Vili Viorel Păun, 23 de ani, numele tânărului ucis în atacul terorist din Germania, confirmat de primar, unchiul victimei

0
3985
Viorel Paun
Vili Viorel Păun, 23 de ani, tânăr român din Singureni, Giurgiu, ucis în Germania de un terorist de extremă-dreapta Foto: Arhiva personală/Giurgiuveanul

Tânărul ucis în oribilul atentat din Germania se numește Vili Viorel Păun și are 23 de ani. Acesta a fost împușcat de un terorist de extremă dreapta care a mai omorât încă nouă persoane de origine kurdă, apoi, și-a omorât mama și s-a sinucis.

Viorel Păun a fost omorât în timp ce vorbea la telefon și se afla în mașina sa. Teroristul l-a țintit pentru că automobilul avea numere de România. Crima în serie motivată de rasism a șocat întreaga Europă. Viorel Păun era din comuna Singureni, județul Giurgiu, și era nepotul primarului acestei comune.

Primarul Marian Pătuleanu a confirmat identitatea victimei pentru publicația „Giurgiveanul”: ”Da, este adevărat. Am vorbit cu părinții și cu unchii copilului, dar autoritățile din Germania nu ne dau informații. Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în mașina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt în stare de șoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”.

”Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victim”, a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a mai transmis MAE.

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de condoleanțe: ”Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”.

Zece persoane au fost ucise şi alte câteva rănite, în atacuri armate efectuate miercuri de un trăgător în două baruri din oraşul german Hanau.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce destin pentru românul ucis în atacul din Germania! „Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc”. Era singur la părinţi…

* Ce a discutat Iohannis cu Orban la întâlnirea informală și care au fost nemulțumirile președintelui

* Andreea Berecleanu a părăsit Antena 1 pentru că „nu acceptă situații impuse”. Pentru Stoiceasca e OK, ea e obișnuită de la Antena 3

* Ambasadorul SUA face praf fosta guvernare PSD pentru „haosul” lăsat moștenire Guvernului PNL. Actualii miniștri „au muncit extrem de mult” pentru a repune România pe linia de plutire

* Chirică, primarul Iașiului, anunță că se face liberal. PNL tace, dar apar turbulențe în rândul electoratului anti PSD

* OPINIE. De ce blochează PSD formarea unui nou Guvern Orban, iar Ciolacu spune că nu vor fi anticipate?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here