SUPER TUESDAY. Joe Biden e mare favorit să-l înfrunte pe Donald Trump. A câștigat în cel puțin 8 state din 14

2
536
Joe Biden - Bernie Sanders

Joe Biden (77 de ani) a câștigat clar prima șarjă pentru alegerile pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA. Dintre cele 14 state în care democrații s-au înfruntat în „Super Tuesday”, Biden a câștigat cel puțin 8. Principalul său adversar, Bernie Sanders (78 de ani), are deja un handicap major.

Joe Biden a câștigat alegerile în 8 state: Arkansas, Massachusetts, Minnesota, Tennessee, Oklahoma, Alabama, Carolina de Nord și Virginia.

Bernie Sanders a câștigat în trei state: Utah, Colorado și Vermont.

Rezultatul din California, statul cu cei mai mulți reprezentanți, nu a fost comunicat oficial, dar Associated Press îl dă ca învingător pe Bernie Sanders.

Rezultatele provizorii au arătat că tot Biden și Sanders s-au luptat pentru primul loc și în Texas și Maine.

Michael Bloomberg (78 de ani), fostul primar miliardar din New York, pare să fi câștigat în Insulele Samoa Americane.

Elizabeth Warren (70 de ani) și Tulsi Gabbard (38 de ani) nu au câștigat în niciun stat.

Alți trei candidați, Pete Buttigieg (38 de ani), Amy Klobuchar (59 de ani) și Beto O’Rourke (47 de ani), s-au retras din cursă și au anunțat susţinerea pentru Joe Biden.

„Este o seară bună! Şi se pare că va deveni şi mai bună! Nu se numeşte degeaba «Super Tuesday»”, a declarat Joe Biden în faţa susţinătorilor săi din Los Angeles (California).

Fost senator timp de 36 de ani (1973-2009) și vicepreşedinte al SUA în cele două mandate ale lui Barack Obama (2009-2017), Joseph Biden se bucură de sprijinul puternic al unei largi coaliții de alegători, inclusiv femei și bărbați, albi și negri, cu sau fără studii universitare, și al celor care se considerau liberali sau moderați.

În ciuda rezultatelor de marți, senatorul socialist Bernie Sanders s-a declarat optimist, în fața săi din statul Vermont: „Vă spun cu încredere absolută, vom câştiga nominalizarea democrată şi vom învinge cel mai periculos preşedinte din istoria ţării noastre”.

În „Super Tuesday”, Partidul Democrat a organizat alegeri în 14 state americane (Alabama, Arkansas, California, Carolina de Nord, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia) şi în Insulele Samoa Americane.

„Super-marţea” alegerilor reprezintă cea mai mare miză în eforturile pentru obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. În total, marţi au fost alocate voturile a 1.357 de delegaţi.

Candidatul Partidului Democrat, care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump în „finala” prezidenţială, va fi desemnat în iulie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Barometrul IMAS pe februarie: PNL 40,7%, PSD 25,8%, USR-PLUS 13,5%. Celelalte partide sunt sub pragul de 5%

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

2 COMENTARII

  1. A castigat ce, alegeri interne?FAVORIT IN PARTIDUL SAU ,CACI PANA LA AMERICANII DE RAND E O CALE LUNGA,CAT AMERICA! Si daca mai continua mult anarhia de extrema stanga sustinuta tacit de democrati,sigur va fi aruncat la cos la alegeri !!Americanii muncitori nu vor haos si distrugeri ,vorbe frumoase despre libertati,cand ei isi vad locurile de munca distruse si de pandemie si de anarhistii sustinuti puternic de criminalul chinez si de cel rus,doi dictatori ce pot conduce doar prin haos si divizarea occidentului!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here