“Șpaga percepută pe filiera asta de Ponta era mai mică. Hrebenciuc voia mai mult pentru el”. Cum descrie fugarul Rizea relația dintre Ponta și Ghiță (toți trei, deputați PSD)  

0
3367
Cristian Rizea a turnat tot în emisiunile Ancăi Alexandrescu. Fosta purtătoare de cuvânt a PSD și confidentă a lui Dragnea a dat impresia, în emisiune, că știe mai multe decât invitatul

Fugarul Cristian Rizea, fost deputat PSD și președinte al PSD Diaspora, a făcut acuzații grave la adresa ex-premierului Victor Ponta, despre care spune că ia șpăgi, că se bucura la ciubucuri mărunte când pleca din țară și că atârna la banii lui Sebastian Ghiță. Într-unul din episoadele denunțurilor pe care le face în direct, la Realitatea Plus, în emisiunile Ancăi Alexandrescu – fosta purtătoare de cuvânt a Guvernului PSD –, Rizea a povestit că trebuia să dai mită ca să ajungi la premierul Ponta. Iar valoarea șpăgii era mai mare sau mai mică, în funcție de intermediar, pentru că pe lângă banii pentru Ponta mai trebuia plătit și “combinatorul”.

Rizea, refugiat la Chișinău după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România, îi dă pe foștii camarazi “în primire”, furios că ei “s-au aranjat”, iar pe el l-au lăsat să fie condamnat.

“Ghiță a fost borseta domnului Ponta permanent. În orice deplasare apărea și el, discret, venea să achite notele de plată de la hotel, de la restaurant, ce mai era pe acolo de rezolvat“

Iată acuzația că Ponta lua mită, ca premier, una din firmele care au plătit fiind, spune Rizea, compania de construcții Straco: „(…) Apropo, când am vorbit de firma Straco și de Ponta și de cei care au sponsorizat vizita lui Tony Blair, acel event pe care DNA nu vrea să îl finalizeze… Viorel Hrebenciuc a fost cel care i-a dus pe cei de la Straco înaintea mea la Victor Ponta, iar cei de la Straco, că am povestit în postarea de ieri de Vlad Stoica, de cafeneaua French Bakery, de lângă guvern… Au venit la mine, știți de ce? Pentru că șpaga percepută pe filiera asta de Victor Ponta era mai mică! Hrebenciuc voia mai mult pentru el, asta era diferența!“.

Într-o altă parte a denunțului său, Cristian Rizea a descris relația dintre Ponta și Sebi Ghiță, milionarul făcut scăpat din România în decembrie 2016, imediat după victoria PSD în alegerile parlamentare. „Ponta niciodată nu și-a asumat, a vrut să țină așa…, privit cu superficialitate, când îl întreba cineva public, când noi știm că Ghiță a fost borseta domnului Ponta permanent. Eu am relatat în volumul doi, o să vedeți întâlniririle de la Roma, zilele de naștere ale Dacianei Sârbu, din 15 ianuarie, dacă nu mă înșel, locațiile unde se cazau, hoteluri, la Roma… Cel mai luxos hotel din Roma. Eu am participat la mai multe întâlniri în acele perioade, eram… Conduceam PSD Diaspora și Victor Ponta mă punea chiar să organizez întâlniri cu comunitățile sau cu reprezentanții partidelor de stânga din țările respective ca să-și facă și el o cursă auto, ba ziua de naștere a soției sale… Și rămâneam surprins să-l văd pe Ghiță că, hop, apărea și el, în orice deplasare apărea și el discret, venea să achite notele de plată de la hotel, de la restaurant, ce mai era pe acolo de rezolvat. Ghiță era în tot și în toate. Ponta ținea mereu cont de ce zicea Ghiță, era prezent la orice întâlnire, fie că vorbim de 2012, la Dubai, la un celebru hotel… Relatez cine era acolo! Tot ei hotărau listele USL, ale primului guvern USL, Ghiță era acolo prezent. Era nelipsit la întâlnirile de la Cornu, la înființarea primului guvern USL condus de Victor Ponta, nu exista nicio întâlnire importantă fără el!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.