Super-Messi! Super-Ajax! Artistul și mașina de fotbal. Liga Campionilor și-a desemnat două semifinaliste

1
1322
Golul calificării, marcat cu capul de fundașul De Ligt (19 ani)

Primele două semifinaliste ale Champions League au fost desemnate, marți seară, în urma a două meciuri de mare clasă. FC Barcelona și Ajax Amsterdam s-au calificat, Manchester United și Juventus Torino se opresc în „sferturi”.

Rezultatele serii:

  • FC Barcelona – Manchester United 3-0. Goluri: Messi (16, 20), Coutinho (61). În tur: 1-0.
  • Juventus Torino – Ajax Amsterdam 1-2. Goluri: Cristiano Ronaldo (28) / Van de Beek (34), De Ligt (67). În tur: 1-1.

La Barcelona a fost un recital al lui Lionel Messi. Starul argentinian a marcat de două ori, dar a mai făcut 5-6 faze uluitoare. Pentru ca triumful Americii de Sud să fie total, a încris și brazilianul Coutinho un gol de poveste.

Marele șoc al „sferturilor” a fost la Torino. După 1-1 la Amsterdam, Juventus era favorită. Dar minunatul joc de pase al olandezilor a mai făcut o victimă: după vicecampioana Spaniei și deținătoarea Ligii Campionilor (Real Madrid), Ajax a eliminat și campioana Italiei (Juventus).

Ajax a obținut cele două calificări în deplasare: 4-1 la Madrid (după 1-2 pe teren propriu), 2-1 la Torino (după 1-1 la Amsterdam).

Cei 11 cu care a început Ajax: Onana (camerunez) – Veltman (olandez), De Ligt (olandez), Blind (olandez), Mazraoui (marocan) – Schone (danez), De Jong (olandez) – Ziyech (marocan), Van de Beek (olandez), David Neres (brazilian) – Tadici (sârb).

Juventus a plătit tribut faptului că s-a bazat doar pe Cristiano Ronaldo. Portughezul și-a făcut treaba (a marcat în ambele confruntări cu Ajax, după ce reușise tripla în returul cu Atletico Madrid), dar pentru restul echipei a fost secetă totală.

Ultimele două semifinaliste vor fi desemnate diseară (miercuri):

  • FC Porto – Liverpool (în tur, 0-2)
  • Manchester City – Tottenham (în tur, 0-1).

Împerecherea în semifinale:

  • FC Barcelona – Liverpool / Porto
  • Ajax Amsterdam – Manchester City / Tottenham.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Sunt mulțumit de jocul Barcelonei. Duc mingea în preajma careului şi marchează. Un Liverpool spaniol. E jocul care produce spectacol şi goluri multe în finală.

    Ajax e echipa momentului. Cum trebuie să joci ca să câștigi la Juventus. Haimanaua Cristiano Ronaldo a căzut în genunchi. Ajax e modelul de echipă al anului 1988.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here