Tensiune între miliardari. Mobilul celui mai bogat om al planetei, clonat de serviciile secrete din Arabia Saudită

0
1878
Jeff Bezos, Mohammed bin Salman
Jeff Bezos luptă pe viață și pe moarte cu Mohammed bin Salman

Telefonul mobil al miliardarului Jeff Bezos a fost clonat și, cel mai probabil monitorizat, de serviciile secrete ale Arabiei Saudite după ce proprietarul Amazon și al cotidianului Washington Post a deschis un video trimis de miliardarul Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

VIDEO. Telefonul miliardarului Jeff Bezos, clonat la ordinul lui Mohammed bin Salman.

Jeff Bezos este o țintă a liderului saudit după ce cotidianul Washington Post a publicat mai multe investigații în care Mohammed bin Salman era acuzat că a comandat agenților săi uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi. Acesta scria articole de opinie în cotidianul american și era un critic al regimului autoritar din Arabia Saudită și al prințului moștenitor.

Jamal Khashoggi, jurnalist Arabia Saudita
Jamal Khashoggi, jurnalist disident, ucis la ordinul prințului moștenitor al Arabiei Saudite
Khashoggi a fost ucis în Ambasada Arabiei Saudite din Turcia, acesta sosind la reprezentanța diplomatică pentru a-și schimba pașaportul. Tragicul eveniment a avut loc în octombrie 2018.

Ca o reacție la articolele publicate de Washington Post, Jeff Bezos a devenit un inamic al Arabiei Saudite. Agenții acestui stat i-au spart și corespondența electronică, oferind unui tabloid american al cărui proprietar e prieten cu Donald Trump, imagini și informații despre viața intimă a miliardarului.

Bezos a angajat una dintre cele mai mari firme de securitate care a realizat un raport amănunțit despre modul în care i-a fost furată corespondența electronică. Acceași companie a anunțat și acum că telefonul miliardarului american a fost clonat.

„Doi experţi ai ONU în drepturile omului au cerut miercuri ‘o anchetă imediată’ a Statelor Unite şi altor părţi interesate în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a fost implicat în piratarea telefonului miliardarului american Jeff Bezos, fondatorul gigantului Amazon şi proprietarul cotidianului Washington Post”, anunță Reuters, citat de Agerpres.ro.

Agnes Callamard, raportor special al ONU în problema execuţiilor sumare şi extrajudiciare, şi David Kaye, raportor special al ONU pentru libertatea de exprimare, au declarat că informaţiile pe care le-au primit sugerează ‘posibila implicare’ a lui Mohammed bin Salman în supravegherea lui Jeff Bezos, în scopul ‘de a influenţa, dacă nu chiar a reduce la tăcere, relatările Washington Post despre Arabia Saudită’, arată Agerpres.

Conflictul dintre cei doi miliardari este extrem de dur, Bezos având acces la cea mai sofisticată tehnologie de protecție a datelor. Cu toate acestea, atacul agenților saudiți a reușit să facă din nou o breșă în acest scut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Macron se ceartă în Biserica Sf. Ana din Ierusalim cu soldați israelieni. Pe unul l-a dat afară!

* PSD-istul Andrei Tinu, tartorul unei fabrici de transformat rușii în cetățeni români. Procurorii au deschis o anchetă

* VIDEO. Ce mai face cea mai bogată pisică din lume? Adorată de Karl Lagerfeld, are la dispoziție 200 de milioane de dolari

* VIDEO. Imagini de coșmar pentru Tudorel Toader: protestatara #Rezist, respinsă de el, va fi procuror general! Bonus: Kovesi e procuror-șef european, Florea e pe nicăieri

* VIDEO. Nebunia mondială „Meghan și Harry”! Cei doi merg pe urmele lui Lady Di și se războiesc cu toată lumea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here