VIDEO. „Gluma” se îngroașă în Europa. Italienii arestează două persoane la Milano, într-o acțiune antiteroristă. Manifestanți violenți, susținători ai Hamas, în Franța și Marea Britanie. Două crime în Belgia

1
614
Manifestanții în favoarea Hamas din Europa devin agresivi

Violențele pornite de teroriștii Hamas pe 7 octombrie au răscolit din nou lumea tulbure a extremismului islamist din Europa – cu precădere în vestul continentului, unde minoritățile musulmane imigrate în căutarea unui trai mai bun conțin numeroase elemente radicalizate. În ultimele zile, manifestații de susținere a teroriștilor Hamas au devenit violente în Franța și Marea Britanie, fiind necesară intervenția dură a forțelor de ordine. Luni, un tunisian a ucis doi suedezi în Belgia. Poliția italiană a prevenit acte de terorism.

Direcția districtuală Antimafia și Antiterorism din Milano a efectuat marți o acțiune în forță pe parcursul căreia a arestat un cetățean egiptean și un altul italian, dar tot de origine egipteană, care sunt acuzați că pregăteau atentate teroriste. Operațiunea a fost condusă de Centrul Operațional pentru Securitate Cibernetică din Perugia.

Acțiunea a avut loc concomitent cu arestarea, la Bruxelles, a teroristului Abdesalem Lassoued, un tunisian care luni seara a ucis doi suedezi veniți la meciul de fotbal al echipei țării lor cu Belgia, în preliminariile Campionatului European.

De mai multe zile, locuitorii din orașe franceze și britanice care conțin comunități musulmane consistente trăiesc în teroare. Tineri radicalizați umblă pe străzi și rup afișele cu chipurile și numele persoanelor răpite de Hamas. Fenomenul a fost semnalat și peste Oceanul Atlantic, în SUA.

La Manchester, manifestanții pro-Hamas și pro-Hezbollah au fugărit și agresat un evreu care umbla cu steagul țării sale. Omul a fost salvat de intervenția poliției, care a găsit asupra unuia dintre atacatori un cuțit. Evreul fusese amenințat de arabii de la manifestație că va fi decapitat.

O școală evreiască din nordul Londrei a fost vandalizată în cursul nopții de duminică spre luni.

În Franța, un profesor a fost decapitat săptămâna trecută de un fanatic musulman de 20 de ani, venit din Cecenia. Tot în Franța, forțele de ordine au intervenit în repetate rânduri pentru a dispersa manifestații violente pro-palestiniene. Alături de extremiștii care cântau „toți împreună pentru jihad” se numărau și numeroși francezi de extrema stângă.

În centrul Parisului a fost organizată o mare manifestație de susținere a palestinienilor și de contestare a președintelui Emmanuel Macron, susținătorul Israelului. O manifestație agresivă similară, la Lyon, a fost împrăștiată cu forța de trupele de poliție.

Numărul musulmanilor din Franța a urcat în ultimii ani, ca urmare a imigrației puternice, la peste 10% din populație (adică peste 6,5 milioane de oameni).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Atentatul terorist de la Bruxelles a dus la suspendarea meciului de fotbal Belgia – Suedia. Doi suporteri suedezi au fost împușcați mortal de un ucigaș tunisian, care a strigat „Allah Akbar!”

* Deputații PSD-PNL au votat legea care prelungește pensiile speciale încă 40 de ani. Minciuni ordinare PSD: „Această lege respectă solicitările Comisiei Europene”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Comisarul Berbeceanu îl ridiculizează pe Ciolacu: „Văd că v-ați umplut frigiderul cu suta aia!”. Festival de ironii și critici dure la postarea premierului despre cumpărăturile „consistente” făcute cu 100 de lei

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* Ce poate face populismul dintr-un stat: șocantele asemănări între criza din Israel, descrisă de celebrul scriitor Yuval Harari, și situația în care a fost adusă România, în ultimii 10 ani, de guvernările Iohannis-Dragnea-PSD

* VIDEO. Opriți grupa! Fotografiați clasamentul! Anulați ultimele două etape: suntem pe primul loc!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here