Tatăl Mădălinei Manole, internat în stare gravă cu Covid, nu mai are loc la terapie intensivă

0
5495

Internat în stare gravă, cu coronavirus, la Spitalul Județean Prahova, tatăl regretatei Mădălina Manole ar trebui transferat la terapie intensivă, dar nu mai există paturi libere. Pacientul are urgentă nevoie de un ventilator mecanic, pentru că virusul i-a provocat o dublă pneumonie.

Medicii i-au propus lui Ion Manole (71 de ani), tatăl regretatei artiste Mădălina Manole, să fie transferat la spitalul din Focșani, pentru că secția ATI de la Ploiești este arhiplină și nu mai e loc. Familia a refuzat, temându-se că pacientul nu va rezista drumului, dar și că spitalul din Focșani nu este echipat cum trebuie.

În acest moment, în unele județe din România s-a ajuns în punctul de care se temeau toți medicii: numărul pacienților în stare gravă depășește capacitatea secțiilor de terapie intensivă. Luni la rând, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat, celebrul medic Virgil Musta, de la Timișoara, doctori epidemiologi și pneumologi, manageri de spitale au avertizat zi de zi populația că, în lipsa unor măsuri de precauție constante și riguroase, vom ajunge în situația de astă-primăvară a Italiei. Adică medicii să fie copleșiți și să fie nevoiți să aleagă pentru ATI pacienții cu șanse mai mari de supraviețuire.

România înregistrează constant 1.300-1.500 de noi infecții și 40-50 de morți pe zi, în această perioadă. La secțiile de terapie intensivă sunt puțin peste 500 de pacienți.

Numărul infecțiilor este așteptat să crească, în săptămânile următoare, la circa 2.000 pe zi, după ce s-au deschis restaurantele și, pe 14 septembrie, se vor deschide și școlile.

Acum, România are 48.216 oameni bolnavi, din care 503 în stare gravă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here