După o perioadă dificilă, ALDE a ajuns un partid care se apropie de implozie. Se anunță tot mai multe plecări, iar Călin Popescu Tăriceanu, rămas fără soluții, se comportă ca un mic dictator.
„Am aflat că există unii dintre colegi care poartă negocieri, mai mult sau mai puţin ascunse. Nu ţin pe nimeni cu forţa. Dacă oamenii simt că nu au ataşament faţă de valorile principiile noastre, vor face un pas în afară. Aşa se se întâmplă la toate partidele. Din păcate, fenomenul migraţiei parlamentare la noi este foarte amplu. Dar nu cred că este o problemă, o pierdere majoră. (…) Sunt tot felul de cifre care să stârnească senzaţie (…) ALDE va continua să existe ca partid. Suntem de trei ori mai puternici în termeni de organizaţii, din punct de vedere al structurilor, decât eram în 2016. Vom aborda alegerile locale cu optimism şi determinare şi eu am convingerea că nu vor fi alegeri anticipate, ci la termen, aşa încât pe baza rezultatelor de la alegerile locale vom fi capabili să intrăm în parlament aşa cum am demonstrat şi în 2016 când, la fel, erau tot felul de discuţii că ALDE nu va intra şi iată că am demonstrat că avem această capacitate”, a spus Tăriceanu într-un interviu pentru cotidianul „Libertatea”, citat de Agerpres.ro.
El a afirmat că unii membri ALDE ar dori să plece din partid deoarece „depind exclusiv de poziţia şi veniturile de parlamentar” şi „caută cu înfrigurare, cu disperare un loc de sigur”.
„Sunt parlamentari care depind exclusiv de poziţia şi veniturile de parlamentar. Ei sunt deprofesionalizaţi. În momentul în care vin alegerile, caută cu înfrigurare, cu disperare un loc de parlamentar sigur. Sigur, e mult mai comod să nu munceşti pentru că cei care şi-au asigurat locurile de parlamentar în mandatul ăsta totuşi au făcut un efort în 2016 pe care nu îl contest, îl apreciez. Dar acum şi-au pierdut vigoarea şi caută o soluţie facilă. Discuţiile pe care unii le-au purtat cu PNL ar putea să-i conducă la o astfel de variantă. Numai că la PNL se întâmplă următorul fenomen (…) şi din acest motiv unii s-au lovit cu capul în zid: PNL a scăzut de la 47%, cât avea, la vreo 38%. Deci capacitatea lui de a oferi locuri eligibile, evident, s-a redus. Pe de altă parte, membrii din organizaţiile PNL care de opt ani sunt în opoziţie nu sunt atât de dispuşi să ocupe locuri alţii care vin din afară. Aşa că cei care şi-ar dori, probabil, foarte mult să aibă un loc asigurat, să nu facă nimic, să meargă acolo undeva în şir, în spatele altora, vor fi păcăliţi. Nu am nici cea mai mică îndoială”, a adăugat Tăriceanu.
Referindu-se la deputatul Andrei Gerea care a părăsit miercuri ALDE, Tăriceanu a spus că acesta „a beneficiat de la ALDE de foarte multe avantaje şi a dat foarte puţin înapoi, aproape deloc”.
„Toate deciziile le-am luat în forurile statutare, dar dacă văd anumite motivaţii pe care unii le fac, sunt hilare. (…) Gerea a beneficiat de la ALDE de foarte multe avantaje – a fost numit ministru, chestor al Camerei Deputaţilor. La cât de mult a primit el, a dat foarte puţin, aproape deloc. E un moment în care se separă apele (…) În ALDE toată lumea e liberă să vorbească. Sigur, lucrurile astea le faci în structurile statutare. Dacă te duci (…) în public înseamnă că ai o altă agendă şi cred că Gerea avea o altă agendă: un alt proiect politic care nu avea nimic de a face cu liberalismul”, a adăugat Tăriceanu.
Si care e doctrina alde-taricenească? Păi, strânși uniți alături de pesedeaua, ca orice partid …cu adevărat liberal! Ha, ha, ha !
Cine naiba mai votează alde?!
Ce naiba de partid liberal se asociaza cu PSD? Va spun eu: pe voi va leaga doctrina hotiei si infractorilor mai Taricene. Intr-o zi sper sa platesti pentru toate hotiile si mizeriile pe care le-ai facut. Locul tau e la bulau alaturi de Dragnea tovarasul tau de infractiuni, nu in parlament.