marți, martie 5, 2024
AcasăMainVIDEO. Ce știe Cîțu despre Teodorovici? Premierul către tulceni: "Felicitări, aţi salvat...

VIDEO. Ce știe Cîțu despre Teodorovici? Premierul către tulceni: „Felicitări, aţi salvat România de un spion rus! Aţi scos din Parlament un om care făcea foarte, foarte mult rău”

-

Sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe liberalii din acest judeţ al Dobrogei pentru că au „salvat România de un spion rus”. Deși nu a pronunțat vreun nume, ci a oferit doar un indiciu („fost senator de Tulcea”), este evident că șeful Guvernului s-a referit la fostul său inamic Eugen Orlando Teodorovici (PSD), cu care a dus un război aprig în mandatul 2016-2020, când amândoi erau senatori.

Florin Cîțu către liberalii tulceni: „Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea, şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”.

În legislatura trecută (2016-2020), Tulcea a trimis în Senat doi reprezentanţi, ambii de la PSD:

  • Eugen Orlando Teodorovici, fost ministrul de Finanțe în guvernele lui Dragnea
  • Ion Ganea, traseist, fost membru al UNPR şi PMP.

Despre Ganea, presa a scris că a fost ofiţer de informaţii în cadrul unui serviciu de contraspionaj în perioada fostei Securităţi, până în 1989.

- Advertisement -

Dar referirea la „spionul rus” nu-l vizează pe Ion Ganea, ci pe Orlando Teodorovici, pe care Cîțu l-a acuzat de multe ori că susține interesele Rusiei pe diverse canale, inclusiv la Banca Internațională de Investiții (BII), controlată de Moscova.

Pe 28 martie 2019, Florin Cîțu scria pe Facebook despre conexiunile lui Teodorovici cu rușii, precum și despre deplasarea acestuia la Varadero (Cuba), via Moscova. Cîțu punea și întrebări retorice, de genul: directorul BII „i-a transmis ordinul de la Moscova și Orlando a executat imediat?”.

Orlando Teodorovici a ocupat locul 1 pe lista PSD pentru Senat și la alegerile din 6 decembrie 2020, dar n-a obținut încă un mandat. Deși PSD a obținut cele mai multe voturi în Tulcea, Teodorovici a pierdut mandatul la redistribuire. Nici PNL, partidul clasat al doilea, n-a obținut un mandat de senator în județul de la gurile Dunării. Cele două mandate de senator de Tulcea au revenit partidelor de pe locurile 3 (USR-PLUS) și 4 (AUR).

- Advertisement -

VIDEO: Referirea lui Cîțu la „spionul” Teodorovici, de la minutul 32:50

Postarea lui Florin Cîțu din 28 martie 2019

„De ce nu plătește «Orlando de la Varadero» taxe și impozite în România, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc.

Astăzi despre caracterul penal al faptelor lui Teodorovici. Bineînțeles în legătură cu BII, banca lui Putin.

Vă arăt, cu documentele oficiale, cum a premeditat Orlando de la Varadero, cel cu escală la Moscova, întreaga operațiune BII.

Am lăsat ce era mai important pentru această postare. Judecați și voi dacă nu merită să meargă la pușcărie.

La 1 iulie 2015 a fost semnat de guvernul României protocolul de modificare a Acordului privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului acesteia. A fost introdus în ședința de guvern de ministrul finanțelor publice de atunci… ghiciți cine? Oralndo de la Varadero, bineînțeles.

De ce era interesat Orlando să facă asta atunci? Citind protocolul înțelegeți imediat:

1. Reprezentanţii membrilor Băncii în Consiliul guvernatorilor Băncii, precum şi supleanţii lor beneficiază de următoarele privilegii şi imunităţi pe timpul îndeplinirii de către aceştia a obligaţiilor de serviciu pe teritoriul fiecărui stat membru al Băncii:

a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acţiunile întreprinse de către aceştia în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Această imunitate nu se aplică în privinţa răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;

b) scutiri vamale privind bagajul personal identice cu cele care se acordă funcţionarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv;

c) scutirea de la plata taxelor şi impozitelor directe privind orice sume băneşti care se plătesc reprezentanţilor sau supleanţilor acestora de către statul membru care i-a desemnat;

d) scutirea de orice obligaţii de stat.

Asta bombă.

Eugen Teodorovici CARE în ACEST moment este guvernator al BII NU este obligat să plătescă nicio taxa și niciun impozit în România. Să dezmintă el public dacă nu este adevărat.

Să fie clar. În timp ce Teodorovici ne cocoșează cu taxe și impozite, persoane fizice și juridice, el nu plătește nimic statului român. Eugen Teodorovici este singurul român care are imunitate de două ori, una de la Parlamentul României și alta de la banca lui Putin.

Dar cum a devenit Orlando guvernator în această bancă? Cu premeditare.

În iulie 2015 a introdus în ședința de Guvern protoculul cu BII.

Foarte important, până în 15 noiembrie 2018 România era reprezentată conform hotărârii nr. 1091/2007 astfel «un secretar de stat și un director general din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor, nominalizați prin ordin al ministrului economiei și finanțelor». Orlando nu avea NICIO legătură cu BII până acum câteva luni.

Dar, pe 14 noiembrie 2018 Orlando cu escală la Moscova se întâlnea cu președintele BII.

Pe 15 noiembrie 2018, la o zi după întâlnirea cu președintele BII, Guvernul României, la propunerea lui Orlando, aprobă în ședința de guvern hotărârea nr. 921/2018 prin care se SCHIMBĂ reprezentarea României la BII astfel: «Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, iar supleantul său este o persoană desemnată de ministrul finanțelor publice».

Mai clar. La o zi după ce se întâlnește cu președintele BII, Orlando se înscăunează guvernator în această bancă. Cu ce l-a convins președintele rus al BII? Salariul? I-a transmis ordinul de la Moscova și Orlando a executat imediat? Așteptăm să ne spună instituțiile statului.

Dar să vedem ce s-a discutat la întâlnirea din 14 noiembrie când Orlando încă nu era guvernator al BII: «The discussion participants paid special attention to key agenda issues of the upcoming first meeting of the IIB Board of Governors to take place în December. În particular, the parties discussed the prospects for the Bank’s headquarters relocation to Budapest and the new IIB Capitalization Program. It was specifically emphasized unanimous support of decisions on these strategic issues by all IIB shareholder states, including România».

Să recapitulăm. Pe 14 noiembrie, Teodorovici se întâlnește cu președintele băncii BII. Teodorovici nu este în conducerea băncii încă, DAR discuta agenda întâlnirii de la Varadero din 3-4 decembrie 2018. În ce calitate?? Pe 15 decembrie se autonumește în conducerea băncii pentru a putea PARTICIPA la întâlnirea guvernatorilor de la Varadero, Cuba.

Pleacă în Cuba în perioada 1-4 decembrie, în același timp în care are loc și întâlnirea guvernatorilor BII. Ascunde călătoria în Cuba și aflăm pe surse. Spune că nu a fost la întâlnirea guvernatorilor, deși la discuția din 14 noiembrie a discutat agenda întâlnirii de la Varadero și a dat asigurări că România susține mutarea sediului băncii de la Moscova la Budapesta.

De ce nu a zis nimic niciodată public despre faptul că România susține acest off-shore în inima UE? Tot de la Moscova i s-a spus să amâne lista neagră a off-shorurilor în ședința ECOFIN în care a făcut de râs România?

Și nu este tot. Penal este altceva. Eugen Teodorovici nu are voie, conform articolului 71 din Constituție, să ocupe funcții remunerate, altele decât în Guvern.

«(2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului.»

Asta înseamnă că Teodorovici ÎNCALCĂ LEGEA DIN NOU. De ce? Pentru că poate și nu-i mai este frică de nimeni și de nimic. Instituțiile statului care ar trebui să-i protejeze pe români și interesul național de agenți ai altor state, acum îl protejează pe el.

Îl somez public să prezinte fluturașul de la BII.

P. S. În acest moment, Orlando are imunitate diplomatică acordată de Rusia, este imposibil să-l facem să răspundă pentru faptele sale până nu-i dăm jos de la guvernare.

Surse: BII comunicat, 14 noiembrie 2018, Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică, Hotărârea nr. 1091/2007 privind numirea reprezentanților în Consiliul Băncii Internaționale de Colaborare Economică (BICE) și în Consiliul Băncii Internaționale de Investiții (BII), cu sediile la Moscova, Constituția României.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD-istul Gheorghe Nichita, fost primar al Iașiului, iese din pușcărie după 11 luni, deși a fost condamnat la 5 ani! A luat șpagă 1,6 milioane de euro din fonduri UE

* Românul ucis în Marea Arabiei era comandantul navei. Autorul crimei: Iranul! Armata statului islamic a atacat cu drona, lângă Oman

* Mălin Bot îl dă în judecată pe Ion Cristoiu și-i cere 150.000 de euro după ce acesta a repetat de zeci de ori la TVR 1, în mod mincinos, că ar fi un infractor care scuipă oamenii pe stradă

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Caz cutremurător la Galați: o femeie a fost omorâtă cu bâta de fostul cumnat pe motiv că era vrăjitoare!

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe

* Cea mai rușinoasă zi din istoria fotbalului românesc: FCSB, CSU Craiova și Sepsi, eliminate de echipe din Kazahstan, Albania și Slovacia! Pentru asta a fost boicotată Olimpiada?!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Probabil ca securistul ganea e printre cei ce l-au informat pe catu ca teodorovici e spion rus..😉Dar ,acum e la privat,dar dancila,stefan ciordache si badalau NU lucreaza la privat,ci angajati in functii de conducere sau consilieri de guvernator BNR ,pe banii nostri,ai prostimi,nu dle Cartianu?Reactia plina de fastaceli a lu catu ,la aflarea vestii ca Mugur Isarescu,guvernatorul care si-a tras salariu baban tocmai in 2020,in stare de urgenta,cu catu minstru de finante,arata ca are niste datorii vechi de platit lui Isarescu,din vremea studiilor in SUA…

  2. Nu se întreabă nimeni de ce se tot „deputățește” (Sic!) acest „băiat-de-la-discotecă” („Băse” dixit!) TAMAN (!!!) înnn… județul TULCEA, care-iii… atât de INTERESANT pentru RUȘI, NU NUMAI pentru că acolo locuiește consistenta minoritate aaa… RUȘILOR-lipoveni???!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -