(P) Mircea Dobre: „Ne-am săturat de certurile interminabile între investitori, dezvoltatori și comunitate! Avem soluții!”

1
200

(Promovare electorală)

Candidatul Partidului Pro România pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Mircea-Titus Dobre, are soluții perfect fezabile pentru rezolvarea marilor probleme urbanistice, de tot felul, ale orașului de la țărmul Mării Negre.

Direcțiile esențiale ale acestor proiecte edilitare și de infrastructură 

“Ne-am săturat de disputele interminabile între investitori, dezvoltatori și comunitate, în #MunicipiulConstanța, pe marginea situației urbanistice.

Ne-am săturat să vedem că administrația locală nu face nimic pentru rezolvarea acestui conflict și toate celelalte probleme.

Conexiunea între zonele în care se produc aglomerații trebuia să se facă de foarte mult timp, astfel încât să se poată circula civilizat în Municipiul Constanța.

Iar locurile de parcare ar fi fost mult mai eficiente dacă ar fi fost construite, nu doar desenate.

Noi, #PRO #ROMÂNIA #CONSTANȚA, propunem câteva proiecte de implementat într-un termen cât mai scurt: 

1. Conexiunea zonei logistice și industriale cu autostrada, pentru a decongestiona traficul greu pe o rută mai scurtă, dinspre și către autostradă (trecerea pe sub autostradă se poate realiza și există deja un pod);

2. Conexiunea zonei #TomisPlus cu autostrada, la nodul rutier dinspre Poiana (nod rutier deja amenajat); 

3. Realizarea centurii – alternativa de circulație – pentru Bulevardul #AurelVlaicu, întotdeauna foarte aglomerat.

4. Conexiunea zonei km 4-5 cu și a zonei Veterani cu autostrada;

5. Realizarea unui bulevard pe direcția nord-sud, între zona Tomis Plus și zona Vivo-#Kaufland-Ștefăniță Vodă;

6. Lărgirea străzii Ștefăniță Vodă, până la Strada Soveja;

7. Conexiunea zonei #Vivo cu strada #Soveja, la sensul giratoriu din zona Eden;

8. Introducerea în intravilan și reglementarea unor suprafețe de teren, în faze etapizate, pe suprafețe cu mai multe zone funcționale și dotări publice, pentru a oferi un cadru urban nou, armonios și sănătos pentru comunitate.

Mircea Dobre

Iată de ce, din punctul nostru de vedere, #PrimăriaMunicipiuluiConstanța trebuie să le asigure cetățenilor orașului un mediu de viață sănătos, curat, armonios, un mediu cu spații verzi bine întreținute – ceea ce nu se întâmplă acum.

Pentru asta, Primăria trebuie:

să construiască locuri de parcare, să realizeze piste pentru bicicliști practicabile, să rezolve problema traficului din orașul Constanța, să acționeze și să implementeze proiecte pe termen scurt, mediu și lung – proiecte integrate, de dezvoltare durabilă, nu lucrări făcute fără logică și de mântuială, doar pentru a bifa niște investiții care nu rezolvă problema de fond;

să inventarieze urgent spațiile verzi existente, cele care au mai rămas, pentru a le proteja și întreține; 

să-și protejeze și să susțină restaurarea Patrimoniului Construit al orașului (Centrul vechi), să le asigure operatorilor economici facilități prin care să-i determine să demareze investiții în clădirile de patrimoniu; 

să asigure o dezvoltare pe orizontală a Municipiului, întrucât s-a dovedit că aglomerarea orașului cu construcții noi nu este un lucru benefic pentru populația acestuia (de exemplu, orașele din vecinătatea Constanței se dezvoltă spre Constanța – Ovidiu, Valu, Cumpăna, Agigea). PENTRU ASTA, Primăria trebuie să introducă în intravilan teren din extravilan, să-l reglementeze, să-l urbanizeze – adică să dispună realizarea rețelelor edilitare, să realizeze tramele stradale, trotuare, suprafețele compacte de PARCURI, reguli clare de construire etc.

PRIMĂRIA TREBUIE SĂ DEMAREZE PUZ-URI MAI MULT PE EXTRAVILAN, deoarece terenurile acestea trebuie să fie gândite, încă de pe acum, PENTRU O DEZVOLTARE ARMONIOASĂ ȘI COERENTĂ, care să fie atrăgatoare atât pentru investitori, cât și pentru utilizatori. Și aici nu mă refer la cât de mult să se poată construi, ci la realizarea unor zone funcționale care să prezinte servicii și dotări pe fiecare categorie de funcțiune.

TREBUIE să atragem investitori mari, care să aducă locuri de muncă, iar pentru asta trebuie să le oferim un cadru urbanistic atractiv, astfel încât orașul să aibă o economie bună. Pentru a evita situația în care toți proprietarii ar putea să-și lotizeze proprietățile din extravilan, fără o gândire unitară, Primăria trebuie să acționeze de urgență – să-i convoce, să convoace investitorii și să înceapă realizarea acestor PUZ-uri.

Urbanizarea trebuie să fie gândită corect și aplicată acum, cât timp nu s-a construit nimic pe zonele care urmează să fie dezvoltate. Orice întârziere înseamnă imposibilitatea de a se mai putea îndrepta lucrurile.

De asemenea, se vorbește despre zona logistică/industrială a orașului.

AVEM centura de autostradă în apropiere și ar trebui demarată cu celeritate o conexiune directă cu aceasta, întrucât este posibilă realizarea acestei legături absolut necesare pentru degajarea traficului.

Trebuie prevăzută o zonă de extindere a celei logistice și industriale.

Consider că orașul Constanța ar trebui să fie lider în această categorie. Din păcate, nu se întamplă asta…

Nu în ultimul rând, Constanța are nevoie urgent de artere noi de circulație, care să decongestioneze traficul și să asigure o conexiune mai bună cu Autostrada.

Proiectul propus de noi, PRO ROMÂNIA CONSTANȚA, include soluții pentru toate aceste probleme, aplicabile printr-un proiect integrat, de dezvoltare durabilă, bazat pe viziunea dezvoltării pe termen scurt, mediu și lung a Municipiului Constanța și a zonelor limitrofe.

1 COMENTARIU

  1. Din gura, astia din PSD/Pro Romania/ALDE si UDMR fac tot si de toate pentru toata lumea dar cand ajung la conducere fura, fura, fura, numai pentru ei si clica lor!!!! RUSINE SA VA FIE, hoti ordinari, pe cine credeti ca mai pacaliti?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here