Spaima lui Prigojin: „Tensionata armată ucraineană se va dezlănțui de la stânga la dreapta pe flancuri, dar și în centru, va pătrunde în teritoriul LPR, va mătura Luganskul, Krasnodonul, apoi va intra în Rusia. Va cădea și Crimeea”

0
2319
Evgheni Prigojin

Conflictul dintre Evgheni Prigojin, fondatorul PMC Wagner, și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, este în plină desfășurare. Cel supranumit „bucătarul lui Putin” îl avertizează pe șeful armatei invadatoare că, în cazul în care gruparea lui de mercenari nu va fi alimentată cu arme și muniție, Rusia va pierde în totalitate războiul declanșat în urmă cu un an împotriva Ucrainei.

Întregul scandal a pornit de la Prigojin. Nervos din cauza pierderilor înregistrate pe frontul din Donbass, acesta i-a acuzat și descalificat pe generalii lui Șoigu. I-a făcut mizerabili și incompetenți, fiindcă trupele coordonate de ei au eșuat sau n-au participat deloc la acțiuni ofensive în zonele ce le-au fost arondate pe câmpul de bătălie. Astfel, mercenarii din PMC Wagner s-au văzut nevoiți să facă treaba în locul armatei.

În acest moment, gruparea paramilitară a lui Prigojin nu mai beneficiază de provizii suficiente din partea armatei ruse. Drept urmare, a început să sufere înfrângeri catastrofale pe toate liniile. Invadatorii, în ansamblul lor, n-au izbutit să cucerească până acum integral nicio regiune a statului invadat. Luptele sunt în plină desfășurare în cele mai fierbinți puncte din autoproclamatele „republici populare” Donețk și Lugansk, anexate de Putin „prin decret” anul trecut alături de Herson și Zaporojie, după ce procedase la fel cu Crimeea în 2014.

„Dacă PMC Wagner se rostogolește acum, atunci în istorie se va întâmpla următoarea situație: frontul se va prăbuși până la granițele rusești” 

Avertismentul lui Prigojin, menit să rezolve problema „foamei de muniție”, este lansat după ce războinicii săi s-au apropiat de orașul-fortăreață Bahmut din regiunea Donețk. L-au înconjurat în mare parte de la stânga la dreapta, dar nu suficient pentru a-i determina pe ucraineni să se retragă pe alte poziții defensive. Armata lui Zelenski deține în continuare controlul asupra urbei, în care mai trăiesc circa 4.000 de locuitori din cei 75.000 câți erau înainte de declanșarea „operațiunii speciale”.

Semnalul de alarmă al lui Evgheni Prigojin, preluat de site-ul Obozrevatel.com: „Dacă PMC Wagner se rostogolește acum, atunci în istorie se va întâmpla următoarea situație: este de înțeles că frontul se va prăbuși până la granițele rusești, poate și mai departe. În general, situația va fi nefavorabilă pentru toate formațiunile paramilitare care «protejează interesele‘ Rusiei. Și astfel, tensionata armată ucraineană se va dezlănțui de la stânga la dreapta pe flancuri, precum și în centru, va pătrunde în teritoriul «LPR» (autoproclamata Republică Populară Lugansk – n. red.), va mătura Luganskul, va mătura Krasnodonul (referire la Sorokino, un oraș din regiunea Lugansk – n. red.), apoi va intra pe teritoriul Rusiei. Armata a fost forțată să încerce să stabilizeze frontul, iar flancurile au căzut. Apoi a căzut acolo și Crimeea. Sunt multe alte cataclisme”.

Prigojin dă de înțeles că doar „wagneroviții” săi au „stabilizat situația” în prezent pentru armata rusă pe frontul de război din Ucraina. În același timp, el îl întreabă pe Șoigu dacă nu cumva încearcă să se lepede definitiv de „Wagner” pentru a avea pe cine învinovăți pentru insuccesele din așa-zisa „operațiune militară specială”.

În urmă cu câteva zile, conform site-ului Obozrevatel.com, șeful PMC Wagner a propus ca blogger-ul Aleksei Stoliarov, ginerele lui Serghei Șoigu (ministrul rus al Apărării), să fie trimis în zona operațiunilor militare. Asta, după ce beizadeaua n-a fost mulțumită de prestația mercenarilor, denumindu-i „Bovinele-Z”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here