„Soțul meu, ne vezi din paradis?” S-a născut fiul lui Li Wenliang, medicul-erou care a lansat alarma despre Covid-19 și pe care l-au pedepsit comuniștii chinezi

0
3244

Li Wenliang a murit la începutul lunii februarie de coronavirus,  după ce a lansat alarma despre apariția viruslui ucigaș. Soția sa a născut acum al doilea fiu al lor și îi transmite un mesaj: „Soțul meu, ne vezi din paradis?”.

A murit la doar 33 de ani, răpus de virusul a cărui existență a dezvăluit-o înaintea tuturor. Li Wenliang nu mai este, dar soția sa a născut al doilea copil al lor și îi transmite un mesaj emoționant pe WeChat: „Soțul meu, ne vezi din paradis? Ultimul cadou pe care mi l-ai făcut s-a născut astăzi. Voi lucra din greu pentru a-i iubi și proteja pe fiii noștri”.

Fu Xuejie este soția lui Li Wenliang și acesta este modul său de a anunța nașterea celui de al doilea fiu al medicului-erou care a plătit cu viața lupta împotriva Covid-19. Ea a născut într-un spital din Wuhan.

Li Wenliang a fost primul cadru medical care a avut curajul să rupă tăcerea impusă de autoritățile chineze asupra pericolului reprezentat de coronavirus. De specialitate medic oculist, s-a numărat printre cele 8 persoane care la sfârșitul lunii decembrie au fost anchetate și amendate de poliție pentru că ar fi difuzat „știri false” despre apariția unei misterioase boli respiratorii, care nu răspundea la tratamentele clasice. El intrase în posesia raportului scris de directorul secției de urgențe de la spitalul central din Wuhan, care spunea că o pacientă cu simptome respiratorii era suspectă de SARS coronavirus.

Alertat de acest cuvânt, SARS, Li l-a subliniat și l-a trimis unui fost coleg de facultate, care lucra într-un alt spital din Wuhan. Raportul a ajuns într-un chat de lucru al medicilor din Wuhan, pentru ca mai apoi să fie publicat pe rețelele de socializare. Ca urmare, în data de 3 ianuarie 2020, Li a fost anchetat, intimidat și amendat de poliție pentru că „a făcut comentarii false pe internet”.

Lucrând într-o secție care se ocupa de îngrijirea bolnavilor de coronavirus, Li Wenliang s-a infectat și el și a murit în data de 6 februarie, la doar 33 de ani, lăsând în urmă o soție însărcinată și un copil de 5 ani.

După moartea sa, autoritățile chineze le-au dat câte o medalie lui și altor 32 de persoane, pentru a le mulțumi pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut în lupta cu virusul.

Cât era în viață, nu i-au dat însă medalii, ci o amendă, un tratament inuman și amenințări cu pușcăria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moartea misterioasă a lui Costin Mărculescu, actorul vulgar cu legături dubioase. Era falit și plin de datorii, îl căutau recuperatorii

Are unchiu’ o „artistă”!… Ciolacu despre nepoata băgată fără concurs la ICR: „E un copil deosebit, o artistă. Zona ICR este tocmai potrivită stilului ei. Nu m-a dus capul s-o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.