joi, martie 28, 2024
AcasăMainComisia Juridică din Senat a respins solicitarea DNA de a ridica imunitatea...

Comisia Juridică din Senat a respins solicitarea DNA de a ridica imunitatea lui Florian Bodog, fostul ministru PSD al Sănătății! Decizia finală va fi luată în plen

-

Eveniment realmente stupefiant luni, în Comisia Juridică a Senatului: membrii acesteia au adoptat raport de respingere a solicitării DNA de a ridica imunitatea lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății! În urma votului secret, 6 senatori au votat pentru ridicarea imunității, 6 s-au abținut și unul a votat contra. USR-PLUS anunță că va cere vot la vedere miercuri, în plenul Senatului, când se va lua decizia definitivă.

Cei 13 membri ai Comisiei Juridice a Senatului, în această legislatură, sunt:

PSD (5): Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher (secretar), Robert-Marius Cazanciuc, Ionel-Dănuț Cristescu, Ion-Cristinel Rujan, Marius-Gheorghe Toanchină;

PNL (4): Laura-Iuliana Scântei (președinte), Claudia-Mihaela Banu, Cătălin-Daniel Fenechiu, Cristian-Augustin Niculescu-Țăgărlaș;

- Advertisement -

USR-PLUS (2): Elena-Simona Spătaru (vicepreședinte), Cosmin-Marian Poteraș;

AUR (1): Sorin-Cristian Mateescu;

UDMR (1): Karoly Zsolt Csaszar.

- Advertisement -

PSD a știut dinainte că solicitarea DNA va fi respinsă în Comisia Juridică

Interesant este că PSD a știut încă dinainte că va reuși să-și salveze omul (pe Florian Bodog) de DNA, exact așa cum făcea și în legislaturile trecute. Marcel Ciolacu anunțase de curând că, dacă solicitarea DNA va fi aprobată în Comisia Juridică, PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Bodog. La acea oră, șeful PSD știa deja că “se aranjaseră lucrurile” în comisie.

Privind structura Comisiei Juridice, e clar că “cineva” a trădat, votând alături de PSD. Din 13 membri, coaliția PNL (4) – USR-PLUS (2) – UDMR (1) are o majoritate de 7 (la limită). Opoziția are 6 voturi: PSD – 5, AUR – 1.

Ca atare, a fost nevoie de un singur om din coaliție care să voteze împotrivă sau să se abțină pentru a bloca anchetarea lui Bodog pentru fapte de corupție comise în 2017, pe când era ministru al Sănătății.

Teoretic, votul din plenul Senatului, programat miercuri, ar trebui să fie cu bile și, de asemenea, secret.

Cei doi reprezentanți ai USR-PLUS din Comisia Juridică au spus însă, furioși, că vor face demersuri ca parlamentarii coaliției să voteze la vedere.

Simona Spătaru vrea ca fiecare să-și asume ceea ce face și în ce tabără se situează: “Eu, cel puţin, şi colegii mei de la USR-PLUS o să cerem ca votul să fie – el va fi oricum cu bile, dar să fie la vedere. Acolo să vedem cine îşi asumă votul. Fiecare senator, pe conştiinţa lui, când bagă bilele le ascunde sau le arată. Să vedem dacă îşi asumă fiecare votul şi cum şi-l asumă. Se pare că cei care s-au abţinut nu înţeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunţăm pe vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean român acest lucru fiind strict apanajul justiţiei“.

Cosmin Poteraș a afirmat, la rândul său: „Noi nu suntem instanţă de judecată şi nu ne pronunţăm asupra vinovăţiei dacă domnului senator, în cazul în care votăm pentru ridicarea imunităţii. Dacă domnul fost ministru se consideră nevinovat, e normal să nu-i prejudiciem dreptul de a dovedi asta în instanţă. Rămânând aşa, întotdeauna asupra domnului Bodog va plana suspiciunea comiterii unei fapte nedemne. Urmează să vedem dacă ceilalţi senatori vor înţelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă domnului senator şi, la plen, să voteze pentru ridicarea imunităţii“.

Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice și membră PNL, a constatat: „În urma numărării voturilor exprimate, nu s-a întrunit numărul necesar majoritar de voturi pentru ca să fie adoptat un raport cu propunere către Biroul permanent şi, ulterior, către plenul Senatului pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătăţii. Urmează ca plenul să decidă, după ce raportul va fi trimis de către Biroul permanent. (…) Din păcate, votul de astăzi nu este unul care să arate un angajament ferm că nu mai dorim folosirea imunităţii ca scut în faţa neangajării unei răspunderi penale. (…) Sper ca votul din plenul Senatului să fie unui care să reafirme acest angajament politic al coaliţiei de guvernare”.

Parlamentul l-a mai salvat o dată pe Bodog de DNA în 2019, de asemenea respingând ridicarea imunității. Atunci, scuza a fost că la putere se afla majoritatea PSD-ALDE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

 

- Advertisement -

10 COMENTARII

  1. Așa cum se arată și-n articol, socoteala este simplă, P.S.D. (5 voturi) și A.U.R. (1 vot)… NU puteau bloca ridicarea imunității fărăăă… un vot (contra sau abținere) de laaa… coaliția parlamentar-guvernamentală, care are… 7 (ȘAPTE!) membri în comisie: P.N.L. (4), U.S.R.-P.L.U.S. (2) și U.D.M.R. (1)!!!

    CINE-IIIII… TRĂDĂTORUL??????!

    • Teoretic…, ținând cont de experiența trecutului… NU tocmai îndepărtat (adică: de perioada… Guvernelor-…Dragnea!), am fi tentați să arătăm cu degetul spreee… (SINGURUL) U.D.M.R.-ist!!!!!

      Daaaaaaaaaa’…, MAI ȘTII…????????!

  2. A fost promisiunea PNL si USR in campanie sa anuleze imunitatea parlamentara in asemenea cazuri da’ nu vrea UDMR-aua, asa ca stim cine sunt aparatorii infractorilor din parlament. Trebuia vot deschis, dar ungurii se ascund dupa votul secret!!!!!! Stia el ciolacul ce stia…tot „hotii is fruncea” in parlamentul Romaniei!!! RUSINE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -