Orban câștigă Vrancea în fața lui Cîțu. El acuză „forțe din exteriorul PNL care sucesc mâini la spate, arată pisica“ în alegerile din partid

7
514
Filiala Vrancea merge pe mâna lui Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a făcut duminică acuzații grave la alegerile de la filiala Vrancea – câștigate de tabăra sa –, spunând că se va bate până la capăt deși de două luni „forțe nedemocratice“ intervin în lupta electorală din partid. Aluzia lui Orban la serviciile secrete este evidentă. El spune că unora „li se arată pisica“, altora li se caută scheleții din dulap.

E posibil ca președintele PNL să se refere la zecile de primari aduși cu autocarele din țară la Guvern, pentru discuții cu premierul Cîțu – contracandidatul săul la șefia partidului –, dar și la dosarul penal apărut la DNA pe numele senatorului Eugen Pîrvulescu, președintele filialei din Teleorman și susținătorul său.

În fața delegaților PNL din Vrancea, pe care i-a felicitat că au scăpat județul de baronul Marian Oprișan, Ludovic Orban a spus că se va bate „ca la Mărășești“ pentru șefia partidului, indiferent câți îi vor rămâne alături până la final și fără să țină seama de presiuni.

Orban: Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez“.

El a adăugat că mare parte dintre susținătorii premierului Florin Cîțu sunt oaste de strânsură și că aceștia, în realitate, nu-l consideră capabil să conducă partidul. Actualul șef al PNL recunoaște că a fost luat prin surprindere de candidatura lui Cîțu, acesta nedându-i niciodată impresia că ar vrea să-i ia locul.

Cele mai importante afirmații ale lui Ludovic Orban la Focșani

“Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz!

Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am. Voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România.

Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conştiinţe şi propriei evaluări şi propriului discernământ. Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale ţării pe care o iubim. Îmi doresc un PNL care să aibă forţa şi curajul să ia toate deciziile şi să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice ţări din Europa. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.

Mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt nu-l consideră capabil să conducă un partid. De fapt, o fac din cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem în ochii opiniei publice aşa cum ne-au perceput şi trebuie să ne perceapă. Liberalii sunt oameni de onoare (…) care acţionează în baza unor principii, a unor valori, a unor obiective bine fundamentate, nicidecum în baza unor oportunităţi individuale de moment sau în baza unor presiuni care sunt exercitate din exteriorul PNL.

Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Toate discuţiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea, nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun…

Eu le-am şi spus o dată, domnule, aici lucrurile sunt foarte simple: dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că voi sunteţi buni, înseamnă că şi eu sunt bun. Este de multe ori paradoxal să vezi la anumite conferinţe în care se clamează că echipa câştigătoare merge mai departe, că nu poţi să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile sau care a obţinut rezultate“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Oana Lovin, vuvuzeaua rusofilă, l-a hărțuit pe Dan Barna la restaurant. „Mănâncă ciorbă domnu’ Barna! Și alții n-au ce mânca acasă…”

* PSD-istul Gheorghe Nichita, fost primar al Iașiului, iese din pușcărie după 11 luni, deși a fost condamnat la 5 ani! A luat șpagă 1,6 milioane de euro din fonduri UE

* Delirul putinist al lui Dan Puric: „Genocid! Guvern criminal! Ne-am lăsat corupți de toate infecțiile și proxeneții Europei!”

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* VIDEO. Ce știe Cîțu despre Teodorovici? Premierul către tulceni: „Felicitări, aţi salvat România de un spion rus! Aţi scos din Parlament un om care făcea foarte, foarte mult rău”

* Românul ucis în Marea Arabiei era comandantul navei. Autorul crimei: Iranul! Armata statului islamic a atacat cu drona, lângă Oman

* Mălin Bot îl dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000 de euro după ce acesta a repetat de zeci de ori la TVR 1, în mod mincinos, că ar fi un infractor care scuipă oamenii pe stradă

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cea mai rușinoasă zi din istoria fotbalului românesc: FCSB, CSU Craiova și Sepsi, eliminate de echipe din Kazahstan, Albania și Slovacia! Pentru asta a fost boicotată Olimpiada?!

7 COMENTARII

 1. Acumaaa…, ce facem dom’leee…, când vedem că pierdem (deocamdată, cel puțin…) IAAAAAR… dăm vina (LA FEL CAAA… P.S.D.-iștii, A.U.R.-iștii ș.a.m.d., plus… FOTBALIȘTII-și-ANTRENORII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) peee… „Servicii” (Sic!), „forțe… EXTERNE” (Sic!), respectiv… arbitrii??????!!!

  Ludovic Orban ar putea, mai bine, până la toamnă (adică: până laaa… Congres!), SĂ SE GÂNDEASCĂ LAAA… CEEA CE A GREȘIT și săăă… REPARE RESPECTIVELE GAFE!!!

  DIN PĂCATE…, cu discursururi de-astea…, cam… luate din ARSENALUL „PUTINIȘTILOR”/”DRAGNIȘTILOR” (cum a fost și acea MAREEEE GAFĂ, când s-a stropșit la PARTENERII-de-COALIȚIE căăă… nu ar jura pe Biblie și pe Drapel), s-ar putea să-i pună pe gânduri chiar și pe… SIMPLII-VOTANȚI P.N.L.-iști (bineee…, cu excepția câtorva FANATICI-și-INTERESAȚI, care simt că le fuge… stipendia-de-la-partid din palme!), daaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  SINCER: de la un om precum Orban, cu EXPERIENȚA-SA-POLITICĂ…, AȘTEPTĂM O ALTĂ… CALITATE A DISCURSULUI!

  • În fond…, ÎNCĂ NU-I NIMIC (CHIAR…) „BĂTUT-în-CUIE”: Cîțu este, în acest moment…, într-un avantaj… EVIDENT (!), dar… până pe 25 septembrie MUUUULTE (!!!) SE MAI POT SCHIMBA…, mai ales… OPȚIUNILE (!), că doar suntem… ROMÂNI, nuuuuuu?!!!!!

   Chiar și președintele neamț…, de exemplu, toooooot… (mai mult) român este, și el, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

   (Zicem și noi…, de!)

   • Păiii…, numa’ să ne-amintim câte alegeri-INTERNE, de-partid (la nivel de localitate/sector-al-Capitalei, județ și naționale), nu s-au încheiat cuuu… SURPRIZE (uneori chiar… IMENSE!!!), în acești 31 de ani de democrație (fie ea șiii… „ORIGINALĂ” – Sic! –, cel puțin… inițial!), nuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

    Iar Congresele-de-Alegeri(-Naționale) ale „liberalilor” nu numai căăă… NU (!!!) au făcut excepție, dar chiar putem spune că… S-AU REMARCAT, prin LUPTĂ-ACERBĂ (uneori… SCANDAL chiar!) și, INEVITABIL: SURPRIZE, NU CHIAR RAR(E)!!!!!

    Oricum…, pentru că tot pomenirăm de(spr)eee… „DEMOCRAȚIA–ORIGINALĂ”, NIMIC N-O SĂ EGALEZE (în materie de SURPRIZE) CELEBRUL EPISOD… HOTEL-„CONFORT”/Otopeni (al lui Robert Negoiță), de la alegerile-naționale ale P.S.D., din 21 aprilie 2005, adică ulterioare predării de către Ion Iliescu a ULTIMULUI său (al… TREILEA!!!!!!!) mandat de președinte-al-țării: Iliescu venise… „să-și ia partidu’ înapoi” (Sic!), darrr… GOLANII lui Miron Mitrea (inclusiv… gașca-de-la-Constanța, cu Mazăre și Constantinescu în fruntea unei cete… supradimensionate de delegați!) „i-au tras-o” pe-șest șiii… i l-au luat conducerea-de-partid de sub nas de sub nas!!!
    N-o să uităm vreodatăăăăăă… cum arunca moș-tataie în gură, plin de nervi, pastile de inimă-și-cap, ca peee… bomboane(le de pe coliva lui politică!), în timp ce, alături de el la prezidiu, „Adiță'”-„Bombonel” Năstase făceaaa… „niște-ochi-cât-ceapa”, de mirare, și-și rodea unghiile, crăpând de ciudă că n-a avut curaj și nu l-a trădat el primu’ pe „Ilici”…, în timp ceee… „Prostănacu'” (chiar… Iliescu dixit!!!) de Mircea Geoană își sărbătorea victoria în partid!

 2. Deci,nu „forte externe” ,ci „forte din exteriorul PNL”,e cu totul altceva!Sa nu derutam ,caci multi nu citesc textul intreg ,ci doar titlul…In rest ,este foarte adevarat,caci eu cred ca demult s-a „copt” alegerea lui catu pentru preluarea partidului….inca din campania pentru parlamentare,au fortat practic prin neimplicare in alegeri,debarcarea lui Orban din guvern,apoi din fruntea PNL.Tineti minte ziua de dupa alegeri ,cand a fost chemat urgent la Cotroceni?Acela a fost inceputul a tot ce vedem azi….

 3. Citu nu e in stare sa se conduca pe el insusi, cu atat mai mult un partid sau o tara. Cand nu esti capabil sa iti faci singur campania electorala in PNL si o pui pe nefericita aia din guvern care s-a ales cu plangere penala de la declic sa ti-o faca pe bani publici, esti praf, esti ca dragnea si este timpul sa te retragi din viata politica a unei tari. De cand cu citu candidat la presedintia partidului, a ajuns impostorul ciolacu sa rada si sa spuna adevaruri despre PNL, numindu-i corect „martafoi” care nu au nimic in comun cu Bratienii. PNL a ajuns de rasul curcilor din vina lui citu, iohannis, rares bogdan, boc primar peste catastrofa umanitara de la Pata Rat si compania, adica „echipa castigatoare” la scandal si greata publica! De remarcat ca adevaratii performeri din PNL cu Bolojan in frunte nu s-au alaturat „echipei castigatoare”, oare de ce?!

  • Eiii…, uite (EXACT!) ASTA ne face să devenim… CIRCUMSPECȚI/SUSPICIOȘI la adresa lui Ludovic Orban: apropierea PERICULOASĂ (din ultimul timp…), ca DISCURS-POLITIC, pe anumite teme (SENSIBILE, IMPORTANTE!!!), deee… OAMENII-de-GROTĂ ai RUSKOILOR: A.U.R., Neamul-Românesc, „DRAGNIȘTII” și ceilați de TEAPA lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Până și faptul căăă… trolii-PUTINIȘTI și trolii-ORBANIȘTI (DE-AICI, dar… NU NUMAI!) SEEE… ÎNȚELEG PERFECT și SPUN CAM… ACELEAȘI LUCRURI, de parcă s-ar… COORDONA (!!!), nu altaaa…, ne face să ne gândim că… Florin Cîțu este (CU TOATE MINUSURILE SALE, EVIDENTE!…), în mod CLAR, mai… PRO-OCCIDENTAL și mai PRO-REFORMIST, mai DINAMIC-și-MODERN, decât… (totuși…) venerabilul Ludovic Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here