Îl acuză pe Iliescu că i-a ucis părinții! Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului, se consideră victimă a Revoluției din 1989

3
9305
Valentin Ceausescu
Valentin Ceaușescu s-a constituit parte vătămată în Dosarul Revoluției. În stânga, o imagine de azi, în dreapta, alături de Elena Ceaușescu, mama lui

Valentin Ceaușescu, 72 de ani, ultimul supraviețuitor dintre cei trei copii ai cuplului dictatorial, s-a constituit parte vătămată în Dosarul Revoluției. Acesta a trimis la instanță mai multe documente prin care arată că este moștenitorul legal al lui Nicolae și Elena Ceaușescu.

Conform rechizitoriului realizat de procurori, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați în urma unei înscenări judiciare de către un grup de „puciști” condus de Ion Iliescu, se arată într-un articol publicat de cotidianul „Adevărul”.

Avocații lui Valentin Ceaușescu au folosit rechizitoriul procurorilor din Dosarul Revoluției pentru a încerca să demonstreze că acesta a fost o victimă a celor care au preluat puterea politică la sfârșitul lunii decembrie 1989.

Familia Ceaușescu
Valentin Ceaușescu, dreapta, alături de Nicolae și Elena, părinții lui (centru) și Zoia, soră

Valentin Ceaușescu a deschis mai multe procese împotriva statului român pentru a recupera averea familiei și într-o bună măsură a reușit. În 2009 a câștigat în instanță 24 de tablouri valoroase care intraseră, după Revoluție, în patrimoniul național, iar în 2014 a reușit să recupereze toate bunurile familiei confiscate imediat după prăbușirea regimului comunist.

Prin constituirea ca parte vătămată în Dosarul Revoluției, Valentin Ceaușescu urmărește să obțină despăgubiri în cazul în care judecătorii confirmă în instanță „uciderea” lui Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu.

Valentin Ceaușescu a fost cel mai mare dintre copiii cuplului dictatorial, fiind născut în 1948. Zoia Ceaușescu se naște în 1949 și moare în 2006, la vârsta de 57 de ani, iar mezinul Nicu Ceaușescu se naște în 1951 și moare în 1996, la vârsta de 45 de ani. Valentin are, la rândul lui, doi copii, un băiat și o fată.

Nicu Ceausescu
Nicu Ceaușescu, fratele lui Valentin, alături de cuplul dictatorial

În perioada dictaturii, Valentin Ceaușescu s-a ocupat de clubul de fotbal Steaua București, iar în 1986, cu el pe post de președinte neoficial, Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

După 1989, Valentin Ceaușescu nu a fost prezent în viața publică, dar a încercat și a reușit să recupereze cel puțin o parte din averea familiei dictatoriale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Coronavirusul duce România în grupa mondială a Cupei Davis și continuă să facă ravagii în China

* Aberațiile Elenei Udrea. Condamnarea ei „a fost un plan extern de schimbare a țării”. Altfel, ar fi fost „în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa”

* Haos în Dosarul 10 august. Soțul Giorgianei Hosu, un procuror de caz, a cerut ajutor de la o persoană anchetată. Celălalt procuror s-a pensionat

* Erdogan, tot mai speriat, a arestat 228 de funcționari din justiție și armată. Peste 80.000, întemnițați în ultimii 4 ani

* INTERVIU. Drumul sângelui: de la donare la comercializare. Cum o afacere a lui Vâlcov bântuie încă Ministerul Sănătății

* Probleme în dosarul „10 august”. Colonelul Paraschiv, prieten la cataramă cu soțul procurorului de caz

3 COMENTARII

 1. Dacă o luăm pe lege are dreptate…simulacrul ăla proces făcut de alt criminal încă în viață a fost ilegal…nu poți hotărî soarta unui om într-o oră….și că recompensă justiția de acum recuperează timpul…. procese durând ani de zile, criminali in libertate, hoți, escroci, proxeneți , politicienii. …ne râd în nas…. asta-i un blestem dat de Dumnezeu pentru execuția in ziua de Crăciun…. și culmea ne conduc tot comuniștii, odraslele lor , securiștii, activiștii..lui Fane Gheorghiu .. asta-i blestemul , asta-i crucea pe care o s-o ducem toată viața…mai puțin cei din diasporă…ei au rupt pisica in două și-au plecat din tara asta … conform unor studii peste 50 la sută din tineri vor pleca în următorii ani…și cine rămâne în țară?… ciuma roșie…

  • Dragã Rammstein.
   Indiferent cine esti, jos pãlãria. Ai perfectã dreptate. Valentin are – legal – dreptate. În schimb – etic si moral – a pierdut si fãrâma de respect pentru reputatia de om discret si cu bun simt pe care o avea. Trebuie sã fii ignorant ca sã nu stii cã odiosul si sinistra – dar nu singuri, ci cu larga complicitate a cozilor de topor ai „ciumei rosii” – au nenortocit tara asta. Si – cum foarte bine remarci – urmasii lor au desãvârsit „opera” în ultimii 30 de ani !
   Grigore ?

  • Ucidera ceausestilor e unul din lucrurile bune facute de Iliescu, singura lui participare la Revolta Populara.
   Daca se considera mostenitori, sa raspunda si pentru pacatele ceausiste care ne afecteaza si ne vor afecta, precum domniile fanariote si domnia lui Vlad Tepes, secole si secole!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here