marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsFalsificarea bugetului: Guvernul PSD-PNL a inventat o nouă sursă de venituri fictivă,...

Falsificarea bugetului: Guvernul PSD-PNL a inventat o nouă sursă de venituri fictivă, pentru a putea crește cheltuielile statului pe 2024! S-au trecut din pix încasări de 10,5 miliarde lei din „digitalizare”!

-

Guvernul PSD-PNL aplică și pentru 2024 rețeta de anul trecut, care a dus la deficitul-record și creșterea taxelor din acest an, falsificând proiectul de buget unde sunt umflate încasările pentru a se putea mări cheltuielile statului, atrage atenția Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei din partea USR. Pe lângă umflarea creșterii economice prognozate și supraestimarea colectării de taxe a fost inventată o nouă rubrică: „Venituri suplimentare realizate din digitalizare“. Așa ceva nu există.

Cheltuielile statului vor atinge în 2024 un nivel istoric, fără precedent în existența României. Pentru a putea consuma atât de mult, Guvernul PSD-PNL a recurs din nou la trucarea bugetului, supraestimând masiv încasările. Adică s-au fixat niveluri nerealiste de venituri, pentru că în funcție de acestea se pot stabili și cheltuielile. Acestea vor crește cu 9% față de 2023, când deficitul țării este exploziv – 6% din PIB, deși în România au intrat miliarde de euro de la UE (aproximativ 4% din PIB).

În 2024, deficitul estimat de Guvernul Ciolacu va fi de 86,6 de miliarde de lei, adică de 5% din PIB. În realitate, veniturile fiind din nou mult supraestimate, ne vom confrunta din nou cu deficit scăpat de sub control, pe care PSD-PNL îl vor acoperi din împrumuturi externe și noi taxe impuse mediului privat.

Printre jongleriile făcute de Ciolacu și oamenii săi, ca să-și acopere această nenorocire care bagă România în faliment, se numără și inventarea unei rubrici noi de încasări, „venituri suplimentare încasate din digitalizare“ – ceva abstract, care n-a mai existat până acum și în dreptul căreia sunt estimate 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

- Advertisement -

Claudiu Năsui, singurul membru al vreunui Guvern al României posesor de CFA (Chartered Financial Analyst, adică atestat dedicat analiștilor financiari recunoscut la nivel mondial), a identificat această scamatorie și a explicat ce înseamnă asta.

Claudiu Năsui: „Ca să înțelegeți în ce hal de prost au făcut bugetul pe 2024, au inventat o linie nouă de venituri doar ca să facă loc la cheltuielile pe care tot ei le cresc”

„Au inventat o linie de venituri fictive ca să umfle bugetul pentru 2024.

- Advertisement -

Pentru prima dată în istoria României, bugetul va avea o linie de venituri complet fictivă adăugată doar ca să iasă veniturile și deficitul bine.

Da, ați citit corect. Nu e o exagerare.

Iată mai jos dovada cea mai clară că au măsluit bugetul ca să iasă cifrele.

Ca să înțelegeți în ce hal de prost au făcut bugetul pe 2024, au inventat o linie nouă de venituri doar ca să facă loc la cheltuielile pe care tot ei le cresc.

Vă ziceam zilele trecute cum au politicienii interesul să umfle estimarea veniturilor pentru a face loc cheltuielilor în buget. Dacă se realizează sau nu acele venituri, nu e problema lor. E problema noastră. Ei doar vor da din umeri după care vor crește împrumuturile și vor mări taxele. Pentru ei, timpul trece, leafa merge în continuare.

De obicei această umflare se făcea din prognoze greșite. De exemplu prognozau „greșit” creșterea sau inflația și de acolo apăreau miliarde în plus pe care le puteau aloca oriunde voiau ei.

Problema și acolo e că ajungi cu niște prognoze de râd și curcile de tine. Așa că ce s-au gândit să facă?

Au inventat o linie nouă în buget care se numește: «Venituri suplimentare încasate din digitalizare» și au pus acolo o sumă colosală de 10.5 miliarde de lei.

O «sursă» de venituri care n-a existat niciodată și nu e clar cum ar funcționa. Impozitul pe profit, pe venit, taxa pe valoare adăugată, contribuția pe X pe Y, toate sunt surse de bani. Statul le ia de undeva. Intră niște bani în trezorerie. Dar încasări din digitalizare ce sunt? Doar un nou mod de a minți cu zâmbetul pe buze.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Baronul Buzatu (PSD) și-a făcut planul după gratii: va încerca să fugă în Ecuador, împreună cu amanta-secretară, imediat ce scapă din arestul preventiv!

* S-a făcut Polul de Dreapta! USR, PMP și Forța Dreptei vor participa împreună la alegeri. Românii au alternativă la blocul toxic PSD-PNL și la extremiștii AUR/Șoșoacă

* Crimele conspiraționiștilor: un bebeluș de 7 luni a murit de rujeolă după ce a luat virusul de la fratele său de 3 ani, nevaccinat

* Șoșoacă, văzută de „Le Figaro”: „Vulgară, agresivă, injurioasă, brutală, demagogă. Insultă şi vociferează”

* EDITORIAL PAPAHAGI: De ce sunt furioși domnii Aligică și Neamțu?

* PNL a plătit 1.000.000 de euro din bani publici către Digi 24, articolele primite nefiind marcate ca publicitate

* Statul român nu mai găsește documentele privind detenția și moartea martirului Iuliu Maniu! De căutarea osemintelor a și uitat

* Actorul Marius Manole îl dă în judecată pe Ciutacu: „Un mincinos notoriu, plătit din banii partidelor! Un nesimțit vândut, care a insinuat că aș fi câștigat bani de pe urma lui Vlad Voiculescu“

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Hotii pnl+PNL+udmr sunt ticalosi imbuibati, fac totul sa ramana la butoane ca sa poata jefui țara ca si pana acum. REGIMUL CRIMINAL e sprijinit de mass media vandute, slugi ca A3, Digi24, RTC, HNews si ceilalti care sug de la buget alaturi de nemernicii care distrug tara

  2. Covrigarul ne vinde gogoși de 2 miliarde de euroi 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Greșit. Eu treceam la venituri banii furați de turturel si turma lui de la TVR (nu e performanta personala ca el e la capitolul etajul și santajul, se întâmplă de 35 de ani)

  4. bugetului este o gluma pentru partidul stat. Numai prin minciuna stiu ei sa stapaneasca. Ati vazut reactia celui care se crede lider saracul la intrebarile rare ale unei prese cumparate despre primaria capitalei. Asta este nivelul, jos de tot si el nu intelege.
    De cate ori se mai lasa pacalit poporul roman de acest partid pardon cancer politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -