VIDEO. Macron se ceartă în Biserica Sf. Ana din Ierusalim cu soldați israelieni. Pe unul l-a dat afară!

0
1836
Emmanuel Macron, Ierusalim
Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a dat afară din biserică pe un reprezentant al forțelor de ordine din Israel - Foto: Captura You Tube

Emmanuel Macron strigă la soldații israelieni în Biserica Sfânta Ana din Ierusalim. Acesta a fost enervat de o altercație produsă între aceștia și agenții de pază a președintelui.

VIDEO. Emmanuel Macron îl scoate afară din biserică pe un membru al serviicilor de protecție din Israel.

Macron le spune răstit celor din dispozitivul de securitate că „știm cu toții regulile”. Liderul francez e nemulțumit de un gest făcut de un soldat israelian și îi cere să părăsească sfântul lăcaș.

Un membru al forţelor de securitate israeliene a intrat, la un moment dat, în biserică, proprietate a Franţei, apoi a ieşit. Atunci când a încercat să intre din nou, el a fost scos afară de membri ai Grupului de Securitate al Preşedinţiei Republicii (GSPR), au indicat numeroşi jurnalişti prezenţi la faţa locului, evocând o altercaţie, anunță agenția AFP, citată de Agerpres.ro.

Nu este primul incident produs în Biserica Sfânta Ana, situată în Oraşul Vechi din Ierusalim. În 1996, fostul preşedinte francez Jacques Chirac le ceruse militarilor israelieni să iasă din lăcaș, enervat de soldaţii israelieni care îl încadrau în biserică. El i-a întrebat: „Vreţi să mă întorc la avionul meu?”

Tensiunile din acest lăcaș de cult se produc din cauza faptului că biserica e teritoriu francez, iar membrii serviciilor de pază din Israel nu au voie să intre fără aprobare. În reptetae rânduri apar controverse între echipele de securitate ale celor două state care au misiunea să-l păzească pe președintele Franței.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit miercuri în Israel pentru a participa la comemorarea Holocastului și la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz. Președintele României Klaus Iohannis se află și el în Israel cu această ocazie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD-istul Andrei Tinu, tartorul unei fabrici de transformat rușii în cetățeni români. Procurorii au deschis o anchetă

* VIDEO. Ce mai face cea mai bogată pisică din lume? Adorată de Karl Lagerfeld, are la dispoziție 200 de milioane de dolari

* VIDEO. Imagini de coșmar pentru Tudorel Toader: protestatara #Rezist, respinsă de el, va fi procuror general! Bonus: Kovesi e procuror-șef european, Florea e pe nicăieri

* VIDEO. Nebunia mondială „Meghan și Harry”! Cei doi merg pe urmele lui Lady Di și se războiesc cu toată lumea

* VIDEO. Buletinele cu CIP, unii credincioși spun că „diavolul e ascuns” în noile acte. 8 ore de dezbateri nebunești la MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.