Tensiuni și în gestionarea pandemiei: Arafat cere testarea tuturor celor care intră în țară, Rafila se opune

2
1003
Alexandru Rafila (stânga) se cocoață și el pe valul populismului, refuzând tocmai măsura pe care o ceruse până acum: testarea masivă. Propunerea lui Raed Arafat (dreapta), respinsă

Tensiunile din noua coaliție de guvernare au erupt, într-un răstimp foarte scurt, și pe tema gestionării pandemiei. În fața pericolului reprezentat de răspândirea fulgerătoare a noii tulpini Omiron, Raed Arafat a cerut vineri, în ședința de Guvern, ca toți oamenii care intră pe teritoriul României să fie testați PCR. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a opus, spunând că s-ar face haos.

Între Arafat și Rafila au izbucnit fricțiuni încă din prima zi a noului Guvern. Arafat nu îi este subordonat lui Rafila, pentru că el este secretat de stat în MAI (Internele sunt la liberali). PSD-istul a anunțat că-i ia gestionarea pandemiei și atributul de comunicare pe acest domeniu.

Marea temere: întoarcerea masivă a românilor din Diaspora, în decembrie, ar putea aprinde focare de Covid cu noua tulpină Omicron

Episodul de vineri este cel mai serios. Varianta Omicron a virusului, cu 50 de mutații, din care peste 30 la proteina Spike, este considerată mai contagioasă și nu se știe, deocamdată, dacă poate evita protecția oferită de vaccinare sau trecerea prin boală la cei infectați cu vechile tulpini.

Deocamdată, pe teritoriul României încă nu s-au depistat cazuri de infectare cu noul virus. Persoane aduse din Africa de Sud (unde a fost identificată prima oară tulpina Omicron) au fost găsite pozitive și acum se face secvențierea, pentru a se vedea cu ce variantă de virus s-au infectat.

Arafat a cerut, în acest context, ca între 5 decembrie 2021 și 5 ianuarie 2022 să fie testate PCR toate persoanele care intră în România. Se are în vedere pericolul major reprezentat de afluxul mare de români care vin în această perioadă din alte țări pentru a petrece sărbătorile în țară. Unii dintre aceștia ar putea răspândi boala în România.

Această idee nu e singulară în Europa. Norvegia tocmai a adoptat-o.

Sursele Digi24.ro spun că măsurii propuse de Arafat i s-au opus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Cei doi au argumentat că s-ar bloca vama în perioada de sărbători.

PSD trage în continuare frâna măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei

Până la urmă, PSD-iștii au avut din nou câștig de cauză – ca de fiecare dată de când a fost uns noul Guvern Ciucă. Ministerul Sănătății ar trebui să vină acum cu altă propunere pentru gestionarea oamenilor care intră în România în luna decembrie.

PSD acționează în continuare ca o frână în gestinarea pandemiei. Legea pentru introducerea certificatului verde este amânată pe termen nedefinit în Parlament, în timp ce Rafila se pierde în detalii irelevante, precum acela al schimbării denumirii pentru certificat, din „verde“ în „anti-Covid“.

Prezentat în ultimii doi ani drept mare expert, doctorul Rafila ne-a anunțat că pe 15 ianuarie fix va izbucni valul 5 al pandemiei în România – fără să spună de unde știe cu atâta precizie momentul. De când a fost numit ministru al Sănătății continuă să facă enunțuri generale și declarații de intenții, fără să facă însă nimic concret.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* VIDEO. Analiza discursului lui Klaus Iohannis de Ziua Națională: ipocrizie, cinism, minciuni, lipsă de responsabilitate

* A început cearta! PSD amenință PNL la 7 zile după formarea Guvernului. Câciu anunță audit la Finanțe, să-l înfunde pe Cîțu. Gâlceavă pe buget, certificatul verde și PNRR

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

„Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* SERIAL (9). FSN era pregătit să proclame “victoria revoluției” în 1987!

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

2 COMENTARII

  1. ”Marea temere: întoarcerea masivă a românilor din Diaspora, în decembrie, ar putea aprinde focare de Covid cu noua tulpină Omicron”

    Si de unde sa aduca virus? Din tari mult mai putin infectate decit Romania? Chiar si daca o anumita tara are de 10 ori mai putin infectii? Singurul criteriu fiind ca e din diaspora si deci periculos? La drept vorbind diasporeanul e periculos dar e periculos doar pentru ciuma rosie.
    Pare ca se demonizeaza din nou diaspora. Politica dintotdeauna a PSD. Niciodata diaspora nu i-a avut la inima pe pesedisti. A incercat si Ponta masuri antidiaspora si i-a iesit pe invers.

  2. Domnilor atâta timp cât nu s-a reușit să se convingă prostimea să se vaccineze de ce ai pretenții ca alții să facă teste covid, când veți avea măcar 80% vaccinați puteți avea pretenții de la alții, mai mult nu vreau să comentez prostia românească !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here