marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsSperanțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită -...

Speranțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită – polul care reunește USR, PMP și Forța Dreptei. PSD, PNL și întregul sistem atacă noua alianță

-

Apariția Alianței Dreapta Unită – o coaliție formată deocamdată din USR, PMP și Forța Dreptei – a generat, la cald, două tipuri de reacții: renașterea speranțelor în rândurile electoratului pro-democrație și atacuri dintre cele mai diverse dinspre sistemul aflat la putere. Dacă oamenii crunt dezamăgiți de trădarea lui Iohannis și a PNL par să găsească un nou motiv de speranță, în schimb liberalii, PSD-iștii și tot aparatul de propagandă încearcă fie să ridiculizeze, fie să discrediteze inamicul apărut.

Alianța Dreapta Unită, lansată luni, la Parlament, de liderii USR, PMP și Forța Dreptei, va candida pe liste comune la europarlamentare – piatra de încercare a noii construcții. Lista va avea următoarea structură, în ordinea locurilor eligibile: 1. Dan Barna (USR), 2. Vlad Voiculescu (USR), 3. Eugen Tomac (PMP), 4. Vlad Botoș (USR), 5. Cristina Prună (USR), 6. Violeta Alexandru (Forța Dreptei).

Dacă lucrurile merg bine și Alianța Dreapta Unită are succes, construcția va merge înainte la alegerile parlamentare și, mai ales, la alegerile prezidențiale. Deși liderii celor trei partide n-au vorbit despre așa ceva, electoratul de dreapta își pune mari speranțe și au apărut deja nume vehiculate printre simpatizanți, persoane provenind mai ales din rândurile societății civile propuse pentru a fi susținute de această alianță.

Cei trei lideri ai partidelor intrate în alianță și-au expus crezul.

- Advertisement -

Cătălin Drulă, USR: „Această alianță reprezintă angajamentul nostru pentru reconstrucția României și o alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR

„Astăzi, în România, dreapta s-a unit. Am lansat Alianța Dreapta Unită, alături de PMP și Forța Dreptei.

Această alianță reprezintă angajamentul nostru pentru reconstrucția României și o alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR.

Anul viitor, regimul Iohannis-PNL-PSD va fi istorie. Au dus țara într-o criză profundă și vine nota de plată.

- Advertisement -

Economia noastră suferă, antreprenorii și investitorii sunt sufocați de taxe de către o guvernare care nu înțelege valorile unei economii libere și puternice. Milioane de români nu se mai ajung cu banii, sub o guvernare căreia nu i-a păsat de creșterile de prețuri.

Au fost interesați doar de cum să atace Justiția, să acapareze instituțiile și să le folosească împotriva opoziției democratice. Cum să își satisfacă baronii și specialii.

Dar orice putere abuzivă are un sfârșit. Noi suntem sfârșitul sistemului infractorilor, al complicităților ascunse, al răului făcut de această coaliție PSD-PNL în ultimii ani.

În 2024, arătăm că se poate și corect. Că se poate și demn. Se poate să muncești și să fii respectat. 2024 este lupta unei generații și vă aștept alături de USR și Alianța Dreapta Unită să construim schimbarea de care România are nevoie.“

Eugen Tomac: „Iohannis a trădat electoratul de dreapta. Sunt convins că românii vor veni într-un număr foarte mare alături de noi. România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei

„Sunt bucuros și deopotrivă onorat să anunț astăzi crearea Alianței Dreapta Unită, singura forţă politică ce poate cere cu capul sus votul românilor.

USR-PMP-Forța Dreptei vor forma opoziția unită, polul de dreapta ce va schimba din rădăcini anul electoral ce urmează!

Alianța Dreapta Unită se întemeiază pe valori puternice, cu respect pentru competență, pentru democrație, și mai presus de orice, cu respect pentru români.

Iohannis a trădat electoratul de dreapta. De aceea, sunt convins că românii ştiu să vadă dincolo de aparențe și vor veni într-un număr foarte mare alături de noi. România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei.

Doar împreună avem forța de a câștiga încrederea românilor ce așteaptă o alternativă de dreapta reală, nu una care face alianțe cu PSD oricând este comod.

Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o opoziţie unită, care va lupta cu toată forța împotriva structurilor politice ce se hrănesc doar prin minciună, manipulare și demagogie.

De acum, românii au altă soluție, cea dreaptă!

Uniți pentru România!“

Ludovic Orban, Forța Dreptei: „PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi”

„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…).

Astăzi, speranța renaște în România. Astăzi, orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în țara asta o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă. Astăzi, toți acești oameni au o soluție!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Falsificarea bugetului: Guvernul PSD-PNL a inventat o nouă sursă de venituri fictivă, pentru a putea crește cheltuielile statului pe 2024! S-au trecut din pix încasări de 10,5 miliarde lei din „digitalizare”!

* În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* EDITORIAL CARTIANU: La Canal!

* S-a făcut Polul de Dreapta! USR, PMP și Forța Dreptei vor participa împreună la alegeri. Românii au alternativă la blocul toxic PSD-PNL și la extremiștii AUR/Șoșoacă

* Șoșoacă, văzută de „Le Figaro”: „Vulgară, agresivă, injurioasă, brutală, demagogă. Insultă şi vociferează”

* EDITORIAL PAPAHAGI: De ce sunt furioși domnii Aligică și Neamțu?

* Statul român nu mai găsește documentele privind detenția și moartea martirului Iuliu Maniu! De căutarea osemintelor a și uitat

* Actorul Marius Manole îl dă în judecată pe Ciutacu: „Un mincinos notoriu, plătit din banii partidelor! Un nesimțit vândut, care a insinuat că aș fi câștigat bani de pe urma lui Vlad Voiculescu“

* EDITORIAL PALENCSAR: Spitalul în care viața pacientului se termină când i se termină și banii

* S-a umplut paharul: Europa discută suspendarea din UE a Ungariei, care face jocurile Rusiei! „Poziția lor este împotriva Europei. Este o ciocnire a ideologiilor“

- Advertisement -

15 COMENTARII

 1. Mă întreb ce fel de alianță de dreapta mai e și asta, Orban fost președinte de partid și-a dat jos propriul guvern, usr a făcut același lucru, Tomac conform legii nu este președinte de partid, atunci ce mai discutăm, este o alianță de trădători, până acum am votat cu partide de dreapta, de acum nu voi mai merge la vot, nu are niciun sens, Dumnezeu să ajute Romania căci românii o trădează!!!

  • Corect este „casierie”. Va las pe voi sa va bucurați până mai puteți. Trupa este subțire, să recunoaștem. I-am văzut la televizor, parca erau trupa Muppets Show. Ludovic Orban n-a suflat o vorba despre faptul ca în timpul cit a fost șef la PNL partidul a coborât sub procentele PSD. Deci PNL a pierdut pe mîna lui Ludovic Orban.
   Eu sint mai greu de cap și încă n-am priceput: unde este „dosarul politic Tomac”? Ne spune domnul Drulă?

  • Catalin Drula ar fi cea mai fireasca alegere. Am o parere excelenta despre el: este destept, corect, are un caracter puternic. Dar este prea indreptat spre concret. Ar fi un premier excelent. Dar un presedinte, pe langa convingeri ferme, inteligenta si caracter, ar trebui sa fie mai talentat in domeniul comunicarii, propagandei.
   In USR sunt multi oameni cu calitati, ca si in celelalte doua partide, dar apartenenta la un partid ar ingusta zona simpatizantilor.
   Cred ca ar trebui sa se indrepte spre candidat din din societatea civila. O personalitate deja cunoscuta si apreciata, carismatica, inteligenta, care a dovedit curaj si caracter. Exista unele variante, mi-ar placa sa ma intrebe si pe mine.
   Nu as avea curajul sa spun da, dar as spune nu, acolo unde trebuie nu!

   • In genul Radislaw Sikorsky.
    1. Nobil de vita veche.
    2. Familie ilustra intrata in modernitate.
    3. Nationalist autentic, expresie a celei mai autentice fibre nationale.
    4. El insusi o valoare.
    5. Sa stie care sunt dusmanii tarii si ai poporului.

    Daca apare unul de genul asta toata secta comentatorilor va arunca cu chestii in ventilatorul pornit, iar stampilatorii vor bate matanii de frica ca s-ar putea sa-i puna asta la munca.

    • Daca e bun Cristian Diaconescu inseamna ca nu e bun Eugen Tomac si viceversa. Cei doi „impart” PMP in 2 factiuni, cam la fel ca PNTCD aripa Pavelescu (impostor) si PNTMM (valabil).
     Vezi ca se supara domnul Drula, care l-a cooptat pe dl. Eugen Tomac in formatiunea lor numita The Muppet Show.

 2. Cunoaștem tovarăși, „niște golani”, „huligani”, legionari”, „moșieri”, „dujmani ai poporului”, „măi animalele” …😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Nervozitatea ucigasilor democratiei vine si din cauza protestelor ce au izbucnit in Serbia dupa falsificarea alegerilor in purul stil sovietic…plus in Slovacia,unde oamenii protesteaza impotriva intentiei desfiintarii DNAului lor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -