marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsCoronavirusul duce România în grupa mondială a Cupei Davis și continuă să...

Coronavirusul duce România în grupa mondială a Cupei Davis și continuă să facă ravagii în China

-

România se califică în grupa mondială a Cupei Davis la tenis în urma abansonului anunțat de echipa Chinei. Motivul retragerii este coronavirusul care continuă să facă ravagii. În perioada 6-7 martie, la Piatra-Neamț, urma să se desfășoare întâlnirea de baraj între echipele celor două țări pentru calificarea în principala grupă valorică a competiției.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că echipa Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, programat să se desfăşoare în perioada 6-7 martie 2020, anunță News.ro.

Astfel, întâlnirea România – China, programată să se desfăşoare la Piatra-Neamţ, nu se va mai disputa, iar naţionala masculină a României s-a calificat în Grupa Mondială I a Davis Cup.

Următorul meci al României va avea loc în luna septembrie a acestui an, adversara tricolorilor urmând a fi cunoscută după disputarea meciurilor din calificările Cupei Davis şi din play-off-ul Grupei Mondiale I, din 6-7 martie 2020.

- Advertisement -
Studiu medical amplu despre coronavirus (Covid-19). Cine este cel mai expus la îmbolnăvire?

Autorităţile sanitare chineze au publicat un studiu despre cele peste 70.000 de cazuri de infestare cu Covid-19. Cele mai recente cifre oficiale arată că virusul a provocat 1.873 de decese şi 72.436 de cazuri de îmbolnăvire, anunță News.ro.

Datele Chinese Centre for Disease Control and Prevention (CCDC) arată că peste 80% dintre cazuri au fost uşoare, iar vârtsnicii şi cei care suferă de diverse afecţiuni sunt cei mai expuşi riscului de îmbolnăvire şi deces, citează BBC.

Cercetarea subliniază şi riscul mare la care se supun cadrele medicale.

Provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan, este cea mai afectată din China. Rata deceselor în regiunea în care a fost descoperit coronavirusul este de 2,9%, în comparaţie cu 0,4% în restul ţării. Per total, rata deceselor cauzate de Covid-19 este de 2,3%.

- Advertisement -

Oficialii au precizat că marți, 17 februarie, au fost înregistrate 98 de decese şi 1.886 de noi cazuri de infectare. Dintre acestea, 93 de decese şi 1.807 cazuri noi au fost în provincia Hubei. Peste 12.000 de persoane s-au însănătoşit, potrivit autorităţilor chineze.

Studiul CCDC, lansat luni şi publicat în Chinese Journal of Epidemiology, a urmărit 72.314 cazuri din China până pe 11 februarie, inclusiv cele confirmate, suspecte şi asimptomatice.

Concluzii:
  • 80,9% dintre infecţii au fost clasificate ca uşoare, 13,8%, severe, iar 4,7%, critice;
  • cea mai mare rată de decese a fost înregistrată la persoane cu vârste de peste 80 de ani (14,8%);
  • în cazul copiilor cu vârste de până la 9 ani nu au existat decese;
  • în cazul persoanelor cu vârste de până la 39 de ani, rata mortalităţii a fost de 0,2%;
  • pacienţii care suferă de boli cardiovasculare prezintă cel mai mare risc, urmaţi de cei bolnavi de diabet, boli respiratorii cronice şi hipertensiune.

În ceea ce priveşte personalul medical, 3.019 persoane au fost infestate, iar cinci cadre sanitare au murit până în 11 februarie 2020, dată la care a fost încheiat studiul.

Punctul culminant al epidemiei a fost atins în perioada 23-26 ianuarie, numărul de noi infestări începând să scadă treptat.

Cercetătorii chinezi au avertizat că, odată cu revenirea în oraşe a oamenilor, ţara „trebuie să se pregătească pentru o posibilă revenire a epidemiei”.

Aproximativ jumătate de miliard de chinezi se află în carantină, începând cu oraşul Wuhan, iar autorităţile au impus restricţii severe de circulaţie de câteva săptămâni.

Coronavirusul a fost detectat în peste 20 de ţări, între care SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania.

Vasul de croazieră Diamond Princess, al doilea focar de infecție după orașul Wuhan

Vasul de croazieră Diamond Princess se află în carantină în portul japonez Yokohama din data de 3 februarie după ce un bărbat din Hong Kong a fost testat pozitiv. Peste 450 de oameni dintre cei 3.700 aflaţi la bord sunt infectaţi acum.

Diamond Princess
17 români s-au aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess. 15 membri ai echipajului și 2 doi turiști. Unul dintre români a fost infestat cu cornavirus și se află internat în spital

Statele Unite şi-au evacuat cetăţenii, iar marţi Coreea de Sud s-a alăturat ţărilor care plănuiesc să îşi recupereze cetăţenii – Canada, Australia şi Israel.

Pe vasul Diamond Princess se află și 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 turiști). Unul dintre ei a fost testat pozitiv și este internat într-un spital din Yokohoma. Ceilalți 16 nu sunt infestați și pot părăsi vasul, începând cu data de 19 februarie pe baza unui certificat medical emis de autoritățile japoneze.

Unui al doilea vas de croazieră, MS Westerdam, i-a fost refuzată ancorarea în mai multe porturi din Asia, de teama că la bordul său pot fi oameni infectaţi. În final, a ancorat în Sihanoukville (Cambodgia), iar nicio persoană de la bord nu a fost testată pozitiv.

Pasagerii au fost întâmpinaţi chiar de prim-ministrul Hun Sen. Niciunul nu a fost plasat în carantină. Câteva zile mai târziu, o femeie care se afla pe vas a fost testată pozitiv, când a ajuns în Malaezia. Mai multe ţări au transmis că nu primesc turişti străini care s-au aflat pe acel vapor.

În prezent, pe MS Westerdam, se află 255 de pasageri şi 747 de membri ai echipajului. Peste 400 dintre ei au fost trimişi la un hotel din capitala Phnom Penh, pentru a aştepta rezultatele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Aberațiile Elenei Udrea. Condamnarea ei „a fost un plan extern de schimbare a țării”. Altfel, ar fi fost „în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa”

* Haos în Dosarul 10 august. Soțul Giorgianei Hosu, un procuror de caz, a cerut ajutor de la o persoană anchetată. Celălalt procuror s-a pensionat

* Erdogan, tot mai speriat, a arestat 228 de funcționari din justiție și armată. Peste 80.000, întemnițați în ultimii 4 ani

* INTERVIU. Drumul sângelui: de la donare la comercializare. Cum o afacere a lui Vâlcov bântuie încă Ministerul Sănătății

* Probleme în dosarul „10 august”. Colonelul Paraschiv, prieten la cataramă cu soțul procurorului de caz

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -