Știți cine a închis Oborul? Chiar jupânul halelor, care v-a jefuit timp de 8 ani pentru o amărâtă de tarabă!

6
5405

Cei care-și vând marfa în halele Obor, dar și clienții lor au greșit adresa pentru revoltă: nu-i vinovat Orban pentru ceea ce li se întâmplă. Nici Orban, nici guvernarea PNL.

Orban n-a făcut altceva decât să pună în aplicare deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), condus de un medic: Raed Arafat.

La rândul lor, cei din CNSSU nu iau hotărârile de capul lor, că nu suntem în Coreea de Nord, ci se consultă cu reprezentanții cadrelor medicale din fiecare județ. Află cât de gravă e situația în fiecare zonă, câți oameni se prezintă la spitale cu forme de Covid, câți sunt la Terapie Intensivă și așa mai departe.

Adică, atunci când dau un verdict, acela e bine fundamentat și aprobat de epidemiologi experimentați în lupta cu această boală parșivă. Ei – după analizarea situației – știu de unde se poate lua cel mai ușor virusul.

Din păcate, piețele închise se află în topul infectărilor. De ce? Simplu. Pentru că nu toată lumea respectă regulile anti-epidemie.

De exemplu, mulți pun greșit masca: doar sub bărbie, de parcă acest Covid-19 ar ataca gușa; sau numai pe gură, ignorându-se total nasul (pe unde pătrunde de fapt virusul), din care se prelevează, până la urmă, chiar probele pentru test.

Deci, deciziile guvernanților sunt luate în acord cu medicii. Iar comercianții și clienții lor, când se îmbolnăvesc, dau fuga la acești medici și se plâng de multe ori că nu sunt locuri în spitale sau că sunt tratați în condiții improprii, chiar mizere. Să știe un lucru: medicii nu sunt buni numai când vor ei, medicii sunt buni și când nu le convine lor.

Acum, într-adevăr, nu le-a convenit decizia asta cu închiderea piețelor tip hală. Dacă, Doamne ferește, ar fi luat Covid, ar fi strigat că nu-i bagă nimeni în seamă, deși au sunat la ambulanță. Câtă vreme sunt sănătoși – să-i țină Dumnezeu așa! -, uită de medicii salvatori, ba chiar îi ponegresc, dar, în inconștiența lor, uită că, mai devreme sau mai târziu, tot la ei vor ajunge pentru o problemă medicală ce necesită rezolvare imediată.

N-ar strica puțin mai mult respect din partea fiecăruia dintre ei pentru medici, pentru asistente, pentru concetățenii uciși de Covid-19, pentru familiile lor îndoliate. Să se pună un pic în pielea lor. În mod sigur, nu le va mai arde de tărăboi.

Pe de altă parte, revolta „piețarilor” trebuia orientată înspre șeful lor. Sau nu-și cunosc șeful?! E adevărat, pe Orban îl văd zilnic la televizor și au impresia că el e capul răutăților.

Nicidecum. Ei – unii comercianți și clienți – poartă vina pentru nerespectarea regulilor. Ei și-au închis singuri halele. Dar nu numai ei. Și ei, și șeful lor, pe care, probabil, nu l-au văzut niciodată la față.

N-au de unde să-l știe, pentru că el e preocupat doar să-i mulgă de bani pentru o amărâtă de tarabă. În rest, Dumnezeu cu mila. Intri în hală și te-nfiori. Mă mir cum de Oborul mai funcționează în 2020, după ce, să nu uităm, a fost închis anul trecut pentru 6 luni în urma unei razii a inspectorilor ANPC.

Ce s-a descoperit acolo? Carne expirată, produse mucegăite, spații insalubre, plafonul de sticlă din clădire era într-o stare avansată de degradare, conform Știrilor Pro TV.

Comercianții au un șef care ar fi trebuit să se ocupe de modernizarea acestei bombe sociale. Îl cheamă Cristinel Ionel Rotaru. A fost ales de două ori președinte al Consiliului de Administrație. Ce-a făcut în 8 ani de zile, în afară de a dubla cheltuielile salariale în 2016, în plină epocă PSD, așa cum dezvăluia la acea vreme „Ziarul Financiar”?

Nimic. Zero barat. 8 ani de dezastru pentru Obor. Nicio modernizare cu fonduri europene, dar o închidere rușinoasă în 2019 a vechii hale, pentru condiții insalubre. De ce nu merg comercianții la el să-i ceară socoteală? Că de la ei își trage leafa grasă în fiecare lună domnul Cristinel Ionel!

E revoltător: în cei 8 ani de domnie ai lui Cristinel Ionel, perioadă în care a trecut prin sita tuturor premierilor PSD, de la „dottore” Ponta la „picata” Dăncilă, Oborul s-a închis pentru mizerie, în loc să fie redeschis la standarde europene în urma unor investiții în infrastructură.

I-am mai auzit pe unii comercianți sau clienți de-ai lor făcând paralele ridicole: hala e închisă, hypermarketurile sau supermarketurile sunt deschise. Cum să faci asemenea comparații? Trebuie să fii pur și simplu irațional.

Un hypermarket (Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora etc.) arată ca hala Obor? Să ne păstrăm simțul lucidității!

Acolo nu e mizerie, acolo nu colcăie șobolanii, acolo nu se înghesuie lumea într-atât de mult încât să ai impresia că asiști la jocul „lapte gros”, cu oameni care se călăresc unii pe alții. N-ai senzația că intri în fundul altuia, că dansezi „Lambada” printre tarabe în căutarea roșiei, ardeiului, prazului, castravetelui, cartofului, cu tarabagiii pe post de spectatori.

P. S. Hala e redeschisă, după ce s-au făcut improvizații de „levier” marca Becali-Maybach. Atât s-a putut realiza pentru moment. Că nu USR sau PNL au condus sectorul 2 din 2012 încoace, ci Onțanu și Toader de la PSD.

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. „Din păcate, piețele închise se află în topul infectărilor. De ce? Simplu. Pentru că nu toată lumea respectă regulile anti-epidemie”.

  Corect ar fi „in piete extrem de putini oameni respectau regulile”.
  Ne place sau nu, acesta este adevarul. Ca si in biserIci.

 2. Felul de a purta masca arata acum cat de mult inteleg cei ce o poarta pericolul in care traim de aproape 1 an! Masca sub nas sau sub barbie,ridicata cand trece politia sau cand intra respectivul sau respectivii in magazin este o dovada clara ca cei ce o poarta asa,o poarta ca pe un accesoriu necesar,nu pentru a se apara de virus,ci pentru ca asa sunt ordinele…din obligatie,de frica amenzilor.Atata timp cat exista astfel de smecheri,care nu cred in virus decat atunci cand ajung la reanimare,pericolul nu va trece si,oricat de multe restrictii vor veni,daca dupa ele se vor relaxa din nou smecherii la cafenele si petreceri private si alte asemenea ,nu se rezolva nimic! Chiar si cand vom avea vaccinul,sunt multi convinsi deja ca nu trebuie facut de catre adevarata grupare oculta mondiala,aceea ce arunca cu conspiratii de atata timp si care a contribuit prin actiunile sale la prelungirea pandemiei!

 3. „Din păcate, piețele închise se află în topul infectărilor.”

  Sa inteleg ca exista un studiu stiintific cu aceasta concluzie (sau e trasa de par?)
  Dorim sa-l citim si noi.

  Un link, ceva???

 4. Cauta in presa locala si ai sa vezi ca peste tot pietele au constituit focare. Astea sunt rapoartele DSP-urilor, astea ajung la Guvern.
  Ce s-a musamalizat au fost focarele din biserici. Si nu numai biserici ortodoxe ci si protestante. Stirile nu au ajuns la public pe motiv de GDPR.

  Nu cauta in presa centrala ca e saturata de minciunile pesediste si anunturile factorilor interesati, in speta celebra mafie a pietelor.

 5. „Adică, atunci când dau un verdict, acela e bine fundamentat și aprobat de epidemiologi experimentați în lupta cu această boală parșivă.” as fi extrem de curios sa aud explicatia pentru inchis totul la ora 21:00 si interzis iesit din casa dupa ora 23:00 si sa nu aud textul cu petrecerile ca este penibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here