pe primul loc!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here